Ανίκητη ΑΕΚ στο κάστρο της!

Ανίκητη ΑΕΚ στο κάστρο της!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δίχως να πιάσει μεγάλα στάνταρ απόδοσης νίκησε 3-0 τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και πέρασε πρώτη στην βαθμολογία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απόψε κέρδισε 3-0 τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, πέρασε πρώτη στη βαθμολογία και έκανε το 11Χ11 στο κάστρο της!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δίχως να πιάσει υψηλή απόδοση, παίζοντας και με την… φωτιά σε κάποιες στιγμές, κατάφερε να βρει δύο γκολ με το πέναλτι του Άμραμπατ στο 18’, του Γκατσίνοβιτς στο 76’ και του Πινέδα στο 89′ και ανέβηκε στην κορυφή. Στην εξέλιξη του αγώνα βοήθησε πολύ και η αποβολή του Ετέμπο στο 60’ που άλλαξε τις ισορροπίες.

Η ΑΕΚ δεν είχε την γνωστή απόδοση της, δεν είχε την ένταση που… πνίγει τον αντίπαλο, αλλά έκανε την δουλειά της όπως έπρεπε και περιμένει απώλεια βαθμών του ΠΑΟ στην Τρίπολη αύριο για να παραμείνει μόνη πρώτη!

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στο βασικό σχήμα. Στον αντίποδα ο Άρης ήρθε στην Αθήνα με αποστολή ανάγκης, καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμού, συν την “απώλεια” του Μαντσίνι που παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό.

Ο Άλαν Πάρντιου είχε πολλά προβλήματα, αλλά είχε ξανά τον Ουντομπάτζο που τον ξεκίνησε στην 11άδα. Στον πάγκο των Θεσσαλονικιών, λόγω των πολλών προβλημάτων, υπήρχαν μόλις επτά παίκτες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι κάτω των 20 ετών!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με ασφυκτική πίεση απέναντι στους Θεσσαλονικείς που έψαχναν εξ’ αρχής με μεγάλες μπαλιές τον Γκρέι. Η Ένωση κέρδιζε κόρνερ, αλλά στα πρώτα 10 λεπτά δεν είχε φτιάξει ακόμη σοβαρή απειλή για την εστία του Κουέστα. Στο 12’ εν τέλει η ΑΕΚ με κόρνερ του Άμραμπατ και σουτ του Σιμάνσκι στην κίνηση απείλησε, αλλά το σουτ έφυγε λίγο άουτ. Τελικά στο 17’ η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε. Έπειτα από γέμισμα του Πινέδα από τα δεξιά, ο Αραούχο έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή και ο Οντουμπάτζο τον μάρκαρε αντικανονικά και ο διαιτητής Γκοντίνιο αμέσως πέναλτι. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το πέναλτι στην αριστερή γωνία του Κουέστα που έπεσε σωστά, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0 στο 18’.

Από το γκολ οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πήραν… θάρρος. Ο Αραούχο στο 24’ έκλεψε την μπάλα από τον Ματέο Γκαρσία έξω από την περιοχή του Άρη και βρέθηκε φάτσα με τον Κουέστα. Ο Γκοντίνιο σφύριξε ότι πήρε την μπάλα με φάουλ. Η Ένωση έριξε εν συνεχεία την ένταση του πρέσινγκ, αλλά στο 36’ από μπαλιά του Πινέδα στον Γκαρσία βρήκε ευκαιρία απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο πορτιέρε του Άρη απέκρουσε. Ο ρυθμός του αγώνα εμφανώς είχε πέσει αφού η ΑΕΚ έδωσε χώρο, αλλά ο Άρης δεν μπορούσε να επιτεθεί ορθολογικά και έδειχνε αρκετά προβληματικός. Στο 43’ ο Ρότα επιχείρησε από δεξιά ένα κάκιστο σουτ, που έφυγε άουτ σε μία φάση που μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες. Έτσι η ΑΕΚ τελείωσε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, αλλά τελειώνοντας φλύαρη και δίχως ένταση το ημίχρονο.

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε κάποια αλλαγή, οπότε οι ομάδες άρχισαν το δεύτερο μέρος με τις ίδιες ενδεκάδες. Στο 51’ ο Άρης απείλησε σοβαρά την ΑΕΚ που δεν είχε συγκέντρωση. Από απανωτά λάθη, ο Αθανασιάδης έκανε ασταθή έξοδο, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά, ο Χατζισαφί έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα που κατέληξε στον Γκρέι που αστόχησε από κοντινή απόσταση. Έγινε check στη φάση από τον VAR και δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο στην έξοδο του Αθανασιάδη, οπότε το ματς συνεχίζεται κανονικά.

Η ΑΕΚ έδειχνε προβληματική εικόνα μεσοεπιθετικά, δεν πίεζε, δεν είχε ένταση στον άξονα και ο Άρης ολοένα και έπαιρνε μέτρα προς την εστία του Αθανασιάδη. Και στο 60’ ο Ετέμπο από ένα ανόητο νέο σκληρό φάουλ πάτημα στον Αραούχο, πήρε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε με κόκκινη. Αμέσως ο Πάρντιου έβαλε τον Ντάμπο αντί του Γκρέι. Η ΑΕΚ πήρε… ανάσα και στο 64’ είχε ένα αδύναμο σουτ του Πινέδα που μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα.

Στο 68’ ο Άρης απείλησε ξανά σοβαρά με κεφαλιά του Μπράμπετς από γέμισμα, αλλά ο Αθανασιάδης έκανε πολύ καλή επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 70’ ο Αλμέιδα έκανε διπλή αλλαγή με Γκατσίνοβιτς και Ελίασον (επέστρεψε μετά το ματς στην Τρίπολη στον α’ γύρο) και έβγαλε Άμραμπατ και Σιμάνσκι. Ο Ελίασον πήγε δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Πινέδα ήρθε στον άξονα. Στο 72’ ο Σουηδός έβγαλε εξαιρετική μπαλιά από δεξιά στον Αραούχο, ο Κουέστα έκανε τρομερή επέμβαση στην προβολή του Αργεντίνου, αλλά η φάση ήταν οφσάιντ. Η ΑΕΚ από την διπλή αλλαγή και με την ενέργεια του κόσμου πήρε δύναμη για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα που ήταν δύσκολο με το εύθραυστο 1-0.

Όμως στο 76’ η ΑΕΚ με κλέψιμο βγήκε γρήγορα στην μετάβαση στην επίθεση, ο Αραούχο έδωσε έτοιμο γκολ-ασίστ στον Γκατσίνοβιτς και ο Σέρβος με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0… τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς!

Στο 79’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Σιντιμπέ, Μάνταλο και Τσούμπερ, αντί Χατζισαφί-Γιόνσον-Γκαρσία.

Στο 89′ ο Νταμπό έκανε τεράστιο λάθος και ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην κόντρα. Ο Αργεντινός μοίρασε στον Πινέδα και αυτός προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και για άλλα γκολ… Είχε 2-3 καλές φάσεις, αλλά δεν πέτυχε κάτι παραπάνω. Έτσι το ματς έληξε στο 3-0 με την ΑΕΚ να ανεβαίνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

ΑΕΚ-Άρης 3-0

Γκολ:

18’ Άμραμπατ πέναλτι 1-0

76’ Γκατσίνοβιτς σουτ 2-0

89′ Πινέδα σουτ 3-0

Κίτρινες:

Άμραμπατ (32’), Χατζισαφί (41’), Σιμάνσκι (51’) – Φαμπιάνο (22’), Πίρσμαν (30’), Ετέμπο (46’), Νταμπό (78’)

Κόκκινες: Ετέμπο (60’)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί (80′ Σιντιμπέ), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (70′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (80′ Μάνταλος), Πινέδα, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (80′ Τσούμπερ)

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (71′ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (94′ Σγουρός), Ιτούρμπε, Γκρέι (61′ Νταμπό)

O MVP του ΑΕΚ-Άρης

O Σέρχιο Αραούχο δίχως να σκοράρει κατάφερε να είναι ξανά κομβικός σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την ΑΕΚ. Στο πρώτο γκολ κερδίζει με την προσπάθεια του το πέναλτι ορθώς, ενώ στο δεύτερο δίνει στην γρήγορη μετάβαση έτοιμο γκολ-ασίστ στον Γκατσίνοβιτς. Τέλος, στο 89′ ο Αραούχο σε γρήγορη μετάβαση έδωσε έτοιμο γκολ στον Πινέδα. Πρώτος στο επιθετικό πρέσινγκ για ακόμη ένα ματς.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Άρης

Η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή στην διπλή ευκαιρία με Φαμπιάνο-Γκρέι, αλλά και στην κεφαλιά του Μπράμπετς ο Αθανασιάδης κράτησε το μηδέν. Και αυτές οι δύο φάσεις ήταν… κλειδί για να μην μπει ο Άρης στο ματς.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Άρης




Η μετάδοση του ΑΕΚ-Άρης

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X