Πατούλης: «Η Περιφέρεια θα δώσει 20 εκατ. ευρώ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού» (VIDEO)

Ο Πατούλης ξηλώνει Τσίπρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης μίλησε για τον ρόλο της Περιφέρειας στον αθλητισμό, για τα έργα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις, αλλά και για την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» και το project του Βοτανικού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παραχώρησε συνέντευξη στο Gazzetta μιλώντας για την συμβολή της Περιφέρειας στον αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα αθλητικά δρώμενα και τις εγκαταστάσεις, αλλά και στο σχέδιο της Περιφέρειας να φιλοξενηθούν κι άλλες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Αττική.

Δείτε στο βίντεο τη συνέντευξη του Γιώργου Πατούλη στο Gazzetta

«Εδώ είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία, στο ένα (σ.σ. το γήπεδο της ΑΕΚ), η Περιφέρεια είχε ουσιαστικά τον απόλυτο τρόπο διεξαγωγής και έγινε και με τους πόρους της Περιφέρειας. Το άλλο είναι μια διπλή ανάπλαση, ένα πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο θα το χαρακτήριζα, στο οποίο ο δήμος, επ’ αφορμής ότι ακόμα και η Λεωφόρος, της οποίας γνωρίζουμε την ιστορικότητά της, είναι επινοικιασμένη στον Ερασιτέχνη του Παναθηναϊκού αλλά είναι ιδιοκτησίας του δήμου, αυτό το κάνει ένα project το οποίο έχει πολλές συνολικές δυνάμεις για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Εμείς, αυτό το οποίο έχουμε αναλάβει είναι να διαθέσουμε περίπου 20.000.000 ευρώ, για το γήπεδο, όταν αυτό θα ξεκινήσει στο επίπεδο, τουλάχιστον, της δικής του πραγματοποίησης. Εύχομαι και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, είναι στους τελικούς σχεδιασμούς της δημοπράτησης αυτού του έργου. Ενός σημαντικού έργου, το οποίο προφανώς θα δημιουργήσει νέα προστιθέμενη αξία για την Αττική», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης για το project στον Βοτανικό.

«Πέρα από αυτά, υπάρχουν έργα εμβληματικά, πλέον, στην Περιφέρειά μας. Έργα που θα σηματοδοτήσουν τις επόμενες γενιές που εμείς τα κατασκευάζουμε. Όπως είναι η Αττική Ριβιέρα όπου εκεί ένας ποδηλατικός δρόμος και ένας πεζόδρομος θα ενώσει τους επτά δήμους του παράλιου μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι τη Βούλα. Επίσης ο Φαληρικός όρμος που μπαίνουμε στην δεύτερη φάση. Ένα έργο που έχει πλήρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και μπαίνουμε γρήγορα στην δημοπράτησή του. Άλλα έργα τα οποία, σχετίζονται με την δυνατότητα να φύγουν στο επίπεδο της διαχείρισης των ακαθάρτων υγρών της ανατολικής Αττικής και να γίνουν έργα υποδομής με πεντακόσια εκατομμύρια που έχουμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ, μαζί με την ΕΥΔΑΠ και εκτελούνται σήμερα. Ένα απέραντο εργοτάξιο σ’ αυτό το επίπεδο, γιατί πληρώναμε και πρόστιμα γι’ αυτό. Αλλά και άλλα έργα, τα οποία σήμερα θα δώσουν μια άλλη πνοή, μια άλλη δυνατότητα στην Αττική. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο…», ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τα έργα που γίνονται στο νομό.

Ο Γιώργος Πατούλης για το γήπεδο της ΑΕΚ

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Opap Arena», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξε άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς αλλά και την ΠΑΕ και πως στόχος ήταν να είναι έτοιμο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

«Κατ’ αρχάς να σας πω πως εμείς από τον Μάρτιο του 2020 ξεκινήσαμε πλέον με γοργούς ρυθμούς το γήπεδο αυτό. Και το παραδώσαμε το 2022 τον Σεπτέμβριο, δηλαδή στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. Γι’ αυτό είχαμε την ευθύνη κατ’ ουσίαν, μαζί με τις υπηρεσίες μας, προφανώς, και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε βρει, να δημιουργήσουμε, όχι μόνο τις δυνατότητες συνεργασίας μ’ έναν ιδιωτικό φορέα, την ΠΑΕ. Αλλά θα έλεγα τον Ερασιτέχνη της ΑΕΚ, καθώς επίσης και ανεξάρτητες Αρχές και την Περιφέρειά μας, για να μπορέσουμε τελικά να πραγματοποιηθεί ούτε σε δυο χρόνια. Κάπου στα δυο χρόνια. Κι αυτό σχετίζονταν και με τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος είναι η υπογειοποίηση που έγινε δίπλα από το γήπεδο, το οποίο δημιούργησε και καλύτερη κυκλοφοριακή δυνατότητα στην ίδια την πόλη, αλλά προφανώς και τρόπους ασφαλείς στην μετακίνηση των φιλάθλων μετά την διεξαγωγή του αγώνα ή κατά την προσέλευσή τους.

Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό το ποσό, το οποίο εμείς διαθέσαμε για το γήπεδο και για τον περιβάλλοντα χώρο, είναι προϋπολογισμού 35.000.000 ευρώ. Αλλά αυτό που είχε μεγάλη σημασία, ήταν η πολύ καλή συνεργασία, επαναλαμβάνω, όλων αυτών τον φορέων, ώστε ένα μεγάλο γήπεδο, το οποίο είναι όπως είπατε κόσμημα για όλη την Ελλάδα, προφανώς για την Αττική μας. Προφανώς για την Νέα Φιλαδέλφεια και για τους οπαδούς της. Νομίζω, ότι πέραν αυτών, θα φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ουσιαστικά, ανήκει σε όλους τους πολίτες, εκτός από τους ίδιους τους φιλάθλους της ΑΕΚ», ανέφερε για το νέο γήπεδο της Ένωσης».

Ο Περιφερειάρχης, επίσης, αναφέρθηκε και στην ασφάλεια των φιλάθλων στο γήπεδο της ΑΕΚ και την τοποθέτηση των πλέξιγκλας.

«Η νομοθετική εξουσία έχει τη δική της δουλειά, εμείς έχουμε τη δική μας δουλειά. Νομίζω ότι όλα ξεπεράστηκαν, μπήκαν σ’ ένα πλαίσιο, το οποίο δημιουργεί ασφάλεια για τους φιλάθλους αλλά και συγχρόνως νομιμότητα στην λειτουργία του γηπέδου», ανέφερε απαντώντας στην ερώτηση αν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην νομοθεσία σχετικά με την τοποθέτηση των πλέξιγκλας στην «Opap Arena».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X