Το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ «φωνάζει»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την ΑΕΚ, την μηχανή παραγωγής ποδοσφαίρου του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φεύγεις από το γήπεδο στα παιχνίδια της φετινής ΑΕΚ και νιώθεις γεμάτος από ποδόσφαιρο. Από δαύτο που λείπει χρόνια από την ψυχούλα του ΑΕΚτζή, αυτό δαύτο που σπάνια απολαμβάνει και ο Έλληνας φίλαθλος.

Η ΑΕΚ μοιάζει με μηχανή παραγωγής ποδοσφαίρου που δεν σταματά να βγάζει ωραίες φάσεις. Ευκαιρίες και γκολ να τα χαίρεσαι. Ο ρυθμός εξοντωτικός. Πως να αντέξει αντίπαλος μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι σε τέτοια ΑΕΚ; Ο πρώτος που θα το καταφέρει μπράβο του. Μέχρι τότε, το γήπεδο, η ομάδα, η ορμή, ο ρυθμός, το σχέδιο, οι συνδυασμοί, η ποιότητα. Όλα… φωνάζουν. Το ποδόσφαιρο της ΑΕΚ «φωνάζει», δεν μιλά απλά ότι είναι η καλύτερη ομάδα φέτος. Δεν ξέρω αν αυτό φτάσει στο τέλος. Μπορεί ναι, πολύ πιθανόν. Βλέπω τους αντιπάλους της ΑΕΚ και δεν ξέρω πως μπορούν να φτάσουν τέτοια ποδοσφαιρικά στάνταρ. Στον… μαραθώνιο αυτός που παίζει θα δικαιωθεί. Και η ΑΕΚ παίζει ποδόσφαιρο. Ένα στυλ μοντέρνο, καινοτομία για τα μέρη μας. Δεν κλέβει τα ματς. Τα κερδίζει.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Παναιτωλικός έκανε διπλό στο ΟΑΚΑ. Φέτος στο ημίχρονο έκανε τον σταυρό του που δεν ήταν 4-1, 5-1. Η φετινή ΑΕΚ είναι τόσο καταιγιστική και καθηλωτική που ακόμη και τα λάθη της έτσι τα… καμουφλάρει. Έτσι έγινε και με την φάση του πέναλτι του Παναιτωλικού. Έκανε ένα λάθος, στην εξέλιξη του ματς αυτό… εξαφανίστηκε.

Δεν με ενδιαφέρει διόλου να συγκρίνω αυτή την ΑΕΚ με παλαιότερη. Ζούμε άλλη εποχή. Άλλη εποχή ποδοσφαίρου. Στην ΑΕΚ ζούμε την εποχή Αλμέιδα και πρέπει να την απολαμβάνουμε από κάθε σκοπιά. Γιατί είναι τόσο ξεχωριστή. Η ΑΕΚ παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο το 2023.

Έψαχνα, γράφοντας το ματς, τους καλύτερους. Άντε να ξεχωρίσεις. Όλοι πήγαν πολύ καλά. Για τον MVP δεν δυσκολεύτηκα πάντως. Λιβάι Γκαρσία, ένα παιδί σε beast mode, έτοιμο να ποδοπατήσει κάθε αντίπαλο, να πηδήξει στον… Θεό, να δείξει ότι εδώ θα έρθουν πολλά χρήματα για χάρη του. Και σύντομα αυτό θα γίνει, διότι τα ελληνικά δεδομένα δεν τον χωρούν, από την στιγμή που κατάλαβε ότι ως φορ θα ξεχωρίσει.

Ποδοσφαιρική ανάλυση δεν μπορεί να γίνει σε μεγάλο βαθμό για το ματς, διότι χάνεται η ουσία. Το πόσο εύκολα και επικίνδυνα η ΑΕΚ μπαίνει πια στις αντίπαλες περιοχές, αυτό είναι η ουσία του ποδοσφαίρου της και πόσο… εύκολη κάνει πια την ζωή της. Και αυτό έκανε με τον Παναιτωλικό που ήταν άτυχος που έπεσε σε καλή ΑΕΚ.

Αυτή την ΑΕΚ την χαίρεται ο κόσμος της, σε ένα τρομερό γήπεδο, το οποίο είχε την Κυριακή υπέροχη ατμόσφαιρα. Αυτές είναι οι Κυριακές που έλειψαν από την ψυχή του ΑΕΚτζή, του ταλαιπωρημένου ΑΕΚτζή, του οποίου ο Θεός του ποδοσφαίρου του χρωστά πράγματα.

ΥΓ: Είδα το ματς της ΑΕΚ Β’ στα Σπάτα την Παρασκευή. Το πιο στενάχωρο για το κλαμπ ήταν ότι έπαιξαν τόσα παιδιά και μόνο από τον Γερολέμου είδα ξανά… κάτι με προοπτική. Στενάχωρο. Τόσες μεταγραφές έγιναν το καλοκαίρι και ακόμη δεν έχει πιάσει ούτε μία.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X