Ο Θ(ε)ωμάς με τρεις γκολάρες οδηγούσε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και στο αργυρό παπούτσι! (VIDEO)

Ο Θ(ε)ωμάς με τρεις γκολάρες οδηγούσε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και στο αργυρό παπούτσι! (VIDEO)

Με σόου και χατ τρικ του Θωμά Μαύρου, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τη Λάρισα με 4-2

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα επιτεύγματα και τα ρεκόρ που άφησε ο Θωμάς Μαύρος στο πέρασμά του από το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ασύλληπτα.

Ένα χατ-τρικ λοιπόν σε μια νίκη «ρουτίνας» με τη Λάρισα, σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια, ήταν κάτι μάλλον… συνηθισμένο. Εκείνο το 4-2, όμως, και εκείνο το χατ-τρικ του Θωμά, είχαν κάποιες ιδιαιτερότητες.

Το πιο εντυπωσιακό και ενδεικτικό, ήταν ότι όλα έγιναν μέσα σε… μισό ημίχρονο, από το 23’ έως το 45’. Άνοιξε το σκορ ο Τάκης Νικολούδης και ακολούθησαν τρία γκολ του Μαύρου: στο 28’, στο 38’ και στο 45’ με ισάριθμα σουτ. Τα γκολ έρχονταν με… συνοπτικές διαδικασίες και στο τέλος της σεζόν ήταν συνολικά 90, με τον Θωμά Μαύρο να έχει σημειώσει τα 31 και να είναι δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη, πίσω από τον Κέες Κιστ της Αλκμααρ που είχε 34!

Η άλλη ιδιαιτερότητα ήταν ότι στα τρία πρώτα γκολ εκείνου του αγώνα είχε συμμετοχή ο Μίμης Δομάζος. Ο τότε 37χρονος «στρατηγός» που το καλοκαίρι είχε έρθει ως ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, έδωσε τις «ασίστ» σε Νικολούδη και Μαύρο για το 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ ξεκίνησε τη φάση του 3-0. Την ασίστ στο τελευταίο γκολ την έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Η Λάρισα μείωσε στο 61’ με ανύπαρκτο πέναλτι, μετά από μονομαχία του Άρη Δαμιανίδη με τον Δημήτρη Κουκουλίτσιο, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα θα έχανε τη ζωή του σε τροχαίο, μαζί με τον συμπαίκτη του στη Λάρισα Δημήτρη Μουσιάρη. Εκτέλεσε ο Κρητικός. Αμέσως μετά, ο τεχνικός της ΑΕΚ Φέρεντς Πούσκας έβγαλε τον Δομάζο. Ο Μουσιάρης έκλεισε το σκορ στο 84’.

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ νωχελική στο δεύτερο ημίχρονο. Η εικόνα της δεν ήταν τυχαία και στα επόμενα ματς έγινε ακόμα χειρότερη. Έπεσε από την πρώτη στην 3η θέση, ο Πούσκας αντικαταστάθηκε από τον συνεργάτη του Ανδρέα Σταματιάδη και η ομάδα συνέχισε με δέκα νίκες και με μία ισοπαλία στα τελευταία 11 ματς, που την οδήγησαν στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβηκαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία στο 3-3 με τον ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική στο Ηράκλειο) και η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Μουσούρης, Κώτσος, Ραβούσης, Δαμιανίδης, Τσάμης, Λ. Παπαδόπουλος (61’ Κοκκινόπουλος) Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος (61’ Βιέρα) Μαύρος

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X