Άρσεναλ: Αρτέτα για Σερ Άλεξ Φέργκιουσον «Αυτό που με συνεπήρε ήταν το πόσο ειλικρινής ήταν με τους παίχτες του»

Άρσεναλ: Αρτέτα για Σερ Άλεξ Φέργκιουσον «Αυτό που με συνεπήρε ήταν το πόσο ειλικρινής ήταν με τους παίχτες του»
Photo Credits: INTIME

Ο Αρτέτα μίλησε σχετικά με το 8-2 του 2011, για τον θαυμασμό που τρέφει για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, και το επερχόμενο ματς της ομάδας του με την Γιουνάιτεντ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, προσπαθεί να «ανακαλέσει» την «ωμή ειλικρίνεια» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, καθώς η ομάδα του ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήμερα Κυριακή (22/01).

Ενδεχόμενη νίκη των «Κανονιέρηδων» θα τους φέρει στο +8 στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση νίκης της Γιουνάιτεντ, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μπορούν να ισοβαθμήσουν με τη δεύτερη Σίτι. Πρόκειται για την πιο σημαντική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων εδώ και πάνω από μια δεκαετία, επισκιάζοντας ενδεχομένως τη νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» με 8-2 στην αναμέτρηση του 2011 που επιβεβαίωσε ότι το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται σε μαρασμό. Ο Αρτέτα έφτασε στο «Emirates» ως παίκτης λίγο μετά από εκείνο το παιχνίδι, και τώρα αποκαλύπτει πώς επηρέασε τη θητεία του στον σύλλογο.

«Οι συνθήκες είναι μερικές φορές απαραίτητες για να δοθεί σε κάποιον η ευκαιρία. Δυστυχώς έπρεπε να είναι το 8-2 γιατί ήταν ένα βαρύ αποτέλεσμα. Δεν νομίζω ότι ήταν μόνο το αποτέλεσμα που με έφερε εδώ, αλλά μάλλον βοήθησε. Μετά από αυτό, τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Εκείνη η νίκη ήρθε προς το τέλος της θητείας του Φέργκιουσον στη Γιουνάιτεντ και ο Αρτέτα έχει μιλήσει για το πόσο γοητευμένος ήταν από το ειλικρινές στυλ του προπονητή: «Αυτό που πραγματικά με συνεπήρε ήταν η παρουσία του, το χάρισμά του και ο τρόπος που μιλούσε. Πόσο ειλικρινής και ωμός ήταν για ορισμένες απόψεις που είχε για τους παίκτες και το παιχνίδι. Είχα μερικές συζητήσεις, όχι επίσημα, αλλά με ανθρώπους γύρω του και ήταν περισσότερο ακρόαση παρά συζήτηση».

Εκτός από την ευκαιρία που δίνει στην Άρσεναλ να διευρύνει τη διαφορά της έναντι των διώκτων, το παιχνίδι της Κυριακής της δίνει την ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να κερδίζει μεγάλα παιχνίδια στην έδρα της. Η ομάδα του Αρτέτα έχασε πρόσφατα βαθμούς από τη Νιούκαστλ στο «σπίτι» της και δεν έχει παίξει ακόμα καθόλου με τη Σίτι, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένουν κάποιες αμφιβολίες για την ικανότητά της να ξεπεράσουν τους μεγάλους συνδιεκδικητές του τίτλου.

Ο Αρτέτα αναφέρθηκε σε αυτό πριν από το μας τονίζοντας: «Το να έχεις τη νοοτροπία και την ικανότητα να ελέγχεις τα συναισθήματα που απαιτούνται για να παίξεις στη μεγάλη σκηνή είναι πολύ απαραίτητο. Η σωματική πτυχή είναι επίσης απαραίτητη. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να ανταγωνιστείς επί 11 μήνες στις συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε. Δεν έχουμε συμμετάσχει σε αγώνα για τον τίτλο εδώ και πολλά χρόνια. Τα λόγια δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα, πρέπει να το κάνουμε στο γήπεδο»

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X