Η «κόλαση» για κάθε αντίπαλο είναι να παίζει σε γεμάτη «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η «κόλαση» για κάθε αντίπαλο είναι να παίζει σε γεμάτη «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, με αφορμή την έκκληση του Ματίας…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Aν υπήρχε μονάδα μέτρησης και σύγκρισης για «πόλεμο εναντίον γηπέδου» παγκοσμίως, η ΑΕΚ και η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» θα έπαιρναν εύκολα την πρώτη θέση! Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές και δεν τις χρησιμοποιώ συχνά. Μα το παραπάνω, δεν το θεωρώ καν υπερβολή.

Αυτά που έγιναν στα χρόνια πριν υψωθούν τα τείχη της «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ» στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι για να γραφτούν σε βιβλίο. Και μάλιστα όχι σε ένα αφού δεν χωράνε, αλλά σε τόμους. Πρόσφατες είναι οι αστειότητες και ο ύπουλος πόλεμος στις αρχές της σεζόν, που ως στόχο είχαν να καθυστερήσει η ΑΕΚ να μπει στη γηπεδάρα της.

Κι εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις δει και τα έχεις ακούσει όλα και παρά το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορεί να σου κάνει εντύπωση, διαβάζεις αυτό το θέμα με την επιστολή του ΟΣΦΠ προς την ΕΠΟ, να προσπαθεί να βάλει εμπόδια, ακόμα και για τον τελικό του Conference League, που έχει αποφασιστεί από την UEFA, να γίνει του χρόνου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν μπορούν ούτε να το ξεστομίσουν ότι η ΑΕΚ έχει πλέον το σπίτι της

Και είναι τέτοιος ο πόνος και η εμπάθεια, που δεν αντέχουν, ούτε να αποκαλέσουν το γήπεδο της ΑΕΚ με το όνομά του, αλλά προτιμούν να το χαρακτηρίζουν… «νεότευκτο». Τέλος πάντων, επαναλαμβάνω ότι αν θυμηθούμε τι έχουν πει και τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για το γήπεδο της ΑΕΚ, θα χρειαστούμε… τόμους.

Αλλά για να μείνουμε στο παρόν, είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν με νύχια και με δόντια, να πιαστούν απ’ οπουδήποτε, προκειμένου να κλείσει έστω και για μια αγωνιστική, η Νέα Φιλαδέλφεια. Και βλέποντας μπροστά τους, ότι έχουν να έρθουν τρεις φορές στο γήπεδο της ΑΕΚ, είναι σίγουρο ότι θα… οργιάσουν επικοινωνιακά και θα προκαλέσουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ ότι μα ότι και να κάνει σε επίπεδο διοίκησης, θα πρέπει να έχει ως σύμμαχό της, όλο τον φίλαθλο κόσμο της, που κατακλύζει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, την «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Opap Arena».

Θα πρέπει δηλαδή και οι 32.000 «Ενωσίτες» που μαζεύονται στη Νέα Φιλαδέλφεια συν εκείνους που είναι έξω από το γήπεδο, μηδενός εξαιρουμένου, να γνωρίζουν ότι αυτό που θα βοηθήσει την ΑΕΚ και παράλληλα θα προκαλέσει τρόμο σε κάθε αντίπαλο, είναι η

παθιασμένη φωνή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, η ασταμάτητη φωνή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, το κιτρινόμαυρο χρώμα από τα κασκόλ, τις μπλούζες και τις σημαίες, με λίγα λόγια ο… σεισμός που μπορεί να προκαλέσει της ΑΕΚ ο λαός, ειδικά σε αυτή τη γηπεδάρα με τον εκκωφαντικό θόρυβο που δημιουργείται.

Φωνή, τραγούδι και κασκόλ

Δεν πρόκειται ποτέ να κάνω… κωλοτούμπα και να γράψω ότι δεν μου αρέσει η ατμόσφαιρα με τα καπνογόνα, όταν βγαίνουν οι ομάδες στο γήπεδο για τη σέντρα του αγώνα. Αλλά είναι εμφανές ότι η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» δεν είναι όπως η παλιά Φιλαδέλφεια και φυσικά δεν είναι ΟΑΚΑ. Είναι ένα γήπεδο που έτσι όπως είναι διαμορφωμένο με το σκέπαστρο και τα δύο διαζώματα, κρατάει για πολλή ώρα τον καπνό μέσα στο γήπεδο, γεγονός που πάνω απ’ όλα, δημιουργεί και προβλήματα σε κόσμο που έχει ζητήματα με το αναπνευστικό του.

Αυτό είναι πάνω απ’ όλα, συν αυτό που σας είχα γράψει ότι συζητείται πολύ έντονα μέσα στα αποδυτήρια και το είπε και ο Αλμέιδα. Με δεδομένο ότι σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, η ΑΕΚ μπαίνει μέσα στο γήπεδο με σκοπό να «πνίξει» τον αντίπαλο με… non stop ρυθμό, οποιαδήποτε καθυστέρηση έναρξης του αγώνα ή διακοπής κατά τη διάρκειά του, κάνει κακό μόνο στην «Ένωση» και προκαλεί ανακούφιση σε κάθε φιλοξενούμενο.

Νομίζω ότι με πρώτα τα παιδιά από το πέταλο, θα βρεθούν οι τρόποι για… αργεντίνικη ατμόσφαιρα στα μεγάλα παιχνίδια, πέρα από τη μαγεία που ούτως ή άλλως προκαλείται μόνο και μόνο από τη φωνή και το τραγούδι από όλους και σε όλη τη διάρκεια κάθε αγώνα. Προς το παρόν, θα ήταν ένα πρώτο βήμα να εισακουστεί η έκκληση του Ματίας και των παικτών του. Ούτως ή άλλως, το βασικότερο όλων είναι να τους βοηθάει ο κόσμος με τον τρόπο του. Και είναι δεδομένο ότι με την παρουσία του και μόνο στο γήπεδο, η ΑΕΚ πάντα παίζει με… παίκτη παραπάνω.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας, ότι οι «εχθροί» της ΑΕΚ, ονειρεύονται, είτε να τιμωρηθεί η «Ένωση» με κάποιο κεκλεισμένων, είτε να εκμεταλλευτούν την παραμικρή αφορμή για να μη φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να… γλιτώσουν το αναπόφευκτο

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X