Τι περιμένω από το 2023 για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται το νέο χρόνο και στέλνει γράμμα με αιτήματα για την ΑΕΚ στον Άγιο Βασίλη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Να πω την αλήθεια, δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που υπήρχε γιορτινή περίοδος, δίχως να υπάρχουν δράματα και αμφιβολίες για την ΑΕΚ. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, ότι η τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε πριν από περίοδο των γιορτών ήταν το 2008 και νομίζω θα καταλάβει πολλά ο καθένας για το ψυχόδραμα που βίωναν οι ΑΕΚτζήδες πάντα στις γιορτινές μέρες.

Φέτος τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν είναι μόνο πως λίγο πριν σβήσει ο χρόνος και έπειτα από την επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά το Μουντιάλ, η διαφορά της ΑΕΚ από την κορυφή μειώθηκε στο μισό. Το πλέον σημαντικό ήταν, ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έδειξε να έχει επηρεαστεί λιγότερο από τους υπόλοιπους από τη διακοπή και μπόρεσε να βρει λύσεις στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχε. Ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές, έστω και αν είχε ένα μεγάλο κύμα τραυματισμών και σημαντικών απωλειών.

Το δώρο του γηπέδου που άλλαξε την ΑΕΚ

Ωστόσο, έτσι όπως είναι φέτος η λειτουργία της ΑΕΚ, αυτές είναι ήδη παλιές ιστορίες και αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι όσα φέρνει ο νέος χρόνος που μπήκε εδώ και λίγες ώρες στη ζωή μας. Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας να εύχεται τα καλύτερα και κυρίως να ζητούν από τον Άγιο Βασίλη να φέρει πολλά και καλά δώρα μέσα στη διάρκεια του νέου έτους. Ας γίνουμε και πάλι λίγο παιδιά και γράψουμε το δικό μας «κιτρινόμαυρο» γράμμα προς τον Αγιο Βασίλη.

Αυτά που μπορεί να ευχηθεί κάποιος είναι συγκεκριμένα. Μάλλον, επειδή το 2022 μέσα στη μαυρίλα του, έφερε στην ΑΕΚ το σπουδαιότερο δώρο που αφορά την ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου γηπέδου. Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες φαίνεται πως εκτίναξε τη δυναμική της Ενωσης και τις προσδοκίες γύρω από αυτή την ομάδα. Αλλά ισχύει πως τα… τσιμέντα δεν παίζουν μόνα τους μπάλα. Χρειάζονται πολλά και η ΑΕΚ τα περισσότερα από αυτά τα έχει ήδη κάνει.

Θέαμα και ουσία

Σας έλεγα και στο τελευταίο σχόλιο, πως αυτό το οποίο έχει ήδη κατακτήσει η ΑΕΚ και δεν μπορεί να χαθεί για κανένα λόγο στη συνέχεια της σεζόν, είναι πως επέστρεψε στην δική της ποδοσφαιρική ταυτότητα. Το δικό της τρόπο παιχνιδιού, το δικό της τρόπο να αγωνίζεται. Αυτό που έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες οι φίλοι της. Το ζήτημα πλέον είναι πώς μπορεί αυτό να συνδυαστεί και με την κατάκτηση τίτλων.

Για να συμβεί αυτό, κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να γίνουν αυτές οι 1-2 μεταγραφικές κινήσεις που έχουν εντοπιστεί από τους υπεύθυνους του σχεδιασμού ως αναγκαίες για την ενίσχυση της ομάδας. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι: να υπάρξει προσήλωση και σταθερή δουλειά από τον Αλμέιδα, να διατηρηθεί η πορεία της ομάδας, καθώς ό,τι κι αν συμβεί φέτος, όπου κι αν καταλήξει η φετινή προσπάθεια, για την ΑΕΚ θα είναι πολύ μικρός ο χρόνος προετοιμασίας.

Ο Πινέδα το μεγαλύτερο δώρο

Στη συνέχεια θα πρέπει να μπει πολύ δυναμικά σε μία σεζόν που πέραν όλων των υπολοίπων θα πρέπει να ξαναβρεί την ευρωπαϊκή της υπόσταση. Η ΑΕΚ συνολικά πρέπει να επιστρέψει σε συνθήκες κανονικότητας και όλο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο, γιατί είναι κάτι που της έλειψε πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Εκτιμώ πως για την ΑΕΚ το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να βρεθεί στη διάρκεια του χρόνου, αφορά την παραμονή στην ομάδα του παικταρά που λέγεται Πινέδα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X