Ο Ολυμπιακός πάντα ο βασικός αντίπαλος της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός πάντα ο βασικός αντίπαλος της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βάζει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τον μεγάλο αντίπαλο της ΑΕΚ και έχει πολλά για Ολυμπιακό, Λουτσέσκου και Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν ελέγχεις και μάλιστα χρησιμοποιείς με τρόπο ωμό τον έλεγχο σου σε αυτό, ένα τόσο μεγάλο σύστημα Μέσων Ενημέρωσης, όσο κι αν είναι εξωφρενικό αυτό που προσπαθείς να πουλήσεις, κάτι θα μείνει. Κλασικά του Γκαίμπελς. Έτσι λοιπόν μπορεί να είναι πέρα κάθε λογικής οποιαδήποτε κουβέντα για χέρι-πέναλτι του Ρότα και επιθετικό φάουλ του Μουκουντί (κατά Σπάτα… και Βίντα!) στο ματς της ΑΕΚ, μπορεί να πρόκειται περί κανονικής φαρσοκωμωδίας, αλλά μένει ένα κλίμα. Ένα ίχνος έστω κλίματος, εικόνας διαστρεβλωμένης.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Ακόμη και σε δημοσίευση που αφορούσε την ανακοίνωση – παρωδία του Ιωνικού σε ιστοσελίδα που κινείται μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, είδαμε μια φωτογραφία του πρώτου γκολ της ΑΕΚ, από αυτές που χρησιμοποιούνται για παραπλάνηση. Με το χέρι του Μουκουντί απλωμένο προς τον λαιμό του αμυντικού. Όλα για να μείνουν οι εντυπώσεις πως η ΑΕΚ ευνοήθηκε.

Φυσικά η ΑΕΚ δεν ευνοήθηκε, αλλά αδικήθηκε. Καθώς η ανατροπή του Ρότα ήταν χίλιες φορές περισσότερο πέναλτι, σχεδόν από το σύνολο των περιβόητων VARίσιων που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός. Κι όταν ο Σιδηρόπουλος από το VAR έχει υποδείξει πέναλτι στην επαφή Άλβαρες – Αϊτόρ στο ΠΑΟ- Αστέρα Τρίπολης, είναι αστείο να μιλάει για φυσιολογική επαφή οποιοσδήποτε στην περίπτωση του Ρότα. Και είναι χαρακτηριστικό πως ο Κουτσιαύτης με… μισόλογα στο OPEN προσπάθησε να μας πει πως καλώς έπραξαν οι Σιδηρόπουλος και Καραντώνης, την ώρα που ο Βαρούχας μιλούσε άμεσα για περίπτωση πέναλτι. Από εκεί καταλαβαίνεις…

Θα συνεχίσει έτσι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει αυτό το τροπάρι, με αυτό θα ζήσουμε ως το τέλος και θα ζούμε όσο ο Ολυμπιακός είναι αυτός που είναι. Το επικίνδυνο για μας είναι να αναδείξουμε ως άμεσο ανταγωνιστή φέτος και τον ΠΑΟΚ. Γιατί ο Ρουμάνος από αυτό θρέφεται, από αυτό γιγαντώνεται, αυτό πουλάει στο εσωτερικό της ομάδας του και θεωρεί πως συσπειρώνει.

Με τον ρυθμό που λέει τις ανοησίες του, αν η ΑΕΚ απαντάει συνέχεια, τότε μόνο με τον Λουτσέσκου θα ασχολούμαστε. Την στιγμή που το πιο σημαντικό θετικό για την ΑΕΚ εκτός από την δική της νίκη στην αγωνιστική που πέρασε, ήταν η ισοπαλία του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός γιατί έπεσε πάνω στην αγωνιστική αλλά κυρίως και ψυχολογική κατάρρευση του Παναθηναϊκού, που αργά ή γρήγορα θα ερχόταν.

Πάνε μόλις δέκα μέρες που έκαναν μια φάση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ στην Τούμπα και γλίτωσαν την ήττα από τύχη με το δοκάρι των φιλοξενούμενων στο 92΄. Στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου κυπελλικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Μέχρι το σημείο που βγαίνουν Κουρμπέλης και Μπερνάρντ και στην συνέχεια ο Βαγιαννίδης τους δίνει το πρώτο γκολ στο πιάτο.

Η δε νίκη τους στην Λεωφόρο εκτός από μεγάλη δόση τύχης ως προς τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε το σκορ και ήρθε η χαριστική βολή στην βαριά ψυχολογία των αντιπάλων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αρνητική ψυχολογία που δημιούργησε στο γήπεδο το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Νίκαια.

Όλες αυτές οι συγκυρίες, επιτρέπουν σήμερα να ακούμε απίστευτα πράγματα περί καλύτερης ομάδας και ποδοσφαίρου από τους διάφορους γραφικούς της Θεσσαλονίκης και φυσικά δίνουν το δικαίωμα στον Λουτσέσκου να ξεσαλώνει.

Αλλά, να είμαστε καλά και σε 20 μέρες, όχι περισσότερο, θα δούμε αν θα υπάρχουν όλα αυτά. Και φυσικά είναι ιεροσυλία να γίνεται η παραμικρή σύγκριση με την ΑΕΚ, που απο την 5η αγωνιστική και μετά έχει κατά βάση την ίδια κυριαρχική ποδοσφαιρική εικόνα, με φυσιολογικές αυξομειώσεις. Μη συγκρίνουμε το ανδρικό μόριο με την βούρτσα…

Ο Ολυμπιακός όπως πάνε τα πράγματα κι όσο βαθμολογικά του επιτρέπεται ακόμη, παραμένει ο βασικός αντίπαλος. Και κανένας Λουτσέσκου, δε πρέπει να μας παρασύρει και να το ξεχάσουμε αυτό.

Ο Ενωσίτης

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X