Στον Ολυμπιακό του ‘90 εργαζόταν ο ψευτογιατρός που διώκεται για ανθρωποκτονίες

Στον Ολυμπιακό του ‘90 εργαζόταν ο ψευτογιατρός που διώκεται για ανθρωποκτονίες

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση του ψευτογιατρού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αθλητική διάσταση αποκτά η υπόθεση που συνταράσσει την Ελλάδα με τον 65χρονο γιατρό, που κατηγορείται για εξαπάτηση ασθενών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο «ψευτογιατρός» είναι ο Διονύσης Τριανταφύλλου, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βαριά σκοπούμενη βλάβη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί το μεσημέρι του Σαββάτου (21/1), με την υπόθεση να αποκτά και… αθλητικές προεκτάσεις, με την ανακοίνωση του ονόματός του. Βλέπετε, ο Τριανταφύλλου διετέλεσε φυσιοθεραπευτής στον μπασκετικό Ολυμπιακό τη δεκαετία του ’90.

Εδώ μπορείτε να δείτε και το φωτογραφικό ντοκουμέντο του SDNA, που συνδέει τον Τριανταφύλλου με τους Πειραιώτες, στους οποίους εργαζόταν τη δεκαετία του 1990:

Αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης όπως το δημοσίευσε η ιστοσελίδα “newsbomb” και η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 65χρονου, φερόμενου ως ψευτογιατρού. Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπισή του. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σπίτι – φρούριο στο Κορωπί.

Η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε τα στοιχεία του 65χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για εξαπάτηση ασθενών. Ο Διονύσης Τριανταφύλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, είναι ο άνδρας που κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βαριά σκοπούμενη βλάβη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος δια του νομικού του εκπροσώπου, Αλέξη Κούγια, αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για κατασκευασμένη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα όλο το κατηγορητήριο και τα στοιχεία του 65χρονου άνδρα.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του φερόμενου ως νευρολόγου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,

νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009.

Πρόκειται για τον:

(επ.) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ (ον.) Διονύσιο του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεν. 24-09-1957, στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του ανωτέρω από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388370, 2310-388375, 2310-388424 και 2310-388425 του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του υπασπιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 16-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ψευτογιατρός: Οι «οπαδοί» του Σάκη στα Καλύβια και ο μεγάλος φόβος της ΕΛ.ΑΣ.
Φόβος και ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ., μπροστά στο ενδεχόμενο η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του 65χρονου ψευτογιατρού να φέρει νέο κύμα αποκαλύψεων για τη δράση του.

Η τελευταία του απάτη καταγράφηκε από τις Αρχές το 2020, ενώ το φυσικοθεραπευτήριο που διατηρούσε στα Καλύβια Θορικού έχει κλείσει πριν το 2020, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του. Παρά ταύτα στα Καλύβια υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που «πίνουν νερό στο όνομά του». Υποστηρίζουν ότι είχε βοηθήσει ως φυσικοθεραπευτής δεκάδες ασθενείς με διάφορα προβλήματα και πως όλες οι καταγγελίες ενέχουν δόλο. Στα Καλύβια υπάρχουν πάντως ηλικιωμένοι -παλιοί πελάτες του- που τον αποκαλούν «γιατρό».

«Αυτά που ακούμε στα κανάλια τα λένε για τον Σάκη; Κάποιο λάθος κάνετε παιδιά. Ο Σάκης έχει βοηθήσει εδώ τόσο κόσμο. Ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα τους βοήθησε να βρουν την υγειά τους», λέει κάτοικος των Καλυβίων που τον γνωρίζει επί σειρά ετών. Και προσθέτει: «Το γραφείο το έκλεισε γιατί τον πολεμούσαν. Του έκαναν καταγγελίες που δεν έστεκαν και τον ανάγκασαν να χάσει τη δουλειά του. Ξέρετε τι έχει τραβήξει;».

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τις Αρχές είναι πώς βιοποριζόταν από το 2020 -όταν έκανε την τελευταία του απάτη- μέχρι σήμερα. Συνέχιζε μυστικά τις κατ’ οίκον επισκέψεις ως φυσικοθεραπευτής ή ως γιατρός; Εξακολουθούσε να πουλάει εναλλακτικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα; Στέλεχος με εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις αναφέρει ότι «η εμπειρία έχει δείξει ότι μόνο η σύλληψη και η φυλακή μπορεί να κάνει έναν τέτοιο άνθρωπο να σταματήσει τη δράση του. Άλλωστε γύρω από τέτοια άτομα σχηματίζονται ομάδες ‘οπαδών’, οι οποίες με κάποιο ορατό ή αδιόρατο τρόπο ανατροφοδοτούν τη δράση τους».

Όταν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης κλήθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για εξηγήσεις, φέρεται να είπε: «Θεωρούσα πως με αυτά που τους έδινα τους έκανα καλό».

Χθες Παρασκευή βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου για να δώσει το παρών στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν στις 15/5/2019. Το 2016 είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του, απευθείας στις εισαγγελικές Αρχές στην Αθήνα , για απάτη.

Μετά τη συγκεκριμένη υπόθεση έκλεισε το φυσικοθεραπευτήριο που διατηρούσε στα Καλύβια. Ένας φόβος των Αρχών είναι ότι μπορεί να συνέχισε να λειτουργεί «ιατρείο» στο σπίτι του, το οποίο είχε μετατρέψει σε «φρούριο» που του παρείχε «ιδιωτικότητα».

Ο 65χρονος ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του δεν έχουν συλληφθεί. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει το επόμενο διάστημα κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης.

Στις ελληνικές Αρχές επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τον Γερμανό ιατρό , δήθεν γενετιστή ή νευρολόγο, όσον αφορά τον εντοπισμό του, σε περίπτωση που εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Το 2022, οι αστυνομικοί, μέσω της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, είχαν υποβάλει προς τις γερμανικές εισαγγελικές Αρχές , τρία διαδοχικά αιτήματα για την εφαρμογή του ερευνητικού μέτρου της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.).

Έτσι, Στις 12 Ιανουαρίου 2022 διενεργήθηκαν οι ταυτόχρονες έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία. Και συγκεκριμένα στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί στην περιοχή της Αγίας μαρίνας και στη Γερμανία στο σπίτι του 72χρονου, όπως και στις κλινικές που είχαν οδηγηθεί οι Έλληνες ασθενείς, συνοδεία του 65χρονου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα ονόματα των ιατρικών φακέλων που έχουν εντοπιστεί στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. «για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί στα θύματα τους, τα έπειθαν ότι για την ακριβή διάγνωση της κατάστασης της υγείας τους και την ανάλογη προσαρμογή της προτεινόμενης θεραπείας έπρεπε να προηγηθεί μια εξέταση τύπου pet scan . Η εξέταση αυτή γινόταν σε κλινικές της Γερμανίας». Φυσικά τα χρήματα για το εν λόγω ταξίδι και τη διαμονή τους τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στα ταμεία των δυο απατεώνων .

Τόσο ο 65χρονος όσο και ο Γερμανός συνεργός του κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X