Η ΑΕΚ έκανε ακόμα μία κατάκτηση, αλλά μένει ακόμα κάτι…

Η ΑΕΚ έκανε ακόμα μία κατάκτηση, αλλά μένει ακόμα κάτι…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μετρά όσα άφησε η 19η αγωνιστική συγκριτικά με την ΑΕΚ και τον ανταγωνισμό και τη μεταγραφική εκκρεμότητα που απομένει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμφίβολα, νιώθουμε ωραία έπειτα από ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο. Θυμάμαι που σας έλεγα κάποια στιγμή την προηγούμενη εβδομάδα, πώς είναι πολύ όμορφο και ποδοσφαιρικό να περιμένεις με προσμονή τα ματς της αγωνιστικής, προκειμένου να δεις τι θα γίνει, χωρίς να ξέρεις από πριν όσα θα συμβούν. Είναι μία νέα συνθήκη, έπειτα από τα χρόνια που το ποδόσφαιρο είχε μπει στο γύψο. Και είναι ωραίο να την απολαμβάνουμε όλοι με τα πάνω και τα κάτω που περιλαμβάνει. Στα πάνω αυτής της εβδομάδας τοποθετώ ξεκάθαρα την ΑΕΚ.

Προφανώς, το πέρασμα του ΠΑΟΚ μέσα από τη Λεωφόρο, η δεύτερη νίκη (μέσα σε λίγες μέρες μάλιστα) επί του Παναθηναϊκού, το να πετυχαίνει πέντε γκολ σε μία άμυνα που μέχρι πρότινος συγκαταλεγόταν στις καλύτερες του πρωταθλήματος, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεδομένα, ήρθε να πιστοποιήσει τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός από τη μία και από την άλλη, ότι κανένας δεν πρέπει να ξεγράφει τον ΠΑΟΚ από την κούρσα του πρωταθλήματος. Γιατί ακόμα και αν δεν καταφέρει να διεκδικήσει ως το φινάλε τον τίτλο, σίγουρα θα έχει ρυθμιστικό ρόλο στα παιχνίδια που θα παίξει.

Η ΑΕΚ βγάζει μέταλλο

Ακόμα και έτσι πάντως, παρά την εμφατική παρουσία του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, θεωρώ πως το μεγάλο κέρδος στην αγωνιστική της αγωνιστικής βρίσκεται στην ΑΕΚ. Βαθμολογικά είναι η ομάδα που κατάφερε μειώσει τη διαφορά από την κορυφή – πλέον σε απόσταση αναπνοής – ενώ παράλληλα η Ενωση αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της, καθώς γκέλαρε και ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι.

Είναι κάπου και περιττό πλέον να σας αναφέρω για ακόμα μία φορά, την υπέροχη της ΑΕΚ έναντι κάθε ανταγωνιστή της. Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ συνεχίζει να υπερέχει: σε γκολ, σε τελικές προσπάθειες, σε ασίστ, σε γεμίσματα. Σε όλα όσα έρχονται να αποτυπώσουν μέσα από αριθμούς την ποιότητα μιας ομάδας. Ωστόσο, στη Νίκαια η ΑΕΚ έδειξε κάτι πολύ μεγαλύτερο, καθώς φανέρωσε πώς δημιουργείται ξανά το μέταλλο του πρωταθλητή.

Γέμισε αυτοπεποίθηση

Η ξεχωριστή δυναμική που πρέπει να έχει μία ομάδα για να μπορέσει να φτάσει ως το φινάλε στη διεκδίκηση των στόχων της. Ηταν φανερό μέχρι τώρα, πως εκείνο που έλειπε πάρα πολύ από την ΑΕΚ, ήταν η διαχείριση των αποτελεσμάτων όταν ένα ματς στράβωνε. Στα παιχνίδια που συνέβη αυτό, η ΑΕΚ έχανε το μυαλό της. Στη Νίκαια όμως, κατάφερε να το αλλάξει και μάλιστα με εμφάνιση που ήταν (με διαφορά) η χειρότερη της σεζόν που διανύουμε.

Η ΑΕΚ είχε σχεδόν και τους 11 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν σε πάρα πολύ χαμηλό τέμπο. Κανείς δεν μπόρεσε να διακριθεί και να κάνει τη διαφορά, αλλά επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η πληρότητα που υπάρχει σε πολλές θέσεις στο ρόστερ της ΑΕΚ, κυρίως δημιουργικά. Κάπως έτσι, τέσσερις αλλαγές από τον πάγκο άλλαξαν όλη την εικόνα της ομάδας και άλλαξαν τελικά και το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ πέτυχε να φτάσει σε μία πάρα πολύ σπουδαία νίκη που της έδωσε πέρα από τους βαθμούς και περίσσια αυτοπεποίθηση για όσα έρχονται στη συνέχεια.

Εχει ακόμα δρόμο

Εχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Πολλά που θα γίνονται στο γήπεδο, αλλά και στη μεταγραφική αγορά στο διάστημα που απομένει. Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν πάρα πολύ στην ανάγκη δημιουργίας καλού κλίματος και θετικής ενέργειας γύρω από μία ομάδα. Βλέπετε, πως ο Παναθηναϊκός – που δεδομένα καθυστέρησε πάρα πολύ τις μεταγραφές – έπαιξε με τη φωτιά και… τσουρουφλίστηκε αρκετά μέχρι τώρα, προσπαθεί να γυρίσει την κατάσταση κάνοντας μία εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα κίνησης με τον Μαντσίνι από τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ κάνει και αυτός τις κινήσεις του προσπαθώντας να γεμίσει το ρόστερ και παράλληλα ζει στον αστερισμό του Κωνσταντέλια, ενώ ο Ολυμπιακός ζει μόνιμα σε μια μεταγραφική περίοδο και κάνει αλλαγές παικτών. Βέβαια, παράλληλα προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα με καταστάσεις που δεν απηχούν την πραγματικότητα. Όπως τώρα, που ανακάλυψαν ξανά εύνοια στο ματς με τον Ιωνικό, γιατί φαίνεται πως στο μυαλό τους, η ΑΕΚ είναι πάντα το πρόβλημα. Ανούσιες κουβέντες, τοξικές καταστάσεις.

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ

Αυτό που εκτιμώ, πως χρειάζεται στην ΑΕΚ πέρα από τις αγωνιστικές κατακτήσεις, είναι να προσθέσει όσα χρειάζονται από τη μεταγραφική αγορά. Διότι, μπορεί να βγαίνει η χρονιά και με τα στόπερ που υπάρχουν, να βγαίνει η χρονιά και με τα μπακ που υπάρχουν, αλλά κρίνω, ότι θα είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία όλων και τη διατήρηση του θετικού κλίματος, να υπάρξουν κινήσεις. Ετσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πισωγύρισμα και αμφιβολία. Στοιχεία που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε κακό σουτ, κάθε στραβή σέντρα, κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε τη συνέχεια

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X