Ποιος θα αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πόσο αξίζει;

Ποιος θα αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πόσο αξίζει;
Photo Credits: INTIME

Ποιος θα αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πόσο αξίζει; Ο Ράτκλιφ, οι επενδυτές της Μέσης Ανατολής και οι «κόκκινοι ιππότες»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εταιρεία του Τζιμ Ράτκλιφ INEOS μπήκε χθες επίσημα στη διαδικασία υποβολής προσφορών για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μήνες αφότου οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, η οικογένεια Γκλέιζερ, δήλωσαν ότι σκέφτονται να πουλήσουν τον σύλλογο, διερευνώντας παράλληλα «εναλλακτικές στρατηγικές».

Εάν οι Γκλέιζερς τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση του συλλόγου της Premier League, αυτοί είναι μερικοί από τους πιθανούς αγοραστές, σύμφωνα με το Reuters:

ΤΖΙΜ ΡΑΤΚΛΙΦ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, οπαδός των 20 φορές πρωταθλητών Αγγλίας, δήλωσε το ενδιαφέρον του τον Αύγουστο, αλλά είπε δύο μήνες αργότερα ότι οι Γκλέιζερς του έκαναν γνωστό ότι η ομάδα δεν ήταν προς πώληση όταν επικοινώνησε με την οικογένεια. Χθες (17/1), η εταιρεία του ΙΝΕΟΣ μπήκε και επίσημα στη διαδικασία.

Ο Ράτκλιφ απέτυχε πέρυσι σε μια προσπάθεια να αγοράσει την Τσέλσι, την οποία τελικά απέκτησε ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής τον Αμερικανό Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital.

Το όνομα του Ράτκλιφ αναφέρθηκε ευρέως μεταξύ των οπαδών της Γιουνάιτεντ, καθώς πολλοί θα καλωσόριζαν την προοπτική αυτή, τη στιγμή που ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία του συλλόγου ξεπερνά τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Οι τοπικοί αντίπαλοι της Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Σίτι χρηματοδοτούνται από το Abu Dhabi United Group, ενώ το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσε την εξαγορά της Νιούκαστλ ύψους 300 εκατομμυρίων λιρών το 2021.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανήκει στην Qatar Sports Investments (QSI) και έχουν «φουντώσει» φήμες ότι επενδυτές από άλλη χώρα του Κόλπου μπορεί να επιθυμούν να αγοράσουν τη Γιουνάιτεντ.

Το «Bloomberg» ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι η Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Λίβερπουλ βρίσκονται στο στόχαστρο της QSI για μια πιθανή εξαγορά.

«Δεν υπάρχει αλήθεια σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έγινε συνάντηση σχετικά με την πώληση μετοχών στον σύλλογο», ανέφερε η Τότεναμ.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Τούρκι Αλ-Φαϊσάλ επιβεβαίωσε στο Sky Sports την πρόθεση της χώρας του να αποκτήσει τη Γιουνάιτεντ.

Η εφημερίδα «Times», η οποία ανέφερε για πρώτη φορά ότι η INEOS του Ράτκλιφ μπήκε στον διαγωνισμό, ανέφερε ότι αναμένεται επίσης ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία.

«ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ»

Το 2010, οι Red Knights (κόκκινοι ιππότες), ένας όμιλος στον οποίο συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος της αγγλικής Football League, Κέιθ Χάρις, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Τζιμ Ο’Νιλ, και ο Βρετανός επενδυτής Πολ Μάρσαλ, έθεσαν ένα σχέδιο αγοράς του συλλόγου σε αναμονή λόγω «εικασιών στα μέσα ενημέρωσης για διογκωμένες φιλοδοξίες αποτίμησης».

Ο’ Νιλ και Μάρσαλ έγραψαν στον συμ-πρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Τζόελ Γκλέιζερ το 2021, ζητώντας άμεσες μεταρρυθμίσεις στην εταιρική διακυβέρνηση, αφού το σχέδιο του συλλόγου να συμμετάσχει σε μια ευρωπαϊκή Super League αντιμετωπίστηκε με ευρεία κριτική.

Η «Manchester Evening News» ανέφερε τον Νοέμβριο ο Ο’Νιλ μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εξαγορά, αλλά μόνο εάν οι Γκλέιζερς μειώσουν τις τρέχουσες «μη ρεαλιστικές» απαιτήσεις τους.

Ερωτηθείς από το «BBC» εκείνη την εποχή αν χρειαζόταν να συγκεντρώσει τέσσερα δισεκατομμύρια λίρες για να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ, ο Ο’ Νιλ είπε: «Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι απαραίτητα τόσο πολλά, αλλά ας δούμε».

ENWSI TV: Tο ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Καζαντζόγλου και Τσίλη (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X