Με «διαστημικό» Μάιλς και σούπερ Ελληνες, η ΑΕΚ πέρασε αέρας (61-69) από τον Απόλλωνα Πάτρας

Με «διαστημικό» Μάιλς και σούπερ Ελληνες, η ΑΕΚ πέρασε αέρας (61-69) από τον Απόλλωνα Πάτρας
Photo Credits: INTIME

Ο κόσμος έκανε πάρτι στην εξέδρα, ο Μάιλς στο παρκέ και η ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης στην Πάτρα δείχνοντας και βάθος στο ρόστερ

Με τον Αϊζάια Μάιλς να κάνει τρομερό ντεμπούτο στην Basket League και τους Έλληνες να ξεχωρίζουν, η ΑΕΚ κέρδισε τον Απόλλωνα στην Πάτρα με 61-69.

Η ΑΕΚ πήρε μια εύκολη, έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς, νίκη επί του Απόλλωνα (61-69) βασιζόμενη στην καλή της άμυνα και την τρομερή ευστοχία που είχε από την περιφέρεια. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, έσφιξε την άμυνα της και με τον Κόνιαρη να περιορίζει τον Βερτζ, βρήκε καλά σουτ στην επίθεση και πήρε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Κορυφαίος για την Ένωση, ο Αιζάια Μάιλς (19π.) στο πρώτο του παιχνίδι στην Ελλάδα, έδειξε για πιο λόγο είναι τόσο σημαντικός για την ομάδα, αφού έχει τρομερή ποιότητα και φαρμακερό σουτ, εκτελώντας τους Πατρινούς. Από κοντά και ο Κόνιαρης που ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, ενώ και ο Παπαδάκης έδωσε λύσεις σε ένα σημείο που χρειαζόταν σκορ η Ένωση. Πλέον με καλή ψυχολογία, ετοιμάζεται για την Ισπανία και το παιχνίδι με την Μάλαγα.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Γουίλιαμς, Γιάνκοβιτς, Μάιλς, Μίτσελ, ενώ ο Βετούλας με τους Γκρίφιν Βερτζ, Ντέιβις, Μπόγρης, Μαστρογιαννόπουλος. Νευρικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα με την ΑΕΚ να βρίσκει σκορ από διαφορετικούς παίκτες με καλή κυκλοφορία όμως δέχτηκε δύο τρίποντα στην άμυνα από Βερτζ και Μαστρογιαννόπουλο (8-9). Άστοχη η ΑΕΚ που έβρισκε καλά σουτ αλλά τα έχανε, με τον Απόλλωνα να είναι πιο εύστοχος και να προηγείται (15-11). Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Στρέλνιεκς η ΑΕΚ τελείωσε την 2η περίοδο στο +2 (15-17).

Με τρίποντο του Ξανθόπουλου και ωραία ασίστ στον ΜακΓκρίφ, η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά με 5 πόντους (17-22). Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει λύση για τον Βερτζ που έπαιζε μόνος του την άμυνα της ΑΕΚ έχοντας πετύχει τους μισούς πόντους του Απόλλωνα, αλλά επιθετικά έβρισκε λύσεις κυρίως από την περιφέρεια και με τρίποντο του Φλιώνη μεγάλωσε την διαφορά (22-29). Με ακόμα ένα τρίποντο από τον Γουίλιαμς και το πρώτο του Κόνιαρη, η Ένωση πήγε στο ημίχρονο με την μεγαλύτερη διαφορά του ματς (25-35).

Πιο δυνατά ξεκίνησε ο Απόλλωνας και έκανε ένα σερί 9-2 για να το σταματήσει ο Φλιώνης με τρίποντο (39-42). Χωρίς συγκέντρωση η ΑΕΚ, έχασε την ισορροπία της στην άμυνα και έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να πλησιάσει στον πόντο (41-42). Με καλή κυκλοφορία η ΑΕΚ έβγαλε δύο ελεύθερα σουτ στον Μάιλς που τα έβαλε χωρίς δυσκολία για να διατηρήσει το προβάδισμα της Ένωσης (45-50). Τρομερός Μάιλς συνέχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια και πήγε και πάλι την διαφορά στους 10 (45-55). Με ακόμα ένα τρίποντο αυτή την φορά από τον Παπαδάκη, η ΑΕΚ αποκατέστησε την διαφορά του ημιχρόνου, στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (48-58).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την τελευταία περίοδο με 3 αβίαστα λάθη και ξαναέβαλε τον Απόλλωνα στο παιχνίδι, δείχνοντας αδυναμία να κρατήσει για μία ακόμη φορά την διαφορά που είχε (54-59). Ωραία δημιουργία και πάλι από μέσα προς τα έξω με τον Μίτσελ να δίνει στον Παπαδάκη που πέτυχε το 2ο του τρίποντο και επανάφερε την διαφορά σε διψήφια νούμερα (54-64). Ο Απόλλωνας προσπάθησε με μια ζώνη με παγίδες να πιέσει στα τελευταία λεπτά για να μειώσει το σκορ, έφτασε μέχρι το -7 αλλά η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα και πήρε την νίκη.

Απόλλων Πάτρας – AEK: 61-69

Δεκάλεπτα: 15-17, 25-35, 48-58, 61-69

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Γκρίφιν 6, Βερτζ 16, Ντέιβις 8, Μπόγρης 14, Βησσαρίου, Σιλά, Φιλιππάκος 5, Καράμπελας 1, Καλχούν, Κογιωνής, Μαστρογιαννόπουλος 11.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης 5, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος 3, Φλιώνης 9, ΜακΓκρίφ 6, Γιάνκοβιτς ,Μάιλς 19, Γόντικας, Παπαδάκης 8, Γουίλιαμς 9, Μίτσελ 4,  Στρέλνιεκς 6.

 





4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X