Η ΑΕΚ έχασε μία «μάχη», αλλά ο «πόλεμος» συνεχίζεται

Η ΑΕΚ έχασε μία «μάχη», αλλά ο «πόλεμος» συνεχίζεται
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τα μηνύματα μετά την κατραπακιά της ΑΕΚ στα Ιωάννινα και βλέπει τη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμενόμενο ήταν, πως κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Δεν θα μπορούσε να πάει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος η ΑΕΚ. Μπορεί να είναι τεράστια τα άλματα προόδου που έχει κάνει η Ενωση όλο αυτό το διάστημα, να έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις που δείχνουν μία ομάδα που παίζει το πιο θεαματικό και όμορφο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά δεν μετατράπηκε ξαφνικά σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ. Αφήστε που και αυτές γκελάρουν τελευταία, οπότε δεν ξέρω και από πού πρέπει να πάρουμε παραδείγματα…

Η αλήθεια είναι ότι το ματς στα Ιωάννινα ήταν η πιο απρόσμενη από τις γκέλες που περίμενα πως θα μπορούσε να περιμένει κάποιος, ότι θα συνέβαιναν μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Σαφώς, Ο Βόλος ήταν ο πλέον επίφοβος, υπήρχε το ματς με τη Λαμία όπου λογικά υπήρχαν ερωτηματικά για την κατάσταση που θα βρίσκονταν οι παίκτες. Η ΑΕΚ την πάτησε τελικά στα Γιάννινα. Περίμενα από την ΑΕΚ να έχει μία πολύ πιο καθαρή εικόνα ετοιμότητας.

Διότι, αφ’ ενός έχουν επιστρέψει κάποιοι ποδοσφαιριστές που έλειψαν, ειδικά εκεί στο λυκόφως του 2022 και αφ’ ετέρου, μπήκε και η πρώτη μεταγραφή που έχει γίνει για το Γενάρη. Είναι φανερό, πως υπήρξαν σημαντικά λάθη στο σχεδιασμό και στην αντιμετώπιση του ματς. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δείξει από το πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πως είναι μία ομάδα που ξέρει να κλείνετε καλά και προσπαθεί να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση.

Ελειψε η ισορροπία στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην ένταση και στο νεύρο, στη γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και στη δημιουργία ευκαιριών από κλέψιμο πάνω στον αντίπαλο. Αυτό δεν έγινε ποτέ χθες. Και δεν μπόρεσε αυτό να γίνει ποτέ, διότι δεν υπήρξε ισορροπία στη λειτουργία της ΑΕΚ. Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία που μέχρι και το ματς στα Ιωάννινα είχε νικηθεί μόλις δύο φορές σε κανονική διάρκεια αγώνα και τα δύο γκολ ελέω Καμπάκοφ στη Λεωφόρο, τρυπήθηκε με απίστευτη ευκολία.

Σαφέστατα, αν και δεν χρειάζεται να στεκόμαστε σε πρόσωπα, ήταν λανθασμένη η χρησιμοποίηση του Βίντα. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε και ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά ο Σιντιμπέ. Δύο παίκτες δίχως ρυθμό, δύο παίκτες που δεν είναι σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας – γιατί μη λησμονούμε, ότι και ο Κροάτης ήταν μεν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν έπαιξε λεπτό και ο Σιντιμπέ ψάχνει εδώ και καιρό το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο – και η ζημιά έγινε.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν είχε την ασφάλεια πίσω, δεν είχε τον τρόπο να κρατήσει στην άμυνα και να μπορεί να βρει ηρεμία και να βγάλει την πίεση μπροστά και το πρεσάρισμα, έμοιαζε κομμένη στα δύο. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν, ότι ο Φερνάντες ήταν φανερά αγχωμένος στο ντεμπούτο του και προσπαθούσε πάρα πολύ να κάνει πράγματα, τα οποία δεν έδιναν ουσία στο παιχνίδι της ομάδας, η ΑΕΚ τα περίμενε όλα από τον Αμραμπατ και τον Πινέδα.

Λάθη στη διαχείριση

Ακόμα και έτσι, η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, από αυτές που συνηθίζουμε να λέμε, ότι δεν χάνονται: του Αραούχο, του Σιντιμπέ, ακόμα και η κεφαλιά του Λιβάι είναι από εκείνες που θεωρούνται ευκαιρίες που μοιάζουν με μισό γκολ. Αφού βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ στο ημίχρονο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και βρέθηκε υπό κατάσταση ασφυκτικής πίεσης, ήταν δύσκολα όλα.

Συνολικά είναι ένα θέμα που προβληματίζει η διαχείριση αποτελεσμάτων, όταν η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ. Γιατί έχουν υπάρξει σπασμωδικές αντιδράσεις, τόσο με το Βόλο, όσο και στη Λεωφόρο, δηλαδή στα προηγούμενα ματς που η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγά το αποτέλεσμα. Να πω την αλήθεια, περίμενα από το ημίχρονο την είσοδο του Μήτογλου αντί του Βίντα για να υπάρξει ταχύτητα και να επανέλθει η ασφάλεια αμυντικά, αλλά και την είσοδο του Φαν Βέερτ στο παιχνίδι με την ταυτόχρονη μετάθεση του Λιβάι στη δεξιά πλευρά.

Ο Αλμέιδα επέμεινε στο σχηματισμό του και ως ένα σημείο φάνηκε να του βγαίνει, από τη στιγμή που η ΑΕΚ βρήκε πολύ γρήγορα το γκολ. Το θέμα όμως, είναι πώς θα μπορούσε στη συνέχεια να ανοίξει ακόμα περισσότερο την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Κατάφερε να περιορίσει τα αρνητικά της ζητήματα και ο ΠΑΣ να έχει όλη κι όλη μία φάση στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά δεν αρκούσε. Λανθασμένη αποδείχτηκε η χρησιμοποίηση επιθετικού διδύμου με Φαν Βέερτ και Λιβάι, καθώς σε τέτοιου είδους ματς δεν γεμίζεις την περιοχή, αλλά προσπαθείς να ανοίξεις τον αντίπαλο.

Όλα ανοιχτά για το πρωτάθλημα

Αναλογιστείτε, πώς όταν το έκανε αυτό Λιβάι στο φινάλε του αγώνα η ΑΕΚ πήγε να κάνει 2-3 φάσεις και να σώσει την παρτίδα εξίσου. Αποτυχημένη και η αντικατάστασή του Πινέδα, καθώς κατά τη γνώμη μου είναι ο «εγκέφαλος» και δεν μπορεί να βγαίνει από το γήπεδο, ειδικά χθες που ήταν και καλός. Οπως και να ‘χει όμως, το θέμα δεν είναι να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Γιατί το πρωτάθλημα, με όσα στραβά κι ανάποδα και αν συμβαίνουν, με αυτή την «εξυγίανση» που έχει ακούσει τα μύρια όσα, όλοι έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται εκ προοιμίου, ότι θα πάρει κάποιο παιχνίδι μόνο με τη φανέλα και το βάρος των ονομάτων που διαθέτει.

Διαβάστε τη συνέχεια

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X