Ο Γκατσίνοβιτς ξαναβάζει τις ισορροπίες στο παιχνίδι της ΑΕΚ

Ο Γκατσίνοβιτς ξαναβάζει τις ισορροπίες στο παιχνίδι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για όσα φέρνει στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς αλλά και κατόπιν του Ελίασον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, χωρίζεται σίγουρα στην περίοδο που ήταν μέσα στην ενδεκάδα ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον και σ’ αυτή που αμφότεροι βρέθηκαν εκτός λόγω του τραυματισμού τους. Το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του Αλμέιδα με τον Σέρβο και τον Σουηδό στα δυο άκρα της επίθεσης και τον Πινέδα δίπλα στον αμυντικό χαφ, ήταν πολύ κοντά σ’ αυτό το «εξωγήινο» που είχε πει ο Μελισσανίδης.

Από την άλλη μεριά, με τις λύσεις που είχε βρει ο Αλμέιδα όταν έλειπαν ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον, χωρίς να είναι ίδια η αγωνιστική εικόνα, η ΑΕΚ όχι απλώς πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. Έγινε και ακόμα πιο αποτελεσματική. Σκεφτείτε πως από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά το Μουντιάλ, η ομάδα πάει χωρίς αυτούς τους δυο. Και κάνει επτά νίκες και μια ήττα σε οκτώ ματς. Συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι κορυφής.

Ο Γκατσίνοβιτς έχει ήδη γυρίσει. Είχαν ακουστεί μια σειρά από αερολογίες και ανακρίβειες όταν μπήκε στο χειρουργείο για την διαχείριση του προβλήματος του και ίσως ο τρόπος και ο χρόνος της αποθεραπείας του, θα πρέπει να μας διδάξουν πως αν ζοριζόμαστε να δεχθούμε για τον προπονητή το «αυτός ξέρει πάντα καλύτερα», ας το κάνουμε για τους επιστήμονες γιατρούς. Για να πω βέβαια την αλήθεια, δεν περίμενα πως ο Γκάτσι θα έπαιζε στη Νίκαια. Μετά από δυο μήνες απουσίες, με μόλις τέσσερις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς, έμοιαζε ζόρικο να μπει πρώτη φορά σ’ ένα γήπεδο που έπεφταν κορμιά.

Αυτό ήταν καθαρά θέμα του ποδοσφαιριστή. Ήδη από την περασμένη Τρίτη, όταν μπήκε για πρώτη φορά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, ο Γκατσίνοβιτς είχε πει στον Αλμέιδα πως είναι έτοιμος να μπει να παίξει ακόμα και την επόμενη μέρα. Το συζήτησε και πριν από το ματς με τον Ιωνικό και γι αυτό και στην αποστολή δεν μπήκε μόνο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά για να μπει και να βοηθήσει αν χρειαστεί. Και χρειάστηκε και μπήκε και βοήθησε.

Αυτό που έκανε στη Νίκαια…

Ο Μιγιάτ είναι ο μόνος από τους τρεις που μπήκαν ως αλλαγή στο ματς με τον Ιωνικό, που δεν είχε συμμετοχή στα δυο γκολ της ανατροπής. Υπό την έννοια πως ο Φερνάντες έδωσε την ασίστ στην ισοφάριση, που παρεμπιπτόντως έκανε τρομερό ματς, ενώ ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ έφτιαξαν και εκτέλεσαν το γκολ της νίκης. Όμως όλη αυτή η αλλαγή στον τρόπο που λειτουργούσε η ΑΕΚ στην επίθεση και στην εικόνα της μέσα στο γήπεδο, οφείλεται κυρίως σ’ όσα έκανε ο Γκατσίνοβιτς.

Ήταν πολύ προφανές και ξεκάθαρο στον πρώτο γύρο πως πρόκειται για έναν παίκτη που είναι κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας. Το είδαμε ξανά σε ματς που μπήκε ως αλλαγή, αμέσως μετά την επιστροφή του από την περιπέτεια με την επέμβαση. Έχει έναν τρομερό τρόπο ο Μιγιάτ, να φτιάχνει τις ισορροπίες στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί. Ακόμα και ο Πινέδα στην καλύτερη του μέρα. Ο Γκάτσι θα κάνει αυτό που πρέπει, όπως πρέπει, την στιγμή που πρέπει. Ακόμα και αν αυτό πρέπει να είναι το κάτι παραπάνω ή κάτι το εξτρίμ.

Με τον Μιγιάτ ξανά γερό και δυνατό και στην θέση του, θα ξαναέρθουν σιγά – σιγά και οι ισορροπίες ακόμα και στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ναι, η ομάδα είχε βρει μια φόρμουλα για να λειτουργήσει αγωνιστικά με τον Πινέδα να πηγαίνει αριστερά για να κάνει τον αντί – Γκατσίνοβιτς και στον άξονα να κάνουν την δουλειά δυο «εξάρια» όπως ο Γιόνσον και ο Σιμάνσι. Και όλο αυτό έφερε και αποτελέσματα. Εννοώ βαθμούς.

Αλλά αυτό που παίζει η ΑΕΚ του Αλμέιδα και πνίγει ακόμα και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο ΟΣΦΠ μέσα στο Φάληρο, μπορεί να το βγάλει όταν ο Γκατσίνοβιτς θα επιστρέψει στον ρόλο του και θα τακτοποιήσει ξανά και όλες τις υπόλοιπες θέσεις μέσα στο γήπεδο. Προφανώς και όλο αυτό περνάει και μέσα από την εξαιρετικά σημαντική επιστροφή του Ελίασον. Απλώς ο Σουηδός θαρρώ πως θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό σε σχέση με τον Μιγιάτ. Όχι κάτι τρομερό. Αλλά λίγο περισσότερο.

Το ιδανικό τάιμινγκ

Είναι σίγουρα πάντως το καλύτερο τάιμινγκ για να επιστρέψει και ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον και να ξαναδούμε στο γήπεδο το κανονικό αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να βάζει ο Αλμέιδα. Χωρίς τόσο κομβικές ελλείψεις. Και έχει τεράστια σημασία πως η ομάδα, με εξαίρεση το ματς με τον ΠΑΣ, διαχειρίστηκε τις απουσίες όχι απλώς παίρνοντας βαθμούς, αλλά φτάνοντας ουσιαστικά ένα βήμα από την κορυφή. Πλέον αυτό το βήμα, θα κληθεί να το κάνει πλήρης. Ή σχεδόν πλήρης γιατί ακόμα εκκρεμεί (και αργεί) η επιστροφή του Μοχαμάντι.

Μπορώ να κατανοήσω το πως σκέφτεται ο Αλμέιδα για την συνολική διαχείριση του θέματος αριστερού μπακ. Ειδικά από την στιγμή που ο Χατζισαφί, με εξαίρεση το ματς στη Νίκαια, κάνει καλές εμφανίσεις. Σίγουρα όμως, το να μην πάρει η ΑΕΚ αριστερό μπακ μέσα στον Γενάρη, έχει ρίσκο. Ακόμα και αριθμητικά να το προσεγγίσεις. Περίπου το ίδιο, όχι ακριβώς το ίδιο, ισχύει και για την θέση του κεντρικού αμυντικού. Εκεί η ΑΕΚ είναι καλυμμένη στους δυο βασικούς στόπερ αλλά και στην πρώτη εναλλακτική λύση. Αλλά ο Αλμέιδα φαίνεται να αντιμετωπίζει ως πέμπτο στόπερ τον Τζαβέλλα, χωρίς να υπάρχει ο τέταρτος. Όμως ευτυχώς πλέον πάντα κάθε συζήτηση που αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, καταλήγει με το «ο Αλμέιδα ξέρει καλύτερα», ας περιμένουμε να δούμε .

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X