Τζίμης Πανούσης: «Είχα προσπαθήσει να γίνω Ολυμπιακός, αλλά επέλεξα την ΑΕΚ γιατί μου πάει καλύτερα!»

Τζίμης Πανούσης: «Είχα προσπαθήσει να γίνω Ολυμπιακός, αλλά επέλεξα την ΑΕΚ γιατί μου πάει καλύτερα!»
Photo Credits: INTIME

Ο Τζίμης Πανούσης που σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή, είχε δηλώσει τις οπαδικές του αδυναμίες - Το ντοκουμέντο από την εκδρομή με την ΑΕΚ στη Μαδρίτη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χωρίς τον Τζίμη Πανούση. Ένας αυθόρμητος, αθυρόστομος, ανατρεπτικός, αντισυμβατικός καλλιτέχνης που με το πολύπλευρο ταλέντο του καυτηρίαζε τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να λογαριάζει εξουσία και καθωσπρεπισμούς. Έγραψε τη δική του ιστορία είτε κάποιος τον συμπάθησε, είτε όχι.

Πολλά τραγούδια του άφησαν εποχή με μηνύματα που μοιάζουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα. Ο στίχος σε ένα από αυτά βέβαια είχε δημιουργήσει ερωτηματικά για τις οπαδικές του πεποιθήσεις «Βούλγαροι, Χανούμισες, Βαζέλες, όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες», τραγουδούσε στα Κάγκελα, στον πρώτο του προσωπικό δίσκο, μετά τις «Μουσικές Ταξιαρχίες», το 1986.

Μερικά χρόνια μετά, τον Απρίλη του 1994, ο Πανούσης ερωτήθηκε για το θέμα σε… ανάκρισή του από την «Pig-ασος», μία περιοδική έκδοση μαθητών του ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας. Του ζήτησαν να εξηγήσει τα λόγια και αν ο στίχος αφήνει να εννοηθούν τα ποδοσφαιρικά του πιστεύω και αν ειναι Ολυμπιακός.

«Έχω κάνει προσπάθειες να γίνω Ολυμπιακός. Ξέρετε, έχω γεννηθεί πίσω από το στάδιο του Παναθηναϊκού και επειδή όλοι οι φίλοι μου, οι γείτονες και τα λοιπά, ήταν Παναθηναϊκοί και επειδή εγώ ήμουν εκ φύσεως πνεύμα αντιλογίας και σκανταλιάρης, ήθελα να γίνω κάτι διαφορετικό και έγινα Ολυμπιακός. Προσπάθησα να γίνω, μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει. Τελευταία, σταμάτησα τις προσπάθειες και με κάποιους φίλους θέλω να γίνω ΑΕΚ γιατί μου πάει καλύτερα», είχε δηλώσει τότε.Τζίμης Πανούσης: «Είχα προσπαθήσει να γίνω Ολυμπιακός, αλλά επέλεξα την ΑΕΚ γιατί μου πάει καλύτερα!»

Ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει σε εκδρομή στο εξωτερικό παρέα με οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Η φωτογραφία είναι από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το 2002, όταν η Ένωση είχε αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους ομίλους του Champions League. Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Δικέφαλος είχε αποσπάσει ιστορική ισοπαλία, καθότι βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X