Πόνεσε πολύ η νίκη της ΑΕΚ, αλλά ευτυχώς υπάρχουν παυσίπονα...

Πόνεσε πολύ η νίκη της ΑΕΚ, αλλά ευτυχώς υπάρχουν παυσίπονα...
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης στέλνει μήνυμα αγάπης στον Παναθηναϊκό μετά απ' όσα του έκανε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδίσεις, να χάσεις ή να φέρεις ισοπαλία σε ένα κλειστό ντέρμπι όπως ήταν αυτό το βράδυ της Κυριακής. Για τους φίλους μας τους Παναθηναϊκούς σε μια εξαιρετικά σπάνια στιγμή της ιστορίας των μεταξύ μας αναμετρήσεων (όπως έχουμε διδαχθεί γενεές και γενεές Ενωσιτών), η μοίρα επέλεξε να χάσουν από την ΑΕΚ με τον πιο βασανιστικό τρόπο που θα μπορούσε να σκεφτεί όποιος έβλεπε αυτό το ματς. Κι αυτό τον έκανε και πιο ηδονικό για μας…

Η ομάδα μας σε μια καθοριστική καμπή του πρωταθλήματος με βαριά κι ασήκωτη κληρονομιά την άσχημη ήττα στα Γιάννινα, έδειξε πως ξέρει να παίζει κι αλλιώς το έργο. Και πως δεν είναι εύκολο να την διαβάσεις. Αυτοί ήρθαν για το τσούκου- τσούκου, το πάγωμα του ρυθμού ακόμη και με καθυστερήσεις, αλλά εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι με τρόπο τέτοιο ώστε να μη χαλάσουμε το μυαλό μας, να μη παρασυρθούμε από το άγχος το δικαιολογημένο, ούτε κι απο την νευρικότητα που έβγαλε κατά διαστήματα η κερκίδα.

Το να μην κέρδιζε η ΑΕΚ θα ήταν κάτι άσχημο και θα διαμόρφωνε μια δύσκολη κατάσταση. Το να έχανε όμως θα ήταν το καταστροφικό. Η ομάδα κατέβηκε για να παίξει με ασφάλεια, αναγνωρίζοντας το γεγονός πως δεν μπορείς να παίζεις πάντα το ίδιο ανεξαρτήτως των επιλογών που διαθέτεις. Και προσάρμοσε το παιχνίδι της στις επιλογές που είχε. Καλές, αλλά διαφορετικού τύπου από τους τέσσερις βασικούς που έλειπαν και σε αυτό το ματς.

Πιο πιθανό να κέρδιζε η ΑΕΚ παρά ο Παναθηναϊκός

Μπορεί στην κερκίδα λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πολλοί να μουρμούριζαν και να περίμεναν τις αλλαγές και να συζητούσαν ήδη ποιες θα έπρεπε να είναι, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε καλύτερα. Υπομονή ήθελε και υπόμονή είχε, μαζί και με σχέδιο. Για να έρθει η στιγμή που το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας που διαθέτεις, θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Δεν ήταν σίγουρο πως θα ερχόταν, αλλά ήταν πιο πιθανό να γίνει από την ΑΕΚ, παρά από τον αντίπαλο.

Ο Άμραμπατ τα άκουγε από το νευρικό σε αυτό το ματς κοινό μας, γιατί δεν έβλεπαν πως κυνηγούσε παντού τον Χουανκάρ και τον είχε βγάλει εκτός αγώνα. Και η κούραση σε δυο τρεις περιπτώσεις με την μπάλα στα πόδια, του θόλωσε το μυαλό. Λίγοι κατάλαβαν πως όπως έγινε και στην Λεωφόρο, ο μεστός, σοβαρός και υπόδειγμα επαγγελματία Εχσάν Χατζισαφί, έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Παλάσιος. Πως ο Αλμέιδα διδαγμένος από τα Γιάννινα κατεύθυνε σωστά τον Σιντιμπέ στο να περιοριστεί σε αυτά που είναι σε θέση να κάνει καλά αυτόν τον καιρό. Κι ο Σιντιμπέ αυτά έκανε με ιδανικό τρόπο. Αυτά κι άλλα δεν ήταν εύκολο να γίνουν αντιληπτά, αλλά αποτέλεσαν δυνατά θεμέλια για την τελική νίκη.

Το πιο σημαντικό είναι όμως πως ο τρόπος που ήρθε η νίκη, ακόμη και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο τέλος από… ένα βολέ του Μπρινιόλι, δείχνει πως η «βαζελίτιδα» που έκανε θραύση στον πρώτο γύρο, άρχισε πια να στερεύει για τα καλά. Κι όταν μιλάμε για την συγκεκριμένη ομάδα, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Στίψτε το μυαλό σας και βρείτε ένα ματς με αυτούς οι παλιότεροι ειδικά, όλες τις δεκαετίες που βλέπετε ντέρμπι με αυτόν τον αντίπαλο, το οποίο να ήταν τόσο κλειστό και τελικά να το πήρε η ΑΕΚ. Δύσκολα θα βρείτε.

Το κακό είναι πως η ύπαρξη του κανονισμού, από πολύ νωρίς τους έφερε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να παραδεχθούν πως ουδέν το παράτυπο υπήρξε στο τέρμα του Πινέδα. Και το μόνο που έμεινε από πλευράς προπαγάνδας είναι το περίφημο «η κροτίδα στον Μπρινιόλι». Με την κροτίδα στα Μέγαρα και τον Μπρινιόλι στο Σουφλί. Βασανιστήριο…

Το μόνο καλό για τους φίλους μας τους Παναθηναϊκούς είναι πως μας έδειξαν από νωρίς πως έχουν μεγάλο απόθεμα αναλγητικών. Οπότε μια χαρά θα είναι σήμερα.

Ο Ενωσίτης

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X