Πελέ: Πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της Βραζιλίας σε Μουντιάλ

Πελέ: Πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της Βραζιλίας σε Μουντιάλ
Photo Credits: INTIME

Ο Πελέ ήταν κάτι παραπάνω από ένας μεγάλος γκολτζής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι περισσότεροι θυμούνται τον Πελέ για τα κατορθώματά του με την μπάλα στα πόδια, και τα πάνω από χίλια γκολ που πέτυχε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο όμως δεν σταματούσε εκεί, ο μύθος του ποδοσφαίρου, ήταν κάτι παραπάνω από ένας σκόρερ ολκής.

Ο Πελέ, που έφυγε χθες από τη ζωή στα 82 του χρόνια, είναι ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της Βραζιλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα. Ο «Rei» μοίρασε ασίστ στους συμπαίκτες του συνολικά 9 φορές με το εθνόσημο σε Μουντιάλ, ενώ οι αμέσως επόμενοι στη λίστα με 6 ασίστ είναι οι Ντιντί, Ζαΐρ και Ζαγκάλο.

Αξίζει να σημειωθεί, λοιπόν, πως ο Πελέ έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ της «σελεσάο» σε Παγκόσμια Κύπελλα, αφού πέρα από τις 9 ασίστ του, έχει πετύχει και 12 γκολ (21). Ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο», που έχει πετύχει 15 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας σε Μουντιάλ, έχει δώσει μόλις 3 ασίστ.

Ο Πελέ είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βραζιλίας με 77 γκολ, όσα και ο Νεϊμάρ. Όμως ενώ το «μαύρο διαμάντι» χρειάστηκε 92 συμμετοχές για να φτάσει στον συγκεκριμένο αριθμό, ο άσος της Παρί τα κατάφερε σε 124 αγώνες.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X