Χτυπάνε από τρεις πλευρές την πληγωμένη ΑΕΚ

Χτυπάνε από τρεις πλευρές την πληγωμένη ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Insider βγάζει στη φόρα τον... τριμέτωπο που έχουν στήσει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι καλές γιορτές δεν είχαν συνέχεια και είναι οι εχθροί μας που χαίρονται. Όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου. Είναι οι Ολυμπιακοί φυσικά πρώτοι – πρώτοι με ειρωνείες και για το «εξωγήινο», οπωσδήποτε οι Παναθηναϊκοί, αλλά ειδικά στο θέμα και με τη φάση με τον Μουκουντί, πρωτοστατούν και οι ΠΑΟΚτζήδες. Η χαρά τους και η ελπίδα τους να πιάσουν την ΑΕΚ φούντωσαν. Την ίδια στιγμή που το παίζουν και υπεράνω και… διδακτικοί στα θέματα γύρω αππό την ΕΠΟ.

Η προπαγάνδα βέβαια έχει επίκεντρο στον Πειραιά, όπου προσπαθούν για διπλό χτύπημα στην ΑΕΚ. Από την μια η ήττα μας, από την άλλη η δημιουργία προϋποθέσεων για να υπάρξει και συνέχεια. Με την προβολή της φάσης που ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΣ. Μεγάλη αβάντα σε αυτό και από τα ερτζιανά του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, με την επιμονή πως υπήρξε πέναλτι.

Φυσικά κανένα πέναλτι δεν υπήρξε και μας αρέσει δεν μας αρέσει, συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε γενικώς, πλέον η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των φάσεων δεν δίνεται πέναλτι. Πλέον βλέπουμε πως σε πολλές περιπτώσεις σε διεθνές επίπεδο δεν δίνεται πέναλτι και με το χέρι πολύ πιο απλωμένο. Και μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται καν πρόσκληση από τον VAR στον διαιτητή για εξέταση.

Αλλά η προπαγάνδα θα ειναι προπαγάνδα μέχρι το τέλος. Και η ΑΕΚ που πιάστηκε αγωνιστικά στον ύπνο στο κρίσιμο ματς των Ιωαννίνων είναι μακράν η πιο πιεσμένη ομάδα σε αυτό το κομμάτι, καθώς επιμένουν να της φορτώνουν και τα της ΕΠΟ. Την ίδια στιγμή που στην επιστολή φαρσοκωμωδία που έστειλαν στην UEFA, με το ζόρι βρήκαν μια φάση της ΑΕΚ να βάλουν κι αυτή ετσιθελικά.

Το πέναλτι στον Άμραμπατ με τον ΟΦΗ, που έχει αποδειχθεί περίτρανα πως φυσικά και ήταν πεντακάθαρο (από πέντε γωνίες διαφορετικές με την βοήθεια και των βίντεο από την εξέδρα)ήταν η μόνη φάση που βρήκαν να βάλουν ως παράδειγμα εύνοιας της ΑΕΚ. Και κάμποσες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, που υποτίθεται πως υπολείπονται σε επιρροή από την ΑΕΚ στην ΕΠΟ. Αλλά παρόλα αυτά, ενώ οι άλλοι είναι οι πραγματικοί ευνοημένοι κι από κοντά και οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί, την ΑΕΚ του Μελισσανίδη έχουν μόνιμα στο στόχαστρο. Κι αυτό λέει πολλά.

Κανέναν άλλον δεν υπολογίζουν ως αντίπαλο και αγωνιστικά και στην προσπάθεια να έχουν έλεγχο εκτός γηπέδων. Αν δεν υπήρχε ο Μελισσανίδης με την ΑΕΚ, θα έκαναν παντού ό,τι ήθελαν με τον τρόπο που το έκαναν από το 2010 ως το 2016. Αυτοί ξέρουν…

Οπωσδήποτε όμως εμείς αυτή την στιγμή έχουμε προτεραιότητα το αγωνιστικό και το να συνέλθουμε από το απροσδόκητο και με τον τρόπο που ήρθε χαστούκι στην Ήπειρο. Απόλυτα δίκαιο, από την άποψη πως προήλθε από αιτίες που είχαν σχέση με το γήπεδο και μόνο. Ό,τι έβγαλε το γήπεδο, αυτό έγραψε και το ταμπλό. Άσχετα αν η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε βάλει τουλάχιστον πέντε γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Τη βάζεις μέσα κερδίζεις. Αστοχείς και μάλιστα σε υπερθετικό, σε ακραίο βαθμό; Δεν κερδίζεις κι αν σε βρουν και μπόσικο, χάνεις. Όπως την πάθαμε εμείς.

Μόνο ένα πράγμα έχουμε να πούμε. Η ομάδα μετά την διακοπή ξεκίνησε με δέκα παίκτες εκτός, που όλοι τους είτε ήταν βασικοί πριν την διακοπή, είτε είναι εν δυνάμει βασικοί. Σε τέσσερα επίσημα ματς μετά την διακοπή, η ΑΕΚ έχει μίνιμουμ πέντε με έξι πολύ βασικές απουσίες σε κάθε ένα από αυτά. Από την ενδεκάδα που κυριάρχησε από την 5η ως και την 13η αγωνιστική σε όποιο γήπεδο εμφανίστηκε, λόγω των τραυματισμών χθες δεν είχε Ρότα, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς. Τη μισή ενδεκάδα.

Το γεγονός πως σε όλα τα ματς, ακόμη και χθες, παρόλα αυτά μπορούσε να παρατάξει υψηλού επιπέδου ενδεκάδα δείχνει το βάθος της. Αλλά ό,τι και να κάνεις όσο είσαι αναγκασμένος να παίζεις με την πίεση τόσων μαζεμένων απουσιών σημαντικών, κάποια στιγμή κάτι θα στραβώσει. Έστω σε επίπεδο αποτελέσματός, καθώς η ομάδα είχε τις προϋποθέσεις να κερδίσει και στους Ζωσιμάδες όπως έγινε το ματς.

Αυτοί έναν παίκτη βασικό έχασαν, τον Αϊτόρ και το έχουν κάνει σημαία. Μας έχουν πρήξει. Στην ΑΕΚ δεν έχει αναγνωριστεί παρά σε πολύ μικρό βαθμό το γεγονός πως έχει πρωτόγνωρη ατυχία την στιγμή που είναι πασιφανές πως πλέον έχει αλλάξει ρότα για τα καλά αγωνιστικά. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα χειρουργεία Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμάντι.

Και δεν θα της αναγνωριστεί ποτέ από τους αντιπάλους της. Αλλά πρέπει να της αναγνωρίζεται από τους οπαδούς της και να συνεχίζουν να στηρίζουν με πάθος αυτό που έχει ξεκινήσει να γίνεται.

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X