Η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, αλλά στο φινάλε έχασε τον τίτλο (VIDEO)

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα, αλλά στο φινάλε έχασε τον τίτλο (VIDEO)

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στο πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο μισό της σεζόν μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, ήταν σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια.

Ήταν Δευτέρα 12 Ιανουαρίου του 1998, όταν το 0-0 στην Ξάνθη «έσπαγε» ένα σερί δέκα νικών, αλλά εξασφάλιζε στην ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου τη δυνατότητα να απέχει έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό και τρεις από τον Παναθηναϊκό στη «στροφή» του πρωταθλήματος. Από τότε, μόνο το 2008 βρέθηκε πρώτη η ΑΕΚ στα μισά της κούρσας, αλλά με συγκάτοικο τον μετέπειτα πρωταθλητή (ελέω… Βάλνερ) Ολυμπιακό.

Η ίδια ομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο και το 1998, αφού από τότε ήλεγχε το παρασκήνιο. Αλλά και η ΑΕΚ είχε καταρρεύσει στον δεύτερο γύρο, με αποτέλεσμα να τερματίσει 3η και με 14 βαθμούς από την κορυφή. Και όλα αυτά έχοντας κερδίσει (για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική και τα τέσσερα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Πριν, όμως, γίνουν όλα αυτά, ο κόσμος της ΑΕΚ είχε «ψηθεί» ότι με αυτή την σαφώς αποδυναμωμένη ομάδα (είχαν φύγει οι Μπορμπόκης, Κετσπάγια, είχε αποχωρήσει –προσωρινά, όπως αποδείχθηκε- ο Μανωλάς και είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Κωστής) και με τον αμυντικογενή Ντουμιτρίου στον πάγκο, η ΑΕΚ μπορούσε να τα βάλει με τον πανίσχυρο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά Ολυμπιακό. Η πρόσφατη μεταβίβαση των μετοχών από τον SoE του Μιχάλη Τροχανά στον βρετανικό επενδυτικό ENICPLC και οι πρώτες ακριβές (πανάκριβες…) αγορές των Κέλβιν Σέμπουε και Γιώργου Δώνη είχαν δώσει την ψευδαίσθηση της οικονομικής ισχύος.

Στην Ξάνθη η ΑΕΚ πήγε χωρίς τον Ντέμη Νικολαϊδη που είχε ήδη πρόβλημα με τη μέση του και θα έχανε πολλά ματς στη συνέχεια. Έχασε ευκαιρίες λόγω έλλειψης… φονικού ενστίκτου στην επίθεση, αλλά χρειάστηκε και την πολύ καλή απόδοση του Ηλία Ατματσίδη για να μείνει αήττητη και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα.

Εκείνο το 0-0, όμως, κάτι σαν… προμήνυμα όσων θα ακολουθούσαν. Σε συνδυασμό  με την απώλεια του Χρήστου Κωστή και τον τραυματισμό του Ντανιέλ Μπατίστα που θα ακολουθούσε λίγο αργότερα, η ΑΕΚ αποδυναμώθηκε αισθητά στην επίθεση. Συν τοις άλλοι, η διοικητική ανισορροπία και παράλληλα η απώλεια του ελέγχου των αποδυτηρίων από τον προπονητή, έφεραν πολύ φυσιολογικά την κατάρρευση. Το «τέλος του παραμυθιού» ήταν εκείνος ο αποκλεισμός-σοκ στη Μόσχα από τη Λοκομοτίβ στο τελευταίο λεπτό.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κατσαβός (46’ Κοπιτσής) Καλιτζάκης, Κωστένογλου, Κασάπης, Μαλαδένης, Γκρέταρσον, Μαχαιρίδης, Σαβέβσκι, Σέμπουε (43’ Δώνης) Μαρσέλο (87’ Ντόμπος)

 

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X