Νίκη για πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κατέθεσε ψυχή!

Νίκη για πρωτάθλημα, η ΑΕΚ κατέθεσε ψυχή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την επική ανατροπή της ΑΕΚ στη Νίκαια και πόσα σηματοδοτεί για τη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα πει τώρα κάποιος: και τι έγινε; Η ΑΕΚ νίκησε τον ουραγό της βαθμολογίας και πήγε να «αυτοκτονήσει». Δεν έχω να διαφωνήσω ριζικά. Παιχνίδια σαν αυτό με τον Ιωνικό για μία ομάδα που έχει στόχους πρωταθλητισμού, έχεις μόνο να χάσεις αν δεν νικήσεις ή δεν παίξεις καλά. Το κατάλαβε πριν από λίγο καιρό ο Παναθηναϊκός και ακόμα δεν μπορεί να ισιώσει έπειτα από κείνη την γκέλα. Η ΑΕΚ ωστόσο, δεν πήρε απλά τους βαθμούς, αλλά έκανε μία νίκη που μυρίζει πρωτάθλημα.

Ηταν μια νίκη, με την οποία ξόρκισε τα φαντάσματα της. Εβγαλε από πάνω της πολλά από τα ζητήματα που την απασχολούσαν στα προηγούμενα ματς. Γέμισε επιλογές και έδειξε πως θα είναι ακόμα πιο δυνατή και ισχυρή στη συνέχεια της σεζόν και στην τελική προσπάθεια για την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου. Για να φτάσει σε αυτή την επική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο ενός ματς, που όλα είχαν πάει στραβά και ανάποδα, απαιτήθηκε να υπάρξει κατάθεση ψυχής και επιβεβαίωση των ποιοτικών λύσεων που μπορεί να η ΑΕΚ έχει από τον πάγκο της και μπορούν να φέρουν τούμπα ένα παιχνίδι.

Το πήρε ο Αλμέιδα

Βέβαια, αυτήν τη φορά υπήρξε και μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Αλμέιδα. Γι’ αυτό σας μιλάω για ξόρκισμα φαντασμάτων. Γιατί φέτος η ιστορία της ΑΕΚ μας είχε δείξει (μέχρι να φτάσουμε στο παιχνίδι της Νίκαιας), ότι όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ, στη συνέχεια υπήρχε θάλασσα. Με το Βόλο στο ξεκίνημα υπήρξαν διαρκείς αλλαγές σχημάτων, χωρίς να έρθει ποτέ το γκολ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Αλμέιδα το έκανε ροντέο, δίχως εν τέλει να μπορέσει να βρει κάτι περισσότερα. Στα Γιάννινα θεωρώ πως ήταν κυρίως δική του ευθύνη η απώλεια της νίκης και ενός θετικού αποτελέσματος για την ΑΕΚ.

Αυτή τη φορά τα προβλήματα αφορούσαν το σχεδιασμό του παιχνιδιού. Εχω γράψει και σε άλλη αφορμή, ότι κάθε παιχνίδι δεν είναι φασόν με το προηγούμενο. Δηλαδή, μία συνταγή που σου δίνει τη νίκη και μία θριαμβευτική εμφάνιση κόντρα στον Παναιτωλικό, δεν είναι δεδομένο, ότι θα μπορέσει να σου δώσει αντίστοιχη νίκη κόντρα στον Ιωνικό. Στην ΑΕΚ έλεγαν πως στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας είχαν προετοιμαστεί για ένα ματς που θα ήταν σκληρό, θα παιζόταν σε λίγα μέτρα και θα υπήρχαν μετρημένες φάσεις ειδικά στο ξεκίνημα και μέχρι να ανοίξει.

Ολοι αρνητικοί

Αυτό που είδαμε πάντως, ήταν μία ομάδα που κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά μέχρι τις κινήσεις του Αλμέιδα που άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Μπορώ να πω, ότι η ΑΕΚ στη Νίκαια έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Δεν ήταν μόνο η αδυναμία να δημιουργήσει και να μπορέσει να κάνει φάσεις μπροστά στην εστία του Χουτεσιώτη, αλλά και πως δεχόταν με χαρακτηριστική ευκολία επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα της.

Οι παίκτες της έχαναν όλες τις μονομαχίες. Το σχήμα με τους δύο κεντρικούς χαφ, όχι μόνο μπλόκαρε την ομάδα στην προσπάθεια να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά δεν έδινε και καμία ασφάλεια στις επιθέσεις του Ιωνικού. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν αρνητικοί, πολύ κακοί οι δύο ακραίοι μπακ, ασταθές το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να είναι κομμένη στα δύο και ο Ιωνικός να προηγείται απόλυτα δίκαια στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έπαιξε το παιχνίδι της

Πολλές φορές στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν είχε φανεί, ότι ο Αλμέιδα στην προσπάθεια να διορθώσει πράγματα έπαιρνε ρίσκα τα οποία δεν δικαιώνονταν. Μέχρι τώρα. Γιατί αυτήν τη φορά οι αλλαγές ήταν μία προς μία και ήταν εκείνες που βοήθησαν πάρα πολύ την ΑΕΚ να αλλάξει το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο, ότι το γκολ της ισοφάρισης από την κεφαλιά του Βίντα έρχεται με κόρνερ που εκτέλεσε ο Φερνάντες. Δεν είναι μόνο πως το δεύτερο γκολ αποτελεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό του Μάνταλου με τον Τσούμπερ.

Είναι πως η ΑΕΚ κατάφερε, ακόμα και όταν η μπάλα έκαιγε και τα νεύρα ήταν τεταμένα, να μπορέσει να παίξει με την μπάλα χαμηλά, να επιβάλλει το δικό της παιχνίδι και να μπορέσει έστω και στο τέλος να θυμίζει κάτι από την κανονική ΑΕΚ. Μία ομάδα που είχε κάνει όλες κι όλες δύο τελικές στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να κλείσει πάλι το ματς με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών και με τους τρεις βαθμούς τη νίκη στο τσεπάκι.

Σούπερ Γκατσίνοβιτς, λύτρωση Τσούμπερ

Ήταν εξαιρετική η κίνηση του Αλμέιδα να αδειάσει την περιοχή, αφού ο Φαν Βέερτ ήταν εύκολη λεία για τα τρία στόπερ του Ιωνικού. Ηταν σημαντικό να βρει παίκτες που είχαν τη δυνατότητα της ατομικής ενέργειας και της απαλλαγής, όπως ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ. Δεν είναι τυχαίο πως οι δυο τους είναι αυτοί που εν τέλει άλλαξαν τελείως τη μορφή του αγώνα. Ετσι, η ΑΕΚ δεν πήρε μόνο τη νίκη, αλλά πήρε και τρεις παίκτες που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στον χάρτη.

Πρώτα από όλα ο σούπερ Γκατσίνοβιτς, που επέστρεψε έπειτα από χειρουργείο και έδειξε να μην έχει περάσει μία μέρα. Πολύ σημαντικός, πάρα πολύ έξυπνος παίκτης που ξέρει πώς να κινείται με την μπάλα. Δίνει στην ΑΕΚ ηρεμία και πολλές επιλογές στο παιχνίδι της. Ο Τσούμπερ μετά από πολύ καιρό δεν εκβίασε προσπάθειες, έπαιξε με καθαρό μυαλό έδωσε πολλές και σημαντικές λύσεις και επιβραβεύτηκε με την γκολάρα, ώστε να βγάλει όλη αυτή την πίεση που κουβαλούσε από πάνω του.

Ο Μάνταλος ξέρει

Διαβάστε περισσότερα

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X