Έτσι πέτυχε το «όλοι μαζί» του δίκαιου Αλμέιδα!

Έτσι πέτυχε το «όλοι μαζί» του δίκαιου Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί έχει αποτέλεσμα η δουλειά του Αργεντινού τεχνικού: το κλίμα στα αποδυτήρια και η διάθεση των παικτών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι σίγουρο και απόλυτα λογικό και αναμενόμενο να γραφτούν λέξεις χιλιάδες, αλλά και κείμενα το ένα πίσω από το άλλο για τον Ματίας Αλμέιδα, βασικά για την ΑΕΚ την οποία έχουμε τη τύχη να παρακολουθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις της, αλλά όλα θα είναι πάνω στον τεχνικό της.

Δικαιολογημένα θαρρώ αφού δεν χρειάζεται παρά να γυρίσουμε τον χρόνο ελάχιστους μήνες πίσω, ούτε καν χρόνο, για να διακρίνουμε και να εμπεδώσουμε πόσο άλλαξε η ΑΕΚ και σε τι σύντομο χρονικό διάστημα το πέτυχε αυτό. Δεν είναι κάτι που συναντάς στο ποδόσφαιρο συχνά και δη το ελληνικό, το αντίθετο συμβαίνει συνήθως!

Ο Πελάδο όμως, ο αγαπημένος του ΑΕΚτζή και το πρόσωπο του πρωταθλήματος κατά τη ταπεινή προσωπική μου άποψη, το κατάφερε και μας δίνει μια ομάδα στο χορτάρι που βγάζει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις εδώ και πολλά χρόνια, με γρήγορο, σύγχρονο, μη αντιμετωπίσιμο ποδόσφαιρο!

Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας αυτού που δουλεύεις, τόσο μεγαλύτερη και η αναγνώριση στο πρόσωπο που το επιτυγχάνει, θαρρώ και δικαίως. Αυτό ισχύει και για τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του οι οποίοι καταθέτουν τη ψυχή τους στην καθημερινότητα της ΑΕΚ εδώ και μήνες για να αλλάξουν όλη την αρρωστημένη κατάσταση.

Όπως τονίζεται παραπάνω δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από το ποδοσφαιρικό έκτρωμα που παρουσιαζόταν σε κάθε ματς και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε αν είναι γενικά ποδοσφαιρική ομάδα αυτό το πράγμα, πόσο μάλλον η ΑΕΚ, δεν μπορεί να ‘χει (και δεν πρέπει) ξεχαστεί από κανέναν αυτό.

Σαφέστατα και θα το αφήσουμε πίσω μας και θα χαρούμε για το σήμερα που είναι εξαιρετικό σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά δεν θα το ξεχάσουμε, δεν θα το επιτρέψουμε και εμείς διότι μας βοηθάει στην όποια στραβή μπορεί να προκύψει ότι υπάρχει μια προηγούμενη έκδοση της ΑΕΚ σε αγωνιστική φάση που προκαλούσε τουλάχιστον κατάθλιψη και έγραφε αρνητικά ρεκόρ…

Για να φτάσουμε στο τώρα, στο σήμερα, σε αυτήν την εξαιρετική εικόνα της ΑΕΚ, έπρεπε να δουλευτούν πολλά κομμάτια και κυρίως εκείνα που αφορούσαν τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ποδοσφαιριστών και τεχνικού (και των συνεργατών του) αφού στην Ένωση είχε απαξιωθεί απόλυτα η θέση του προπονητή.

Γενικά το ποδοσφαιρικό τμήμα είχε περάσει εγκληματικά λανθασμένα σε δεύτερη μοίρα θαρρείς και κάποιοι εκτιμούσαν ότι πρέπει να είναι άλλοι οι πρωταγωνιστές από την ίδια την ομάδα, οι γύρω δηλαδή, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ… Αυτό άλλαξε πρώτα και κύρια ο Αλμέιδα και για αυτό δουλεύει περισσότερο από τα αγωνιστικά προκειμένου να το διατηρήσει!

 Οι αποδείξεις που έκαναν πράξη το: όλοι μαζί!

Αυτό δεν είναι κάτι που στο χαρίζουν οι παίκτες αν δεν το κερδίσεις σαν προπονητής. Όσο και να βοηθήσει στην εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή ένας τεχνικός αν δεν τον κατακτήσει πνευματικά, δεν τον κάνει δικό του, δεν θα πάρει ποτέ (μα ποτέ) τον καλύτερό του εαυτό.

Γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί με τα λόγια και την παρουσία ενός προπονητή, όπως ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά να μην έχει τη διάρκεια που απαιτείται, αλλά και με τις πράξεις και τα λόγια, όπως πράττει ο Ματίας Αλμέιδα. Οι «κιτρινόμαυροι» διαπίστωσαν στην πράξη ότι ο Πελάδο είναι ένας δίκαιος, ειλικρινής και απόλυτα ποδοσφαιρικά τίμιος προπονητής.

Αποδείχτηκε στην περίπτωση του Ρότα που έδειξε εξέλιξη, που ανέβασε την απόδοσή του και η εικόνα του είναι άλλα εντελώς από την περσινή σεζόν, από την αφοσίωσή του και τη συγκέντρωσή του σε ότι αξιώνει ο προπονητής. Ο διεθνής μπακ ξεκίνησε με την προοπτική ότι αν δεν ανταποκριθεί θα μπει ο Σιντιμπέ και θα χάσει τη θέση του βασικού.

Έτσι πέτυχε το «όλοι μαζί» του δίκαιου Αλμέιδα!

Ωστόσο ανταποκρίνεται απόλυτα, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στο δεξί άκρο της άμυνας γενικά στο πρωτάθλημα, δίνει πάντα περισσότερα από ότι περιμένεις και γι’ αυτό παραμένει βασικός. Η θέση του θα χαθεί αν τα παραπάνω δεν τα δίνει σε καθημερινή βάση και όχι μόνο στα ματς. Ο Σιντιμπέ στον πάγκο και χωρίς κανένα πρόβλημα και μουρμούρα…

Το ίδιο έγινε με τον Αθανασιάδη. Η ίωση άφησε εκτός τον Στάνκοβιτς σε ένα ματς, χωρίς να ‘χει κάνει λάθη στα ματς που έπαιξε και με δυο από τα γκολ που δέχτηκε να προέρχονται από το σημείο του πέναλτι. Όμως ο Έλληνας γκολκίπερ μπήκε και κλείδωσε… Φόρεσε τα γάντια του βασικού, ανταποκρίθηκε απόλυτα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της άμυνάς του και ο ίδιος να βγάλει τρομερή αυτοπεποίθηση, έμεινε κάτω από τα δοκάρια και συνεχίζει… Διότι το αξίζει και αυτό του το δίνει ο Αλμέιδα σε συνεργασία με τον Ρόα.

Παράλληλα οι κιτρινόμαυροι που ζουν την καθημερινότητα στα Σπάτα διαπιστώνουν ότι ο Στάνκοβιτς (δίχως να δημιουργεί το παραμικρό έως σήμερα πρόβλημα) στραβώνει -γιατί πολύ απλά θέλει να παίζει με λύσσα- αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην κρίση του προπονητή!

Απόλυτα δίκαιος… Το ίδιο διαφαίνεται θα ισχύσει με τον Μήτογλου, τουλάχιστον και στο ματς με τον ΠΑΣ, όπου είναι φαβορί να παίξει στην άμυνα μαζί με τον Μουκουντί! Δουλειά, ανταποκρίση, αμοιβή… Θα του έλεγε κανείς τίποτα του Αλμέιδα αν βάλει άμεσα κιόλας τον Βίντα πίσω στην άμυνα; Όχι βέβαια.

Θα είχε παράπονο κάποιος στα αποδυτήρια επειδή ξαναμπαίνει ο ηγέτης μέχρι το Μουντιάλ της κιτρινόμαυρης άμυνας και εκ των κορυφαίων στόπερ στο πρωτάθλημα; Μα φυσικά όχι, ούτε ο ίδιος ο Μήτογλου δεν θα… χαλαστεί σε τέτοιο ενδεχόμενο! Κι όμως αν ξέρουμε κάπως τον Αλμέιδα δεν θα γίνει, θα διατηρηθεί ο Έλληνας στόπερ, θα φανεί βέβαια αλλά όσο ανταποκρίνεται κάποιος, του το δίνει: και έτσι δεν χάνει ποτέ τα αποδυτήρια.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο έχει πετύχει στην πράξη του το: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…

Έτσι πέτυχε το «όλοι μαζί» του δίκαιου Αλμέιδα!

Υγ: Η επιβεβαίωση για όσα γράφουμε (και) παραπάνω είναι και η κατάσταση – ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ομάδας (και) στο ψήσιμο του Ματίας Αλμέιδα σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στους υπαλλήλους του προπονητικού κέντρου. Όσα είπε ο Μελισσανίδης, για εξωγήινο ποδόσφαιρο και χαρές, είναι αλήθεια, μα μεγαλύτερη όλων είναι η ατάκα για την ατμόσφαιρα, το κλίμα εντός αποδυτηρίων και Σπατων, στην ομάδα.

Σωστά τους έδωσε συγχαρητήρια διότι όλα από εκεί αρχίζουν και όλα εκεί τελειώνουν. Να είναι μαζί και στις χαρές, και στις δύσκολες, και στις κακές. Έτσι δεν θα χαθεί το δάσος, αλλά το δέντρο, δεν θα προκύψει πρόβλημα που δεν θα λύνεται. Ο Αργεντινός τεχνικός το γνωρίζει καλά και οι συνεργάτες του και γι’ αυτό το δουλεύουν όλους αυτούς τους μήνες το συγκεκριμένο κομμάτι. Τεράστιο επίτευγμα…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X