ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!

ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ «έπνιξε» και τον ΠΑΟ στην κόλαση της Νέας Φιλαδέλφειας με τιμωρό τον Πινέδα και απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήθελε πολύ το ντέρμπι με τον ΠΑΟ για να πλησιάσει ξανά στους 4 βαθμούς και το πέτυχε με τον… δικό της τρόπο. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα «έπνιξε» και την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέσα στο καμίνι της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena» κερδίζοντας 1-0 χάρη στο γκολ του Ορμπελίν Πινέδα στο 68’.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Αθηναϊκό ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό καθώς επικράτησε στην έδρα της, έσπασε το αήττητο του τριφυλιού και μείωσε στους τέσσερις τη διαφορά από την κορυφή και φώναξε πως θέλει το πρωτάθλημα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Πινέδα στο 68′ μια φάση που η άμυνα των πράσινων πιάστηκε στον ύπνο στο δεύτερο μέρος καθώς προήλθε μετά από ελεύθερο.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στη συνέχεια να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Ιωαννίδη ενώ η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ στο 90+10′ όταν ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι, ο Γκαρσία εκτέλεσε με τον Μπρινόλι όμως να μπλοκάρει τη μπάλα.

Σπουδαίος ο Αραούχο κάνοντας την κίνηση κλειδί στο ματς, όπως και οι Σιμάνσκι-Γιόνσον-Πινέδα.

To LIVE του ματς

Το ματς

Στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε με τον Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Σιμάνσκι επέστρεψε στην ενδεκάδα, με τον Γιόνσον να παίζει κοντά του στον άξονα και τον Πινέδα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αναλυτικά, κάτω από τα γκολπόστ άρχισε ο Αθανασιάδης, ο Σιντιμπέ δεξιά και ο Χατζισαφί στα αριστερά με τους Βίντα-Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή οι Σιμάνσκι, Γιόνσον με τους Άμραμπατ, Πινέδα να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε για τον Παναθηναϊκό και πάλι με 4-2-3-1 και η έκπληξη στην γνωστοποίηση της ενδεκάδας ήταν η απουσία του Τσέριν από το αρχικό σχήμα. Αναλυτικά, ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Κώτσιρας στο δεξί άκρο και ο Χουάνκαρ αριστερά με τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή επανήλθε ο Ρούμπεν ο οποίος θα έχει δίπλα του τον Κουρμπέλη και η τριάδα μπροστά τους αποτελείται από τους Βέρμπιτς, Παλάσιος και Μπερνάρ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σπόραρ.

O αγώνας άρχισε εν τέλει με 10 λεπτά καθυστέρηση ελέω της ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι φίλοι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαφελφεια, με τον Πορτογάλο διαιτητή Νόμπρε να περιμένει να «καθαρίσει».

Η ΑΕΚ μπήκε στο ντέρμπι με την ορμή του κόσμου της, αλλά στα πρώτα 10 λεπτά δεν είχε φτιάξει κάτι καλό με τον ΠΑΟ να κρατά… Η ΑΕΚ σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο πιέζει αρκετά τους Πέρεθ-Κουρμπέλη. Οι δύο χαφ του Παναθηναϊκού έχουν κρατήσει τη μπάλα παραπάνω στα πόδια τους και αυτό έχει φέρει και τις φωνές του Γιοβάνοβιτς.

Στο 21’ είχαμε την πρώτη τελική στην αναμέτρηση προήλθε από μια εκτέλεση φάουλ με κομπίνα με τον Βέρμπιτς να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τη μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ. Η πρώτη φάση έως τώρα στο ματς σε αυτά τα 23 λεπτά που έχουμε διανύσει, με την ΑΕΚ να έχει υπεροχή, αλλά… ανούσια.

Ο Γιοβάνοβιτς εστίασε σε πίεση σε Γιόνσον και Σιμάνσκι για να… ανακόψει την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και σε μεγάλο βαθμό τα είχε καταφέρει. Στο 33’ η Ένωση είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Αραούχο στη γωνία της περιοχής, με τον Αργεντίνο να σουτάρει στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε. Στο 38’ ο Μάγκνουσον είχε χώρο, πήρε τα μέτρα και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ ανέβηκε λίγο και πάτησε περιοχή στο φινάλε του ημιχρόνου στριμώχνοντας τον ΠΑΟ στο μισό του γήπεδο, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να κάνουν εύκολα λάθη. Και κάπως έτσι τελείωσε το ημίχρονο δίχως… ευκαιρίες και με το λογικό 0-0.

Το δεύτερο μέρος στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σαφώς καλύτερο ρυθμό απ’ ότι το πρώτο 45λεπτο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει τελικές προς την εστία του Μπρινιόλι αλλά πάταγε ωραία στην περιοχή από τα πλάγια χωρίς όμως τελικές. Από την άλλη και ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε να πατήσει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να βγάλει την μπάλα από την άμυνα του, δίχως επιτυχία.

Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό στο 56’. Ο Τσέριν πέρασε στο ματς αντί του Βέρμπιτς. Αυτό σημαίνει πως ο Μπερνάρ πήγε στο αριστερό άκρο και το “τριφύλλι” έπαιξε με τριάδα στα χαφ. Στο 57’ κόρνερ από τα αριστερά για την ΑΕΚ με τον Αραούχο να πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Μπρινιόλι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η Ένωση επέμενε να παίζει από δεξιά με τον Άμραμπατ, ο οποίος δεν ήταν αποτελεσματικός και δημιουργούσε εκνευρισμό. Όλα αυτά μετά το 65’ άλλαξαν… Ο Μπρινιόλι σε μία φάση επίθεσης της ΑΕΚ άκουσε ήχο από κροτίδα αρκετά μέτρα μακριά του και έπεσε κάτω. Το ματς διακόπηκε, αλλά η… μοίρα τον τιμώρησε στην επόμενη φάση. Με το που συνεχίστηκε το παιχνίδι η ΑΕΚ είχε σκοπό να βγάλει γρήγορη επίθεση, το έκανε από τα αριστερά με τον Σέρχιο Αραούχο με κεφαλιά να δίνει στον Πινέδα ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ο Μεξικάνος προσπάθησε να κάνει μια σέντρα σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπρινιόλι που φέρει ευθύνη και η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μέσα σε… πανζουρλισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό αμέσως μετά το γκολ, όπου υπήρχε διακοπή λόγω καπνογόνων. Ο Ιωαννίδης πέρασε στην αναμέτρηση αντί του Κουρμπέλη και θα παίξει με 4-4-2 στα τελευταία λεπτά.

Το ματς άρχισε με 10 λεπτά καθυστέρηση και στο 80’ ο Αλμέιδα έκανε την πρώτη αλλαγή, με τον Τσούμπερ αντί του Άμραμπατ, με τον Ελβετό δεξιά. Η ΑΕΚ μετά το γκολ είχε ψυχολογία και ενέργεια και είχε την κυριαρχία του ματς, απέναντι στον προβληματικό ΠΑΟ που δεν έκανε λάθη και αδυνατούσε να απειλήσει. Στο 88’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε διπλή αλλαγή με Τσοκάι και Βαγιαννίδη και ο Αλμέιδα απάντησε με Φερνάντες που πήγε δεξιά, με τον Τσούμπερ αριστερά.

Οι καθυστερήσεις ήταν 12 λεπτά και στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έπρεπε να διαχειριστεί το ματς. Στο 98’ όμως ο ΠΑΟ πλησίασε στο γκολ… Ο Ιωαννίδης ξεπέρασε Μουκουντί και Αθανασιάδη και από το πλάι έστειλε την μπάλα στην ρίζα του δεξιού δοκαριού! Η ΑΕΚ… άντεξε και στην εξέλιξη της φάσης ο Φερνάντες «χόρεψε» την άμυνα του ΠΑΟ, ανατράπηκε από τον Σένκεφελντ και ο Νόμπρε έδειξε σωστά αμέσως το πέναλτι! Και με το VAR το πέναλτι δικαίωσε τον ρέφερι με τον Γκαρσία να σουτάρει, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

Και εκεί τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ στο -4 από την κορυφή και με την απόδειξη ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-0

Γκολ: 68’ Πινέδα σουτ 1-0

Κίτρινες: 60’ Λιβάι Γκαρσία – 45+2’ Βέρμπιτς, 95’ Μάγκνουσον, 95’ Παλάσιος

Κόκκινες: –

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (81′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Φερνάντες), Γκαρσία, Αραούχο (90+11′ Μήτογλου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (89′ Βαγιαννίδης), Πέρεθ (89′ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης (70′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (55′ Τσέριν), Σπόραρ.

Ο MVP του ΑΕΚ-ΠΑΟ

Ο Ορμπελίν Πινέδα έκανε την κίνηση κλειδί, μετά την έξυπνη πάσα του Αραούχο και μπέρδεψε τον Μπρινιόλι για το 1-0. Αυτό το γκολ απέμενε για να γίνει η διαφορά και στο σκορ από τον ΠΑΟ και ήρθε από τον ορεξάτο Πινέδα, ο οποίος είχε σκοράρει και στην Λεωφόρο.

Το κλειδί του ΑΕΚ-ΠΑΟ

Ο Αραούχο έκανε αυτό που έλειπε. Να παίξει η ΑΕΚ έξυπνα και γρήγορα απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟ. Και το έκανε στο 68’ πολύ σωστά και αποτελεσματικά για να ξεκλειδώσει το ματς.

Τα γκολ του ΑΕΚ-ΠΑΟ


Η μετάδοση του ΑΕΚ-ΠΑΟ

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X