Τα εγκλήματα του Βαρδινογιαννισμού εις βάρος της ΑΕΚ (VIDEO)

Ο διαιτητής Κυφωνίδης ανακάλεσε την απόφασή του για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό!

Στα νεότερα χρόνια, τα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων έχουν δει πολλά από τα παιδιά της παράγκας. Ο Δημητρόπουλος, ο Ποντίκης, ο Κασναφέρης και η παρέα τους, έχουν αλλοιώσει κάθε έννοια ισονομίας ώστε να εφαρμόζεται το περίφημο: «ο ΟΣΦΠ και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι…». Ωστόσο, για τους φίλους της ΑΕΚ αυτά αποτελούν σχεδόν παράδοση. Μόνο που κάποτε, ο δυνάστης ήταν πράσινος και λεγόταν Βαρδινογιάννης. Αλλά τα εγκλήματα που έκανε, ήταν απίστευτα. Όπως αυτό που συνέβη μια μέρα σαν σήμερα του 1980.

Η ΑΕΚ υποδεχόταν τον ΠΑΟ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε λασπωμένο γήπεδο. Στη διοίκηση της Ενωσης βρισκόταν ακόμα ο μεγάλος Λουκάς Μπάρλος, αλλά σε οικονομική αδυναμία πλέον. Φιλοξένησε μάλιστα στις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας τον νέο μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του ΠΑΟ, Γιώργο Βαρδινογιάννη. Που να περίμενε τι θα συμβεί. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις και έδειχνε πως οδεύει προς λευκή ισοπαλία. Ωστόσο, όλα άλλαξαν στο φινάλε. Η ΑΕΚ έκανε επίθεση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Μπάγεβιτς στα όρια της περιοχής και ο Ντούσκο επιχείρησε σέντρα προς τον Μαύρο.

Ο Ζιάκος ενεργώντας ως τερματοφύλακας, κατέβασε τη μπάλα με τα χέρια. Το πέναλτι ήταν πεντακάθαρο και ο διαιτητής Κυφωνίδης δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια. Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε κατάφερε να το αλλάξει και αυτό. Με το σφύριγμα, όλοι οι παίκτες του ΠΑΟ, αλλά και πολλοί παραγοντίσκοι, βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο μετά, στο κυνήγι του Κυφωνίδη βρέθηκε και ο Βαρδινογιάννης. Και ως εκ θαύματος, ο Κυφωνίδης άλλαξε την απόφαση του. Αντί για το οφθαλμοφανές πέναλτι, αποφάσισε να δώσει άουτ!

Οι φίλοι της ΑΕΚ που βρίσκονταν στις εξέδρες δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Οι παίκτες τραβούσαν τα μαλλιά τους απογοητευμένοι από την εξέλιξη. Ο Μπάρλος μπήκε στο γήπεδο και αποκάλεσε κλέφτη τον Κυφωνίδη. Ο Θωμάς Μαύρος, αρχηγός της ομάδας, του μίλησε όπως του άξιζε και δέχτηκε τιμωρία από την ΕΠΟ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε μπει στην εποχή του Βαρδινογιαννισμού και θα υπέμενε πολλά δεινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X