Η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια στην Ισπανία τη Μάλαγα, αλλά κατέρρευσε (88-66) στο τέλος

Η ΑΕΚ έπαιξε στα ίσια στην Ισπανία τη Μάλαγα, αλλά κατέρρευσε (88-66) στο τέλος
Photo Credits: INTIME

Καλή εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στο φαβορί του BCL για 30 λεπτά, ξέμεινε από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο και άρχισε με ήττα τον όμιλο

Η ΑΕΚ ήταν ευθέως ανταγωνιστική για 30 λεπτά αλλά πλήρωσε το κακό 4ο δεκάλεπτο και γνώρισε την ήττα με 88-66 από την Μάλαγα στην Ισπανία, στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL.

Η ΑΕΚ έχασε από την Μάλαγα (87-66) σε ένα παιχνίδι που ήταν ανταγωνιστική μέχρι το 30ο λεπτό. Κάπου εκεί φάνηκε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ, ξέμειναν από δυνάμεις, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το πολύ γρήγορο τέμπο των Ισπανών και έχασαν με μεγάλη διαφορά καταρρέοντας στο τέλος. Η διαφορά ποιότητας στον πάγκο των δύο ομάδων ήταν εμφανής, με τους παίκτες της Μάλαγα να διατηρούν την ένταση τους σε όλο το σαραντάλεπτο σε αντίθεση με αυτούς της ΑΕΚ. Κορυφαίος για την Ένωση ήταν ο Ακίλ Μίτσελ, που όσο άντεξε έκανε θραύση στα καλάθια και μαζί με τον Μάιλς προσπάθησαν για την ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Γουίλιαμς, Κόνιαρη, Μάιλς και Μίτσελ ενώ οι Ισπανοί με τους Πέρι, Καλινόσκι Τζέντοβιτς, Κράβις και Ετζίμ. Πολύ γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα που ευνοούσε τους Ισπανούς, με την ΑΕΚ να χτυπάει με τον Μίτσελ από το ποστ και τρίποντα του Μάιλς και Γουίλιαμς (17-12). Η Ένωση δεν μπορούσε να σταματήσει το τρανζίσον της Μάλαγα, δεχόταν εύκολους πόντους, με τον Μάιλς να ευστοχεί από την περιφέρεια και να κρατάει την ομάδα του κοντά (22-17). Χωρίς να κάνει φάουλ για να κόψει τον ρυθμό, η Ένωση συνέχισε να δέχεται καλάθια χωρίς να έχει οργανωθεί στην άμυνα και να κλείσει το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ (29-20).

Με ένα γρήγορο 5-0 μείωσε η ΑΕΚ με Γιάνκοβιτς και προσπαθούσε να πιέσει περισσότερο στην άμυνα (31-27). Η Ένωση κατέβασε τον ρυθμό του αγώνα και σε πέντε λεπτά δέχτηκε μόλις δύο πόντους, ισοφαρίζοντας το σκορ (31-31). Δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ από τους Πέρι και Κάρτερ έφεραν και πάλι μπροστά στο σκορ, αλλά ο Μάιλς με 4 πόντους μείωσε και πάλι (40-37). Ο Πέρι έκανε μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ με δύο μαρκαρισμένα τρίποντα αλλά η ομάδα του Ηλία Καντζούρη αντέδρασε και πάλι, πηγαίνοντας στο αποδυτήρια στο -5 (44-39).

Ο καταπληκτικός Μίτσελ έκανε θραύση στον ξεκίνημα της 3ης περιόδου πετυχαίνοντας 6 σερί πόντους φτάνοντας και πάλι την διαφορά στον πόντο (46-45). Τρομερά πράγματα από τον Μίτσελ που έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ΑΕΚ με προσωπική ενέργεια (51-52). Οι παίκτες της Ένωσης έχασαν την συγκέντρωση τους για δύο λεπτά με αποτέλεσμα να δεχτούν και πάλι πόντους στον αιφνιδιασμό με τον Σίμα να κάνει μεγάλη ζημιά (59-54).

Τρίποντο από τον Γουίλιαμς μετά από ασίστ του Ξανθόπουλου, με την ΑΕΚ που βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ, να προσπαθεί να περάσει μπροστά αλλά όλο κάτι έχανε στην τελική προσπάθεια (60-58). Κακές αποφάσεις επιθετικά έφεραν τρίποντο του Μπριθουέλα με την Μάλαγα να ξεφεύγει με 8 πόντους σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. (66-58). Η ΑΕΚ φάνηκε μετά το 35ο λεπτό να ξεμένει από δυνάμεις, έχασε το μυαλό της και έδωσε την ευκαιρία στην Μάλαγα να τρέξει και να πάρει διαφορά ασφαλείας που εξασφάλισε την νίκη (76-60). Η ΑΕΚ κατέρρευσε στο τέλος και ολοκλήρωσε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο με σκορ 30-12, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα.

Μάλαγα-ΑΕΚ: 87-66

Δεκάλεπτα: 29-20, 44-39, 59-54, 87-66

Μάλαγα (Ναβάρο): Μπαρέιρο 3, Μπριθουέλα 6, Ντίαζ, Σίμα 13, Τόμας, Κάρτερ 5, Τζέντοβιτς 9, Ετζίμ 5, Καλινόσκι 4, Κράβις 22, Οσετκόφσκι, Πέρι 22.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης , Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος , Φλιώνης 7, ΜακΓκρίφ 6, Γιάνκοβιτς 6, Μάιλς 14, Γόντικας 1, Παπαδάκης , Γουίλιαμς 10, Μίτσελ 18,  Στρέλνιεκς 4.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X