20 λεπτά μπάσκετ της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδες όπως η Μάλαγα δεν φτάνουν, ειδικά με τέτοια διαφορά βάθους ρόστερ

20 λεπτά μπάσκετ της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδες όπως η Μάλαγα δεν φτάνουν, ειδικά με τέτοια διαφορά βάθους ρόστερ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει την φυσιολογική κατάρρευση την ΑΕΚ στην Μάλαγα, τι πρέπει να κρατήσει και για τον σημαντικό αγώνα με το Περιστέρι που έρχεται.

Η ΑΕΚ έχασε στην Μάλαγα σε έναν αγώνα που έδειξε τις διαφορές των δύο ρόστερ και τι χρειάζεται στο BCL για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει μια ομάδα. Αν πριν τον αγώνα μας λέγανε ότι η ΑΕΚ θα παίξει με τον τρόπο που έπαιξε για τρία δεκάλεπτα, τότε θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Το κακό είναι ότι οι αγώνες διαρκούν 40 λεπτά και οι παίκτες της Ένωσης, κατέρρευσαν μετά το 32ο λεπτό

Βρήκε λύσεις, προδόθηκε από τον πάγκο

Η ΑΕΚ μπήκε άσχημα στο παιχνίδι και σαν να ξαφνιάστηκε από τον τρομερά γρήγορο ρυθμό των Ισπανών. Οι παίκτες του κόουτς Ναβάρο πίεσαν εξαντλητικά τους χειριστές της Ένωσης, κάθε λάθος συνοδευόταν από αιφνιδιασμό και το αμυντικό transition της ΑΕΚ ήταν πολύ κακό. Για καλή της τύχη λειτούργησε η επίθεση και κυρίως ο Μάιλς που είναι τρομερά αποτελεσματικός από την περιφέρεια και μαζί με τον Μίτσελ σκόραραν για την Ένωση. Φυσικά οι 29 πόντοι που δέχτηκε σε 10 λεπτά δεν ήταν καλό σημάδι και η συγκέντρωση δεν ήταν στα επίπεδα που έπρεπε, αφού ούτε φάουλ για να κόψουν τον ρυθμό δεν έκαναν.

Το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια άλλη ιστορία και αυτό που θα πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ για την συνέχεια της διοργάνωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» συγκεντρώθηκαν, κατέβασαν τον ρυθμό του αγώνα, πήγαν σε μεγάλες επιθέσεις, στόχευσαν με πικ εν ρολ του Μίτσελ την άμυνα των Ισπανών, έκαναν φάουλ όποτε χρειαζόταν και γύρισαν στον αγώνα παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Εκτός από τους Μίτσελ και Μάιλς, μπήκε στο παιχνίδι ο Γουίλιαμς, ο Γιάνκοβιτς έκανε δουλίτσα από το ποστ, παγώνοντας ακόμα περισσότερο το ρυθμό και η Ένωση δέχτηκε 30 πόντους στην 2η και 3η περίοδο, σχεδόν όσους δέχτηκε στην πρώτη.

Σε αυτό το επίπεδο όμως το βάθος του ρόστερ και η ποιότητα αυτού παίζουν τεράστιο ρόλο και ξεχωρίζουν μια καλή ομάδα από μια ομάδα που έχει βλέψεις για Φάιναλ-4. Ο κόουτς Ναβάρο είχε την ευχέρεια να φέρνει από τον πάγκο παίκτες χωρίς να επηρεάζεται η ένταση και η ποιότητα της πεντάδας, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που όταν έβγαινε ο Μίτσελ και ο Μάιλς έπεφτε δύο επίπεδα. Ο Ηλίας Καντζούρης έβλεπε πως η ΑΕΚ έπαιζε καλά στο 3ο δεκάλεπτο με τον Μίτσελ να κάνει όργια και τον άφηνε στο παρκέ, αλλά φάνηκε ότι αυτό τον εξάντλησε και στην συνέχεια κλάταρε, όπως και όλη η ομάδα. Η Μάλαγα μπορούσε να φέρει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Σίμα, ο Κάρτερ και ο Μπριθουέλα, ενώ η ΑΕΚ με τις απουσίες που είχε δεν μπορούσε να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Μετά το 32ο λεπτό και όσο η πίεση των Ισπανών στην μπάλα ανέβαινε, η απόδοση της ΑΕΚ έπεφτε, η ενέργεια στην άμυνα τελείωσε και παραδόθηκαν στις ορέξεις των Ισπανών που αυτό άλλωστε είναι το παιχνίδι τους. Σε αυτόν τον ρυθμό είναι μαθημένοι και ήταν βέβαιο ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Έτσι δέχτηκε πάλι 29 πόντους σκοράροντας όμως εκείνη 12 και ήρθε μια βαριά ήττα που αδικεί την συνολική προσπάθεια. Όμως έτσι είναι σε αυτό το επίπεδο, όταν μια ομάδα έχει 7-8 πρωτοκλασάτες λύσεις και η άλλη 2-3 είναι λογικό να μην υπάρχει διάρκεια στην απόδοση. Σίγουρα σε αυτόν τον αγώνα, θα βοηθούσε αν υπήρχαν οι Φρέιζιερ και Μάντσεν, όμως και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα είχε διαφορετική τροπή.

Στον άλλο αγώνα του Ομίλου, η Γαλατά συνέτριψε την Λιμόζ και περιμένει την ΑΕΚ την επόμενη Τρίτη, σε έναν αγώνα πολύ κομβικό για την συνέχεια. Αν μπορέσει η Ένωση να μεγαλώσει τα καλά της διαστήματα μπορεί να έχει τύχει απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που όμως δεν είναι σαν την Μάλαγα.

Τώρα Περιστέρι

Στο δύσκολο πρόγραμμα της ΑΕΚ, ακολουθεί το Περιστέρι στα Λιόσια σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι. Η Ένωση είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο και αν το επαναλάβει θα είναι από πάνω σε κάθε ισοβαθμία με την ομάδα του Σπανούλη. Προφανώς δεν θα είναι εύκολο, το Περιστέρι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν είχε αγώνα μεσοβδόμαδα αφού έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη και θα είναι πολύ πιο ξεκούραστο. Ίσως μετά από καιρό, θα πρέπει τα Λιόσια να γίνουν έδρα για να καλύψουν την δεδομένη διαφορά ενέργειας που θα υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων και να σπρώξουν τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη.

Τα είπαμε και την προηγούμενη φορά, η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα, δεν έχει χρόνο να σκέφτεται τους προηγούμενους αγώνες και πρέπει να κοιτάει τον επόμενο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X