Έρχονται πέντε ματς με τον Ολυμπιακό, ας φροντίσουμε τα 3 εντός να διεξαχθούν κανονικά!

Έρχονται πέντε ματς με τον Ολυμπιακό, ας φροντίσουμε τα 3 εντός να διεξαχθούν κανονικά!
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις 5 αναμετρήσεις που η ΑΕΚ θα δώσει κόντρα στον ΟΣΦΠ έως το τέλος της σεζόν και εστιάζει στις 3 εξ αυτών, στο γήπεδο της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αφετηρία μιας διαδρομής, έχει πάντοτε τη σημασία της. Διότι όλες τους, έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: την ελπίδα! Αυτή όμως φάνηκε να εξαντλείται, να στερεύει, να χάνει την έννοιά της μέσα από επιλογές που στην πορεία αποδείχτηκαν αποτυχημένες, για να οδηγηθούμε στο περασμένο καλοκαίρι της πλήρους και λογικής αμφισβήτησης των πάντων. Το κακό μας το χάλι, είχε προκαλέσει ασφαλώς και πολύ άδικες αναφορές γύρω από το γήπεδο, τη χρήση και την ετοιμότητά του. Έγιναν όλο αχταρμάς στο βωμό της κακοποίησης του ποδοσφαίρου από την ίδια την ΑΕΚ.

Συμβαίνουν και αυτά, παρόλο που σήμερα όλοι καμαρώνουμε για το χαρμόσυνο νέο διεξαγωγής σε αυτό, του τελικού μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην UEFA δεν μας συζητούν πια για τις ασχήμιες του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, για τις μολότοφ και τις χουλιγκανικές δράσεις που μας έβαλαν σε επιτήρηση κι έφεραν δύο χρόνια αποκλεισμού με αναστολή από την Ευρώπη. Ευτυχώς, μείναμε σε αυτά και το προσπεράσαμε, δίχως περαιτέρω παρατράγουδα.

Τώρα, αυτό το σπίτι, ο «ποδοσφαιρικός μας ναός» όπως τον αποκαλεί ο Ματίας Αλμέιδα, μπαίνει στην πιο κρίσιμη δοκιμασία του. Ας έχουμε κατά νου ότι μια κροτίδα όπως αυτή που έπεσε πίσω από τον Μπρινιόλι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενδέχεται να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που πήγε να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί ο επόμενος τερματοφύλακας να μη σηκωθεί, μπορεί να μην παραδεχθεί αργότερα ότι δεν επηρεάστηκε. Ίσως μείνει κάτω για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια κι εκεί το πράγμα θα μπλέξει πολύ…

Μέτρα διοίκησης, συνεργασίες και τα μυαλά στις θέσεις τους

Το έχουμε πει πολλές φορές, έχουμε επισημάνει ξανά και ξανά για τις πιο αυστηρές και δραστικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από τη διοίκηση ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα. Τζαμπατζήδων που κλέβουν θέσεις άλλων, χρήσης καπνογόνων και λοιπών βλαπτικών αντικειμένων που μπορούν να τινάξουν ένα ματς στον αέρα και απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

Δύσκολο είναι, ομολογουμένως, να βάλεις μυαλό μέσα από άρθρα σε όσους σχεδιάζουν τέτοιες καταστάσεις, όμως όσο μπορούμε, πρέπει να το προσπαθούμε και αυτό. Να καταλάβουμε ότι στο τέλος, την ΑΕΚ θα πληγώσουμε και το γήπεδο που είναι η δύναμή της. Δεν γίνεται να ζητάμε τίτλους, πρωταθλήματα, Κύπελλα και από μόνοι μας να βάζουμε μπουρλότο σε αυτή την προσπάθεια.

Να κάνει ασφαλώς και η ΠΑΕ ό,τι πρέπει, να πάρει τις πιο αυστηρές αποφάσεις που γίνεται ώστε να αποτρέψει αυτές τις καταστάσεις. Αλλά μέσα σε χιλιάδες ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των επιπλέον που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν ξανά να μπουκάρουν δίχως εισιτήριο ή σχεδιάζουν να χαλάσουν τον κόσμο με κροτίδες και καπνογόνα, είναι απίθανο να μην προκληθούν καταστάσεις ανόητες εφόσον κάποιοι το έχουν βάλει σκοπό τους να το κάνουν.

Δεν θα έρθει και ο στρατός για να βάλει τάξη αν η ίδια η Αστυνομία δείξει εκ νέου σημάδια άρνησης συνεργασίας, όπως τότε που κλήθηκε να προφυλάξει κάποιες θύρες με την προτροπή της ΠΑΕ και δεν το έκανε, σύμφωνα με όσα η ΑΕΚ κατήγγειλε. Μπορούν να συνειδητοποιήσουν άπαντες ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές; Αν όχι, τότε τα ματς με τον Ολυμπιακό, λόγω και της προδιάθεσης που θα έχουν εκεί για να δημιουργήσουν θέμα με το παραμικρό, πολύ τα φοβάμαι… Και είναι πραγματικά τόσο άδικο ακόμα και να το σκέφτεσαι αυτό, τώρα που αγωνιστικά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X