Δεν θα είναι καν η καλύτερη δυνατή ΑΕΚ, αυτή που θα κερδίσει τον ΠΑΟ

Δεν θα είναι καν η καλύτερη δυνατή ΑΕΚ, αυτή που θα κερδίσει τον ΠΑΟ
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βάζει τα πράγματα στη σειρά πριν τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού και έχει μια σκέψη για τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κακά τα ψέματα αν κρίνεται κάτι απόψε σε αυτό το ντέρμπι, κρίνεται για την ΑΕΚ. Δηλαδή το κατά πόσο ο στόχος της κορυφής θα συνεχίσει να αποτελεί μια εφικτή προοπτική για φέτος.

Σε περίπτωση νίκης γίνεται πάλι μια πολύ δυνατή προοπτική. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι πιθανότητες διατηρούνται. Σε περίπτωση ήττας το πράγμα δυσκολεύει πολύ. Δε πρέπει να ξεχνάμε και την δεύτερη θέση βέβαια, καθώς πλέον είμαστε κοντά με τους διώκτες μας και πριν την σέντρα στην Φιλαδέλφεια, μπορεί εκτός από τον ΠΑΟΚ να μας έχει πιάσει με αγώνα περισσότερο και ο Ολυμπιακός.

Κρίσιμη η αντίδραση

Αυτή είναι η βαθμολογική πλευρά του πράγματος. Αν το δεις ευρύτερα η ΑΕΚ δεν έχει να αποδείξει κάτι συγκεκριμένα απόψε. Το τι κτίζεται το βλέπουν όλοι. Το αν τα θεμέλια είναι δυνατά επίσης το βλέπουν όλοι. Το αν υπάρχει η δυναμική για μεγάλα πράγματα το έχουν δει και το έχουν καταλάβει ήδη οι πάντες.

Βεβαίως η ωριμότητα με την οποία μπορεί να ανταποκριθεί το περιβάλλον της ομάδας σε κάποια αρνητική εξέλιξη βραχυπρόθεσμα είναι πάντα ένα ερώτημα κρίσιμο για την ΑΕΚ. Και σίγουρα θα έχεις εκεί πρόβλημα. Όχι μόνο αν χάσεις απόψε, αλλά ακόμη κι αν δεν κερδίσεις.

Είμαστε υποχρεωμένοι όμως ειδικά από την στιγμή που ξέρουμε πως ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός, να παλέψουμε όλοι όσοι πιστεύουμε πως έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας, για να προστατευθεί η ομάδα.

Θα νικήσει η ΑΕΚ, παρά τις απουσίες

Η ομάδα, που συνεχίζει επιδεικτικά να κρίνεται τόσο από τον δικό της περίγυρο όσο κι από τους άλλους, σα να μην έχει προβλήματα, σα να μη παίζει με μισή ενδεκάδα βασικές απουσίες κάθε Κυριακή και σα να κρίνεται συνολικά η δυναμική της αυτή την περίοδο και δη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Απόψε οι βασικότατες απουσίες σε σχέση με την ομάδα που κυριάρχησε ως ποδοσφαιρική εικόνα και ως βαθμολογικό απολογισμό από την 5η ως και την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος (μέχρι την ήττα από τον ΠΑΣ), είναι και πάλι τέσσερις.

Δε ψάχνουμε δικαιολογίες προκαταβολικά, καθώς τον Παναθηναϊκό θα τον νικήσουμε. Αλλά δεν δεχόμαστε να μη λαμβάνεται υπόψη η ακραία ατυχία που κυνηγάει την ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες. Θα κερδίσουμε και δεν θα πρέπει τότε να ξεχνάμε πως η ομάδα που θα έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό, δεν θα είναι καν η καλύτερη δυνατή που μπορεί να παρατάξει η ομάδα μας φέτος.

Ολυμπιακός σημαίνει ντροπή

Το ντέρμπι γίνεται στην σκιά του νέου θεάτρου σκιών από πλευράς Ολυμπιακού. Του νέου ρεσιτάλ αναξιοπρέπειας, ασέβειας απέναντι στους ίδιους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές τους. Και φυσικά ασέβειας απέναντι στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός από το 2010 και μετά ειδικά, έχει πάρει διαζύγιο με κάθε έννοια ηθικής στο ποδόσφαιρο κι αποτελεί ντροπή και να τον έχεις ως αντίπαλο αναγκαστικά στο ίδιο πρωτάθλημα. Είναι ντροπή να είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε με αυτό το πράγμα, είτε στην Super League 1, είτε στην Super League 2.

Εμείς αυτό που περιμένουμε είναι η αντίδραση των ΕΠΟ – ΚΕΔ και ειδικά της δεύτερης, που μετά το ματς στην Καλλιθέα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με την αντίδραση της. Εδώ τώρα έχουμε έναν διαιτητή που έδωσε αυτό που είδε μπροστά στα μάτια του, δηλαδή την εξόφθαλμη κόκκινη. Έναν διαιτητή μέσω του οποίου πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως όποιος δίνει αυτό που βλέπει δεν γίνεται να φοβάται. Περιμένουμε λοιπόν…

Ο Ενωσίτης

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X