Ήταν ΑΕΚάρα στο τέλος!

Ήταν ΑΕΚάρα στο τέλος!
Photo Credits: INTIME

Έστω και μέτρια η ΑΕΚ κέρδισε 1-2 με ανατροπή τον Ιωνικό μέσα στη Νίκαια και δείχνει ότι είναι… ΕΔΩ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει 1-0 μετά το πρώτο κάκιστο ημίχρονο της, αλλά στο τέλος… μέτρησε η ποιότητα και το μέταλλο και πήρε το διπλό κερδίζοντας 1-2 τον Ιωνικό μέσα στη Νίκαια!

Ο Σεμπά στο 38’ έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ, αλλά για την ΑΕΚ γύρισαν το ματς ο Βίντα στο 82’ και ο Τσούμπερ στο 92’ σε μία επική ανατροπή για την ΑΕΚ!

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ με τον Γκατσίνοβιτς που γύρισαν μετά το 60′ το ματς για την Ένωση.

Το LIVE του ματς

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με την ίδια ομάδα που κέρδισε τον Παναιτωλικό, με μόνη αλλαγή τον Φαν Βέερτ στην θέση του Λιβάι Γκαρσία (είχε ενοχλήσεις) στην θέση του φορ.  Ο Αραούχο και ο Πινέδα όπως συνήθως άλλαζαν συνεχώς θέσεις ώστε να μπορούν να δημιουργούν χώρους και τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα με εντολή να κλέβουν μπάλες και να την περνάνε άμεσα στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Ιωνικός με 3-5-2 και εμφανή αμυντική τακτική, είχε τον Τσιγκρίνσκι, τον Ρομαό και τον Σόουζα στο κέντρο της άμυνας και τον Γούλερι στην επίθεση.

Η ΑΕΚ εξ’ αρχής πήρε την μπάλα στα πόδια της και με τους Χατζισαφί από αριστερά και Άμραμπατ από δεξιά επιχειρούσε να φτιάξει προϋποθέσεις για φάσεις. Ωστόσο, η αμυντική λειτουργία του Ιωνικού ήταν καλή και… μαζική και της δυσκόλευε το έργο.

Στο 17’ ο Ιωνικός σε αντεπίθεση έβγαλε τον Σεμπά, αυτός πάσαρε στον Γούλερι που σκόραρε, αλλά το γκολ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά μετά από ένα στημένο, από τα πολλά που κέρδισε η ΑΕΚ, ο Σιμάνσκι έχασε την ευκαιρία από κοντά με κεφαλιά που έφυγε άουτ. Μετά από δύο λεπτά ο Ρότα έκανε χέρι εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πρώτα είχε βρει το πόδι του και έτσι ο Σιδηρόπουλος και το VAR συναποφάσισαν ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης πάντως ο Κάνιας σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 24′ εκτέλεση φάουλ του Φαντιγκά, ο Σεμπά έκανε το γυριστό, ψηλά άουτ. Η ομάδα της Νίκαιας έβρισκε συνεχώς χώρους μεσοεπιθετικά και προσπαθούσε να απειλήσει, με την ΑΕΚ να προσπαθεί ακόμη να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Σε ακόμη μία αντεπίθεση του Ιωνικού στο 27’, ο Βίντα γύρισε την μπάλα πίσω με το κεφάλι, ο Αθανασιάδης έκανε κακή εκτίμηση και ο Γούλερι του… τσίμπησε την μπάλα, αλλά πήγε στο πλάι και έτσι πρόλαβε ο Χατζισαφί να τον ανακόψει πριν γίνει επικίνδυνος.

Πέντε λεπτά μετά ο Αθανασιάδης έκανε νέα κακή εκτίμηση ψηλής μπαλιάς του Σάκιτς, με τον Βίντα και έτσι χάθηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε επικίνδυνο σημείο αυτή, αλλά ο Ιωνικός δεν πρόλαβε να την εκμεταλλευτεί. Η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει συγκεντρωμένο το μυαλό της στο ματς και η ομάδα της Νίκαιας σχετικά εύκολα αμυντικά «απέκρουσε» κάθε δημιουργία φάσης. Στο 36’ από σέντρα του Χατζισαφί, ο Αραούχο κατέβασε την μπάλα, αλλά το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο. Δύο λεπτά μετά ο Ιωνικός έκανε αυτό που… έδειχνε το ματς. Εκμεταλλεύτηκε ακόμη μία σύγχυση της ΑΕΚ, ο Φαντιγκά έδωσε στον Σεμπά και αυτός από δεξιά, αφού ντρίπλαρε τον Μουκουντί, με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 42’ ο Γούλερι εκμεταλλεύτηκε πάλι ένα εύκολο λάθος της ΑΕΚ και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 44’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί, ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ είχε ακόμη μία καλή φάση με δυνατό σουτ του Σιμάνσκι που έφυγε άουτ.

Και εκεί τελείωσε και το ημίχρονο, το χειρότερο μακράν για την φετινή ΑΕΚ…

Το ματς στο β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές για Σπανό και Αλμέιδα, με την ΑΕΚ να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Και αμέσως βρήκε φάση, με τον Χατζισαφί να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 50’ ο Ιωνικός αναγκάστηκε να αλλάξει τον Σόουζα που τραυματίστηκε, με τον Αντούνες να περνά στην θέση του, με το ματς να διακόπτεται περίπου 5 λεπτά. Στο 53′ μακρινό σουτ του Μύγα, πάρα πολύ άστοχο, ενώ αμέσως μετά ο Ιωνικός απείλησε ξανά. Ο Βίντα έκανε τραγικό λάθος, ο Φαντιγκά βγήκε από αριστερά, πάσαρε παράλληλα, αλλά ο Μουκουντί πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 56’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, αλλά δεν ήταν τυχερή! Από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Βέερτ σούταρε, απομάκρυνε ο Χουτεσιώτης με την βοήθεια του δοκαριού και στην επαναφορά, ο Φαν Βέερτ με προβολή πήγε να σκοράρει, αλλά μπλόκαρε ο πορτιέρε του Ιωνικού.

Στο 60’ τελικά ο Αλμέιδα έκανε διπλή αλλαγή. Ο Φερνάντες πέρασε στο ματς αντί του Φαν Βέερτ, με τον Γκατσίνοβιτς να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στην θέση του Σιμάνσκι. Έτσι πέρασε στην επίθεση ο Άμραμπατ, με τον Φερνάντες δεξιά, τον «Γκάτσι» αριστερά και τον Αραούχο πάλι σε ελεύθερο ρόλο, ενώ ο Πινέδα πήγε στο πλάι του Γιόνσον στον άξονα. Η ΑΕΚ προσπαθούσε πιο εντατικά να πιέσει την άμυνα του Ιωνικού, αλλά δεν έβρισκε χώρους. Στο 72’ ο Αλμέιδα έριξε και Μάνταλο-Τσούμπερ (αντί Πινέδα-Άμραμπατ) στο γήπεδο για να έχει φρέσκα πόδια στην προσπάθεια ισοφάρισης. Ο Τσούμπερ πήγε δίπλα στον Αραούχο και τον Μάνταλο να παίζει κεντρικά κοντά στην περιοχή του Ιωνικού. Στο 75’ η ΑΕΚ είχε μία πολύ καλή φάση, με τονΤσούμπερ να σερβίρει στον Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Σέρβος σπατάλησε την καλή φάση. Στο 76’ ο Σπανός έβαλε τον Ρουμπουλάκου στο γήπεδο αντί του Φαντιγκά.

Στο 78’ η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Ιωνικός βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ρουμπουλάκου σούταρε, ο Αθανασιάδης δεν συγκράτησε την μπάλα, ο Γούλερι προσπάθησε με δεύτερο σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε σταθερά. Και στο 82’ η ΑΕΚ κατάφερε αυτό που έψαχνε… Ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πιο ψηλά από όλους ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε το έναυσμα για να τρέξει η ΑΕΚ για την ανατροπή μέχρι το τέλος. Στο 88’ ο Μάνταλος με σουτ εντός περιοχής κέρδισε κόρνερ από επέμβαση του Χουτεσιώτη και συνέχιζε να πιέζει, με νέα καλή κεφαλιά του Βίντα από το κερδισμένο κόρνερ. Και στο 92’ ο Τσούμπερ έκανε την ολική ανατροπή για την Ένωση. Ο Μάνταλος μοίρασε ωραία στον Ελβετό και αυτός από πλάγια θέση με υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Τσούμπερ το πανηγύρισε έξαλλα το γκολ της ανατροπής!

Και το ματς εκεί… τελείωσε με την ΑΕΚ να παίρνει στο τέλος μία σπουδαία νίκη!

Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2

Γκολ:

38’ σουτ Σεμπά 1-0

82′ κεφαλιά Βίντα 1-1

92′ σουτ Τσούμπερ 1-2

Κίτρινες:

35’ Φαντιγκά, 64’ Βαλεριάνος, 69’ Ρομαό – 40’ Βίντα, 55’ Σιμάνσκι

Κόκκινες: –

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα (50′ Αντούνες), Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά, Φαντιγκά (76′ Ρουμπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι (88′ Μάντζης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα (74′ Μάνταλος), Άμραμπατ (74′ Τσούμπερ), Αραούχο, Φαν Βέερτ (62′ Φερνάντες).

Ο MVP του Ιωνικός-ΑΕΚ

Ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε επιτέλους ένα μεγάλο γκολ. Και αυτό έδωσε στο τέλος μία μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ! Ο Ελβετός μπήκε αλλαγή και στο 92′ με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε το… τρίποντο στην Ένωση.

Το κλειδί του Ιωνικός-ΑΕΚ

Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν να βρει την ισοφάριση με χρόνο… για να το γυρίσει. Και το 1-1 στο 82′ έδινε στην ομάδα τον απαιτούμενο χρόνο να το κάνει! Σημαντικό και ότι στην ευκαιρία του Γούλερι από το λάθος του Αθανασιάδη δεν έγινε το 0-2.

Τα γκολ του Ιωνικός-ΑΕΚ




Η μετάδοση του Ιωνικός-ΑΕΚ

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X