Αυτή η ΑΕΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει την Κυριακή και θα το κάνει!

Αυτή η ΑΕΚ ξέρει τι πρέπει να κάνει την Κυριακή και θα το κάνει!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γυρίζει… διακόπτη, όπως σίγουρα έχει κάνει ήδη η ΑΕΚΑΡΑ του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα, σήκωσε κεφάλι, προχώρησε και έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, όταν είχε μείνει στο -6 από την 4η κιόλας αγωνιστική, μετά από τη σοκαριστική ήττα στη Ριζούπολη από τον Βόλο και την άδικη ήττα στη Λεωφόρο από δύο πέναλτι μέσα σε πέντε λεπτά.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα, σήκωσε κεφάλι και συνέχισε να παίζει μπαλάρα, όταν στην Τρίπολη, εκτός από τους δύο βαθμούς, έχασε και τον Ελίασον για πολύ καιρό. Το ίδιο και μετά την απώλεια του Γκατσίνοβιτς. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, στον οποίο επιβιώνουν και θα το διεκδικήσουν ως το τέλος, μόνο οι δυνατοί. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Η φετινή ΑΕΚ δεν κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα, δεν χάνει την αυτοπεποίθησή της και την αυτοκυριαρχία της. Απλά αποδέχεται την πραγματική διάσταση της γκέλας, βλέπει τι δεν έγινε σωστά, το διορθώνει και προχωρά.

Η ουσία μετά το -7 της 16ης αγωνιστικής είναι ότι το ντέρμπι της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει πλέον χαρακτήρα «τελικού». Και για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα, αυτό της νίκης. Αν είχε νικήσει στα Γιάννενα, αντικειμενικά, δεν θα ήταν καταστροφική η ισοπαλία.

Νίκη αλλιώς… Γολγοθάς

Και τώρα δεν θα είναι καταστροφική, αλλά αν μη τι άλλο, θα συνιστά «Γολγοθά» η συνέχεια, εφόσον παραμείνει η διαφορά στους επτά βαθμούς από την κορυφή. Και η αλήθεια είναι ότι αν ο Παναθηναϊκός που δεν είναι στα καλά του, αγωνιστικά, παραμείνει μετά και τη Νέα Φιλαδέλφεια, αήττητος και στο +7, θα είναι κατά πολύ κερδισμένος, ψυχολογικά. Και ουσιαστικά. Το τρίτο… σενάριο, δεν το αναφέρω καν, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπάρχει. Για ντέρμπι μιλάμε, άλλωστε.

Πραγματικά, το πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα του Ματίας ξέρει τι πρέπει να κάνει την Κυριακή για να ξαναμπεί γερά στη μάχη του τίτλου. Δεν γίνεται να ξεχνάμε λόγω της σοβαρής γκέλας στα Γιάννενα, όλα όσα έχει δείξει αυτή η ομάδα τη φετινή σεζόν. Και στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, υπάρχουν οι κακές βραδιές. Για όλους. Για προπονητή και για παίκτες.

Τη μεγάλη εικόνα, την ξέρουμε για την ΑΕΚ. Και είναι το ποδόσφαιρο που μπορεί να αποδώσει. Κι επειδή το έχει ήδη αποδείξει αυτό, για αυτό και λέμε ότι αξίζει να πάρει τον

τίτλο βάσει του ποδοσφαίρου που παίζει και της ομάδας που διαθέτει. Και τώρα θα δείξει ότι έχει και τα κότσια για να το πετύχει. Αρχής γενομένης του πρώτου «τελικού» την Κυριακή.

Είναι καλύτερη ομάδα, παίζει και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δεν είναι απλά ένα ντέρμπι έξι πόντων, όπως ήταν στον πρώτο γύρο. Τότε ήταν μόλις η 4η αγωνιστική, αλλά και πάλι διαπιστώσαμε πόσο πολύ στοίχισε η ήττα στην ΑΕΚ. Σε ένα πρωτάθλημα τόσο πολύ ανταγωνιστικό, που μπορούν να το διεκδικήσουν τέσσερις ομάδες, τα ντέρμπι έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Και ειδικά στην έδρα σου, πρέπει να τα παίρνεις.

Δεν χωράει όμως ιδιαίτερη ανάλυση, η σημασία του ντέρμπι της Κυριακής. Αρκεί μια ματιά στη βαθμολογία. Δεν σημαίνει ότι αν δεν τα καταφέρει η ΑΕΚ, θα πρέπει μετά να ισοπεδωθούν τα πάντα και να αλλάξει η στόχευση. Σε καμία περίπτωση. Αλλά επειδή αξίζει η ΑΕΚ και μπορεί να πανηγυρίσει στο τέλος της σεζόν, πρέπει να νικήσει την Κυριακή.

Σε έδρα-κόλαση θα παίξει, όπου έχει μόνο νίκες, και που στο κάτω κάτω της γραφής, την περιμέναμε δύο δεκαετίες, προκειμένου να μπαίνει η ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος ως φαβορί. Προφανώς και δεν θα νικάει πάντα. Επίσης, η ΑΕΚ διαθέτει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό.

Το λέμε τόσο καιρό. Και το λέμε επειδή το πιστεύουμε. Και το πιστεύει κι όλος ο κόσμος της ΑΕΚ. Και θα το πιστέψει και η Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή. Και θα το πιστέψει και η ομάδα. Το πιστεύει ήδη! Να είστε σίγουροι! Ότι έγινε, έγινε… ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X