Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον Παναθηναϊκό και οι αριθμοί το αποδεικνύουν!

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον Παναθηναϊκό και οι αριθμοί το αποδεικνύουν!
Photo Credits: INTIME

Μια απόλυτη εμφάνιση της ΑΕΚ στην καυτή της έδρα ήταν εκείνη που έφερε τη νίκη στο ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει μετά το ντέρμπι. Τα περισσότερα εύσημα για ματς στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» έχει πάρει ο Παναθηναϊκός γιατί… κατάφερε να μην του κάνει πάρτι η ΑΕΚ στην άμυνά του με πάνω από 10 κλασικές ευκαιρίες.

Είναι αλήθεια πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτέλεσε αρκετά καλά το πλάνο της, να καταστρέψει το παιχνίδι της Ένωσης, όμως ο Ματίας Αλμέιδα είχε προβλέψει την τακτική του και είχε προσαρμόσει την ομάδα του σε αυτό. Έτσι, είδαμε μια… άλλη ΑΕΚ, πολύ πιο συγκρατημένη που περίμενε τη στιγμή της για να βρει το γκολ της νίκη. Έτσι κι έγινε. Ο τεχνικός του Δικεφάλου έκανε… ματ στον Γιοβάνοβιτς και κατάφερε να πάρει το ματς στις λεπτομέρειες.

Για να είμαστε όμως ακριβείς, τα εύσημα τα αξίζει για ακόμα ένα ματς η ΑΕΚ που δείχνει πως δεν διαθέτει μόνο ένα πλάνο στη φαρέτρα της, αλλά μια σειρά από επιλογές πάνω στις οποίες μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε παιχνιδιού, χωρίς όμως να χάνει την άκρως επιθετική φύση της.

Η ΑΕΚ των απουσιών «έπνιξε» αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό

Ένα από τα «κλειδιά» ήταν η εντολή που είχε δοθεί στον Σέρχιο Αραούχο να κυνηγά τον Ρούμπεν Πέρεθ, για να δυσκολέψει το «χτίσιμο» των επιθέσεων του αντιπάλου από πίσω και τα κατάφερε, αφού ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να παίξει με αρκετά γεμίσματα, τα οποία «καθάριζαν» οι αμυντικοί και οι μέσοι της.

Οι αριθμοί μαρτυρούν πως η «Ένωση» έκανε τελικά το παιχνίδι της, έστω κι αν όχι τόσο εμφατικά όσο στα προηγούμενα ματς. Μέτρησε 97 ανακτήσεις της μπάλας, εκ των οποίων οι 26 έγιναν ψηλά, ενώ οι αντίστοιχοι αριθμοί του Παναθηναϊκού ήταν 69 και 5. Ταυτόχρονα, περιόρισε στο 45% την κατοχή των «πράσινων», που άλλαξαν διψήφιο αριθμό σερί πασών μόλις μία φορά (!) αν και ο μέσος όρος τους στο πρωτάθλημα είναι 12,8, ενώ η ίδια είχε 9,3 πάσες ανά κατοχή φτάνοντας στο 55%.

Μάλιστα, μέτρησε πολύ περισσότερες πάσες στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου με 45 (76%), ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 32 (66%). Μάλιστα, η ΑΕΚ είχε 30 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή στο προχθεσινό ντέρμπι (πάνω και από τον μέσο όρο της που είναι 28,8) απέναντι σε μια ομάδα που δεχόταν ως τώρα μόλις 10 κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, παρότι δεν δημιούργησε τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι, υπερείχε στις τελικές με 15 (τις 4 εντός εστίας) έναντι 6 (1) με τον δείκτη τον xGoals να είναι συντριπτικά υπέρ της με 1,89 έναντι 0,50.

Κι όλα αυτά, με την ΑΕΚ να παρατάσσεται αναγκαστικά χωρίς συνολικά τέσσερις παίκτες που λογίζονται ως βασικοί της, τους Ρότα, Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον.

ΑΕΚ Talk: Το πρωτάθλημα χάθηκε για την ΑΕΚ, ο πρώτος απολογισμός με τον Σταύρο Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X