ΑΕΚ: Ο βράχος και ανίκητος Μουκουντί είναι η σταθερά στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα (VIDEO)

ΑΕΚ: Ο βράχος και ανίκητος Μουκουντί είναι η σταθερά στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μια ακόμα τρομερή εμφάνιση από τον Αρόλντ Μουκουντί στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει βρει αυτό που έψαχνε για την άμυνά της στον Αρόλντ Μουκουντί!

Από τα πρώτα πράγματα που έπρεπε να διορθώσει η Ένωση μετά την περσινή -και όχι μόνο- λαίλαπα ήταν η άμυνά της. Δεχόταν γκολ για πλάκα. Δεν χρειάζονταν ιδαίτερες γνώσεις για να το καταλάβει κανείς πως υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αναμενόμενα η ΑΕΚ έκανε μεταγραφές ενίσχυσης στα στόπερ, λίγο… καθυστερημένα μάλιστα μιας και κανείς εκ των δύο βασικών που αποκτήθηκαν (Ντομαγκόι Βίντα- Αρόλντ Μουκουντί) δεν έκαναν προετοιμασία στην Ολλανδία.

Ο Κροάτης άσος ήρθε με εγνωσμένη αξία, ωστόσο ο Καμερουνέζος άσος γνώρισε μια αμφισβήτηση από τον κόσμο γιατί αποκτήθηκε από την Σεντ Ετιέν, την ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Ligue 1 πέρυσι. Όταν έχεις καεί με τον χυλό άλλωστε, φυσάς και το γιαούρτι. Ήταν λογικό οι φίλοι της ΑΕΚ να μην ξέρουν τι να περιμένουν έχοντας δει τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με τα στόπερ.


Από τις 18 Αυγούστου, την ημέρα που ανακοινώθηκε ο Μουκουντί ακολούθησε μια περίοδος με… ερωτηματικά. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεγε να μην του δίνει θέση βασικού και γενικότερα αγνοούνταν για περίπου ένα μήνα και τις 17 Σεπτεμβρίου που ντεμπούταρε κόντρα στον Παναιτωλικό με μια καταπληκτική εμφάνιση κατά την οποία σκόραρε μάλιστα.


Ογκόλιθος Μουκουντί κόντρα στον Παναθηναϊκό

O θηριώδης στόπερ της ΑΕΚ έκτοτε έχει 13 συμμετοχές μένοντας εκτός στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) και εκείνο με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο (2-0). Χθες, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν και πάλι φοβερός.


Ακόμα κι αν θέλουμε να αποφύγουμε το κλισέ πως ο Μουκουντί κάνει δουλειά που «δεν αποτυπώνεται στα στατιστικά», είναι δύσκολο να μεταφραστεί σε αριθμούς αυτό που κάνει ο Καμερουνέζος άσος μέσα στο γήπεδο. Δεν έχασε καμία μονομαχία από τους αντιπάλους του, με τον Σπόραρ να είναι εξαφανισμένος σε όλο το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε μια δυσκολία στη δημιουργία μιας και οι «πράσινοι» ήταν… αμαπρωμένοι στα μετόπισθεν προσπαθώντας να μην αφήσουν την τρομερά ποιοτική επίθεση της Ένωσης να κάνει όσα έχει δείξει ότι μπορεί. Σε εκείνο το σημείο ο Μουκουντί όχι μόνο δεν κρύφθηκε, όχι μόνο δεν… μεταβίβασε την ευθύνη, αλλά ήταν εκείνος που ζητούσε διαρκώς μπάλα από τα χαφ προσπαθώντας να τη μοιράσει σωστά ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι. Φυσικά είχε και τη λάθος αλλαγή παιχνιδιού προς τον Αμραμπατ στο πρώτο μέρος, όμως οι πρωτοβουλίες του είχαν θετικό πρόσημο.

Πρόκειται για έναν αμυντικό με εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας άλλωστε που ξέρει πως να μοιράσει το παιχνίδι και σπανίως προσπαθεί να απομακρύνει «όπως-όπως». Αντιθέτω, ακόμα και όταν κερδίζει μονομαχία, σηκώνει κεφάλι και αναζητά συμπαίκτη.


Στο 98′ και τη φάση του Παναθηναϊκού με τον Ιωαννίδη, προσπάθησε να καλύψει τον Βίντα που έχασε τη φάση και βγήκε μπροστά στον επιθετικό του Παναθηναϊκού με τάκλιν προσπαθώντας να του κλείσει το πεδίο. Ριψοκίνδυνο μεν, επιτυχημένο δε.

Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή, ο νεαρός άσος… τρελάθηκε. Αγκαλιάστηκε με τον Αθανασιάδη, τον Σιμάνσκι, γύρισε στον κόσμο, πανηγύρισε μαζί τους και έδειξε πόσο… ζει τις ημέρες του στην ΑΕΚ.

Μια άμυνα… λουκούμι

Από την περσινή καταστροφή, φτάσαμε στο σήμερα και στο γεγονός πως η ΑΕΚ διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης. Μόλις επτά γκολ έχει δεθχεί στο πρωτάθλημα, όσα και ο Παναθηναϊκός. Δείχνει έτσι το πόσα έχει αλλάξει ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά και τα στόπερ της Ένωσης που είναι πολύ πιο ποιοτικά σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X