Εκεί δεν μπορεί κανείς να τη σταματήσει!

Εκεί δεν μπορεί κανείς να τη σταματήσει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το τρομερό διάστημα στους αγώνες της ΑΕΚ όπου οι «κιτρινόμαυροι» σκοράρουν με το... τσουβάλι και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει 36 φορές στις 18 αγωνιστικές της φετινής Super League. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι «κιτρινόμαυροι» σκοράρουν δύο φορές ανά αγώνα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως σε αυτά τα παιχνίδια που έχουν ήδη διεξαχθεί, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει μείνει στο «μηδέν», μόλις δύο φορές!

Η πρώτη ήταν στην ήττα σοκ από το Βόλο στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής που έγινε στη Ριζούπολη και η δεύτερη ήταν στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0). Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βρει δίχτυα!

Οι επιδόσεις του Δικεφάλου ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο αν υπολογίσει κανένας και τα ματς του Κυπέλλου, όπου σε τέσσερις αγώνες έχουν σκοράρει 10 φορές (δηλαδή 2,5 ανά παιχνίδι) και δεν έχουν δεχθεί ακόμα κανένα γκολ…

Στην μίνι έρευνα που κάναμε, επικεντρωθήκαμε στους αγώνες του πρωταθλήματος εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σκοράρει στα 16 από τα 18 ματς όπως προαναφέραμε. Αυτό που είναι πολύ εντυπωσιακό, είναι τα χρονικά σημεία, όπου οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα βρίσκουν δίχτυα.

Από τα 36 γκολ λοιπόν που έχουν σημειώσει οι παίκτες του Δικεφάλου, τα 22 έχουν μπει στο δεύτερο ημίχρονο. Μιλάμε για ποσοστό 61,1%! Το συγκεκριμένο γεγονός φανερώνει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο δε σβήνουν τις… μηχανές τους, αλλά επιδιώκουν να σκοράρουν όσες φορές μπορούν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, κάτι που είναι ξεκάθαρα δείγμα νοοτροπίας και εννοείται έργο Αλμέιδα.

Το δεύτερο είναι ότι βάσει του τρόπου παιχνιδιού της ΑΕΚ, όταν οι αντίπαλοι κουράζονται η Ένωση είναι αυτή που με το πόδι στο… γκάζι περνάει από πάνω τους. Μοιράζοντας κάποιος το ενενηντάλεπτο σε… τέταρτα μπορεί να διαπιστώσει και κάτι ακόμα. Ότι η ΑΕΚ έχει τρία δυνατά τέταρτα. Το καλύτερό της είναι από τι 61′-75′ όπου έχει σημειώσει 10 γκολ! Ποσοστιαία αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 27,8% των τερμάτων της.

Το δεύτερο καλύτερο είναι από το 46′ μέχρι το 60′. Σε αυτό οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βρει δίχτυα οκτώ φορές, δηλαδή το 22,2% των γκολ της. Όσο για το τρίτο καλύτερο είναι από το 31′ μέχρι το 45′ όπου έχουν σκοράρει έξι φορές, δηλαδή το 16,7% των γκολ τους.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως από το 31′ μέχρι το 75′ η ΑΕΚ «καθαρίζει» τους αντιπάλους της, αλλά η μερίδα του λέοντος των γκολ του Δικεφάλου σημειώνεται το διάστημα 46′-75′.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι σε όλα τα υπόλοιπα διαστήματα, η ΑΕΚ έχει εντυπωσιακή ισορροπία στο σκοράρισμα. Δεν έχει δηλαδή κάποια «νεκρή» περίοδο. Από το 1′ μέχρι το 15′ έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει από το 16′ μέχρι το 30′ και από το 76′ μέχρι το 90′. Ποσοστιαία αυτό μεταφράζεται στο 11,1% των γκολ…

Δεν δέχεται κανένα γκολ από το 61′-76′

Επίσης εντυπωσιακό στατιστικό προκύπτει από ένα επιπλέον γεγονός. Το πότε δέχεται γκολ η ΑΕΚ. Ως γνωστό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό οκτώ τερμάτων, δηλαδή 0,45 ανά αγώνα.

Ξεπερνάμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το εξής. Το χειρότερο σημείο για την ΑΕΚ είναι το διάστημα 31′-45′. Εκεί έχει δεχθεί τα μισά της γκολ (4). Από αυτά τα δύο είναι αυτά που δέχθηκε με ισάριθμα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του πρώτου γύρου συν το πέναλτι από τον Παναιτωλικό στο πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος!

Όσο για το χρονικό διάστημα που η άμυνα της ΑΕΚ είναι… μπετό, δεν είναι άλλο από το 61′ έως το 75′ των αγώνων της (και το καλύτερο επιθετικό της), όπου η κιτρινόμαυρη εστία δεν έχει παραβιαστεί καμία φορά!

Για να κλείσουμε και αυτό το κεφάλαιο η ΑΕΚ έχει δεχθεί σε κανονική ροή αγώνα μόλις πέντε τέρματα. Ένα από τον Ντέλετις στην εντός έδρας ήττα από το Βόλο στο 19′, ένα από τον Ελευθεριάδη στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα στην «Αγιά-Σοφιά» στο 4-1 επί του Ιωνικού, ένα από τον Ρεγκίς (58′) στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και δύο από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ήττα με 2-1, τα οποία σημείωσαν ο Ριένστρα (9′) και ο Μπάλαμπαν (32′).

ΥΓ: Οι «Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν άλλη μία φορά από τον Μάκη Αγγελόπουλο. Δεν έχει, δεν μπορεί, δεν κάνει, δεν…, δεν…, δεν! Η ΑΕΚ και τα ban καθάρισε και τη φορολογική ενημερότητα την πήρε και τον Μάιλς έβαλε στην αγωνιστική εξίσωση του πρωταθλήματος και δύο μεταγραφές έκανε.

Ο Αγγελόπουλος είχε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι πως πάμε σε μία διαφορετική χρονιά, μία σεζόν εξορθολογισμού. Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, δεν πούλησε μετοχές που δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία, όπως κάποιοι άλλοι, ούτε έβαλε από τον κόσμο να πληρώσει για να πάει η ΑΕΚ κάπου με… τσάρτερ.

Η ΑΕΚ έχει ευρωπαϊκό μέλλον στο BCL την ώρα που άλλοι έχουν πει «αντίο». Είμαι στο Final 8 του Κυπέλλου και μπορεί να βλέπει μέχρι τον τελικό. Δεν κάνει όνειρα απατηλά για τίτλο στην Α1 διότι -κακά τα ψέματα- η διαφορά είναι τεράστια.

Το μόνο που ζητάει ο Αγγελόπουλος και η ΑΕΚ είναι να στηρίζουμε την ομάδα με την παρουσία μας και χωρίς να της κάνουμε κακό. Πολλά ζητάει; Μάλλον όχι!

ΥΓ2: Πριν από είκοσι περίπου μέρες, 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στο Βόλο. Έκαναν 321 χλμ. Είχαν υποδειγματική αψεγάδιαστη συμπεριφορά, είδαν τον αγώνα και επέστρεψαν στη βάση τους. Από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τη Νίκαια είναι 14 χλμ. Αντιπαλότητα ουσιαστική ανάμεσα στους οπαδούς δεν υπάρχει.

Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, ποιους οπαδούς του Ιωνικού; Σοβαροί να είμαστε! Σε γήπεδο 6.000 θέσεων δεν κόβουν ούτε 1.000 εισιτήρια. Ο μέσος όρος τους είναι 990 ανά αγώνα. Δεν το λέω εγώ, αλλά τα επίσημα στοιχεία της Super League.

Ο Ιωνικός όμως δεν έδωσε εισιτήρια στην ΑΕΚ. Δεν μπορούσε να της εξασφαλίσει ούτε ένα κομμάτι εξέδρας. Μάλλον θα τα δώσουν προς το λιμάνι μπας και κάνουν ροντέο το ματς. Αλλά εδώ δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις των ρεπόρτερ…

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X