Με... εξωγήινο Στρέλνιεκς και άμυνα για σεμινάριο, η ΑΕΚ νίκησε (73-70) την Τόφας

Με... εξωγήινο Στρέλνιεκς και άμυνα για σεμινάριο, η ΑΕΚ νίκησε (73-70) την Τόφας
Photo Credits: INTIME

Από άλλο πλανήτη ο φοβερός Στρέλνιεκς και με τρομερούς Μάιλς και Μίτσελ, η ΑΕΚ έκανε το 1-0 στη σειρά με τους Τούρκους

Με έναν φοβερό Στέλνιεκς και σε τρομερή κατάσταση τους Μάιλς και Μίτσελ, η ΑΕΚ νίκησε με 73-70 την Τόφας και έκανε το 1-0 στη σειρά κόντρα στους Τούρκους!

Η ΑΕΚ πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη (73-70) απέναντι στην Τόφας και έκανε το 1-0 στην σειρά. Η Ένωση ανέβασε πολύ την απόδοση της στο δεύτερο μέρος και με τρομερή ένταση στην άμυνα κατάφερε να περιορίσει τους Τούρκους, επιβάλλοντας τον ρυθμό της. Η ΑΕΚ είχε την τύχη να είναι ο Στρέλνιεκς σε εκπληκτική μέρα και με εντυπωσιακά πράγματα σε δημιουργία και σκορ οδήγησε τους συμπαίκτες του στην νίκη. Όπως πάντα πολύ καλός ήταν και ο Μίτσελ, ενώ και ο Μάιλς έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει. Βοήθησαν πολύ και οι Φλιώνης, ΜακΓκρίφ, με την Ένωση πλέον να πηγαίνει στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα για να τελειώσει την δουλειά.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Στρέλνιεκς, Γουίλιαμς, Μάιλς, Μίτσελ, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης με τους Γκρέι, Ουγκουρλού, Μπουγιουκτουτσέλ, Τουρέ και Μπράιμο. Πολύ κακό ξεκίνημα για την Ένωση που σκόραρε μόνο από βολές, έχοντας κάνει γρήγορα 3 λάθη, ενώ αμυντικά είχε δεχτεί ήδη 3 τρίποντα (4-13). Με μόλις 2 παίκτες να έχουν σκοράρει στα 8 πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ κυνηγούσε στο σκορ με τους Στρέλνιεκς και Μάιλς να κάνουν όλη την δουλειά (13-17). Με τρίποντο του Μιλάκνις έληξε το πρώτο δεκάλεπτο με τους Τούρκους μπροστά στο σκορ (16-20).

Με τρομερό ξεκίνημα στο 2ο δεκάλεπτο, τρίποντο του ΜακΓκρίφ και κάρφωμα του Μίτσελ, η ΑΕΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (25-21). Ο κόουτς Πρίφτης έβαλε τους 2 πύργους του μέσα στην ρακέτα και δημιούργησε πρόβλημα στην ΑΕΚ (29-31). Ο ΜακΓκρίφ μπήκε στον αγώνα και έδωσε ενέργεια στην ΑΕΚ, πέτυχε γρήγορους πόντους και βοήθησε να επανέλθει στο σκορ (35-37).

Με τρίποντο του Μάιλς η ΑΕΚ ξαναπέρασε μπροστά στην 3η περίοδο με σαφή διάθεση να παίξει καλύτερη άμυνα και να βάλει πίεση στους Τούρκους (40-38). Ξέσπασμα της ΑΕΚ και πάλι με τον Μάιλς να πετυχαίνει άλλο ένα τρίποντο και για πρώτη φορά η Ένωση βρέθηκε στο +5 (43-38). Με εκπληκτική άμυνα η Ένωση μεγάλωσε το προβάδισμα της με τον Μίτσελ να σκοράρει κοντά στο καλάθι (51-42). Σερί 6-0 από την Τόφας που πλησίασε με τρίποντο του Ουγκουρλού (51-48).

Ο Γκρέι ζεστάθηκε στην 4η περίοδο με δύο τρίποντα για να ευστοχήσει με την σειρά του και ο Φλιώνης (57-55). Ο Ουγκουρλού είχε γίνει μεγάλο πρόβλημα από την περιφέρεια φτάνοντας τους 16 πόντους με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (61-62). Οκτώ σερί πόντοι από τον Στρέλνιεκς σε πολύ κρίσιμο σημείο και η ΑΕΚ ξαναμπήκε μπροστά (69-62). Με δύο τρίποντα του Έννις και του Γκρέι, η Τόφας μείωσε μέχρι και στους τρεις πόντους (73-70), όμως η ΑΕΚ δεν πλήρωσε το λάθος του Φρέιζιερ στο τέλος και κέρδισε.

ΑΕΚ-Τόφας Μπούρσα: 73-70

Δεκάλεπτα: 16-20, 35-37, 52-49, 73-70

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης , Φρέιζιερ 2, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος 5, Φλιώνης 9, ΜακΓκρίφ 9, Μάιλς 12, Μάντσεν 4, Παπαδάκης, Γουίλιαμς, Μίτσελ 16,  Στρέλνιεκς 16.

Τόφας (Πρίφτης): Τανισάν 7, Τόμπσον 2, Ακνταμάρ, Μπουγιουκτουτσέλ 2, Ουγκουρλού 16, Σατίρ, Έννις 7, Ντεμίρ, Μπράιμο 3, Τουρέ 9, Γκρέι 21, Μιλάκνις 3.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X