«Βασίλισσα» στην Προύσα, η μεγάλη ΑΕΚ διέλυσε (82-85) την Τόφας και είναι στους «16» του BCL!

«Βασίλισσα» στην Προύσα, η μεγάλη ΑΕΚ διέλυσε (82-85) την Τόφας και είναι στους «16» του BCL!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ άλωσε την Τόφας στην Τουρκία και πήρε τεράστια πρόκριση με εκπληκτικό Μίτσελ και μάγκα Φλιώνη

Με τον Ακίλ Μίτσελ να κάνει φοβερή εμφάνιση η ΑΕΚ άλωσε την Προύσα, κέρδισε την Τόφας με 82-85 και προκρίθηκε στους «16» του BCL!

Τεράστια ΑΕΚάρα δεν μάσησε ούτε από τα προβλήματα, ούτε από τις απουσίες και πήρε μια τεράστια νίκη (82-85) μέσα στην Προύσα και προκρίθηκε στους 16 του BCL. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έκανε τρομερή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, παίζοντας τρομερό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση, με τους παίκτες να δίνουν τα πάντα μέσα στο παρκέ, θριάμβευσε κάνοντας το 2-0 στην σειρά. Ένας φανταστικός Ακίλ Μίτσελ έκανε πράγματα και θαύματα με 21 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά είχε συμπαραστάτες τον φοβερό Γουίλιαμς που πέτυχε τρομερά τρίποντα, τον Γιάνις Στρέλνιεκς που είχε κρύο αίμα στο τέλος, τον Φλιώνη που έβαλε τους τελευταίους πόντους, ενώ όλα τα παιδιά βοήθησαν στον αγώνα.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Στρέλνιεκς, Γουίλιαμς, Μάιλς και Μίτσελ ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης με τους Γκρέι, Ουγκουρλού, Τουρέ, Μπουγιουκτουντσέλ και Μπράιμο. Σκληρό παιχνίδι από τις δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο και καλάθια που έμπαιναν με το σταγονόμετρο και τους Μίτσελ και Μάιλς να έχουν σκοράρει μόνο για την Ένωση (10-9). Χαμένα ριμπάουντ για την ΑΕΚ έδωσαν ευκαιρία για τρίποντο δεύτερης ευκαιρίας στον Γκρέι που μεγάλωσαν την διαφορά (18-9) με ένα 14-0 σερί, ενώ επιθετικά ήταν πολύ άστοχη.

Πολύ καλό ξεκίνημα στην 2η περίοδο, με τρίποντα από Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς, μαζί με ένα καλάθι του Μίτσελ και η ΑΕΚ επέστρεψε στο σκορ (20-17). Με το πρόβλημα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ από έλλειψη ψηλών παικτών, γύρισε σε ζώνη που την βοήθησε και έτσι με τον Γουίλιαμς να σκοράρει ξανά από την περιφέρεια και τον Στρέλνιεκς να δίνει λύσεις  πέρασε μπροστά (22-23). Η ΑΕΚ προσπαθούσε να παίξει καλή άμυνα όμως είχε πρόβλημα με φάουλ που οδηγούσαν σε βολές, ενώ επιθετικά σκόραρε με ωραίες συνεργασίες και τον Μίτσελ να έχει πάρει μπρος (34-31). Ο Μάιλς έδινε ανάσες στην ΑΕΚ από την περιφέρεια και ο Στρέλνιεκς με βολές μείωσε και πάλι (39-36). Με καλάθι του Φρέιζιερ η ΑΕΚ πήγε στο ημίχρονο τέσσερις πόντους πίσω (42-38).

Τρίποντο του Γουίλιαμς και ντράιβ του Φλιώνη με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου (43-43). Πολύ καλό μπάσκετ από την Ένωση στο 2ο ημίχρονο, που έσφιξε την άμυνα της και επιθετικά μοίραζε σωστά την μπάλα με τον Μίτσελ τελικό αποδέκτη, πήρε κεφάλι στο σκορ (47-51). Εντυπωσιακή η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους, γύριζε την μπάλα με υπομονή και με τον Φρέιζιερ να ανεβάζει πολύ την απόδοση του πήρε κεφάλι στο σκορ (52-61), ολοκληρώνοντας ένα τρομερό δεκάλεπτο που το κέρδισε με 10-23.

Ο Μίτσελ κάνοντας άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι, έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια και σκόραρε συνεχώς μετά από καλή τροφοδότηση και η ΑΕΚ για πρώτη φορά στο +12 (55-67). Σερί 5-0 της Τόφας, που προσπάθησε να πιέσει σε μια προσπάθεια να μειώσει το σκορ (60-69). Η ΑΕΚ κρατούσε με νύχια και με δόντια την διαφορά, αφού πλέον η κούραση ήταν εμφανής (70-74) και τα λάθη έδωσαν ευκαιρίες στους Τούρκους. Η Τόφας με ένα σερί 12-2 μείωσε στο καλάθι με τον Μπράιμο (72-74). 2 τρίποντα από τον Ένις και η Τόφας ισοφάρισε (78-78). Πολύ μεγάλα καλάθια από τον Στρέλνιεκς και τον Φλιώνη που έφεραν και πάλι της ΑΕΚ στο +3 (80-83) 25 δεύτερα πριν την λήξη. Ο Φλιώνης ήταν ψύχραιμος στις βολές και η ΑΕΚ πήρε μια τεράστια νίκη και πέρασε θριαμβευτικά στους 16 του BCL (82-85).

Τόφας Μπούρσα – AEK: 82-85

Δεκάλεπτα: 18-9, 42-38, 52-61, 82-85

Τόφας (Πρίφτης): Τανισάν , Τόμπσον 7, Ακνταμάρ, Μπουγιουκτουτσέλ 5, Ουγκουρλού 12, Σατίρ, Έννις 17, Ντεμίρ, Μπράιμο 6, Τουρέ 8, Γκρέι 18, Μιλάκνις 9.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζιερ 6, Ξανθόπουλος , Φλιώνης 8, Μάιλς 12, Μάντσεν 4, Παπαδάκης , Γουίλιαμς 16, Μίτσελ 21,  Στρέλνιεκς 17, Μαυροειδής, Μητρέλος.

 




4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X