Με τέτοια άμυνα δεν πας πουθενά ΑΕΚ!

Με τέτοια άμυνα δεν πας πουθενά ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Κάκιστη η άμυνα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ την... τιμώρησε και την κέρδισε με 71-83 στα Λιόσια

Με κακή περιφερειακή άμυνα και πραγματική κατάρρευση στο 4ο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με 71-83.

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ και έχασε από τον ΠΑΟΚ στην έδρα της, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και πλέον έμεινε πίσω στην βαθμολογία. Οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το αρχικό καλό διάστημα τους, δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ενώ η μεγαλύτερη πληγή ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ, που οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έκαναν πάρτι στις 2 ρακέτες.

Από την ΑΕΚ προσπάθησαν επιθετικά ο Φρέιζιερ και ο Γουίλιαμς, όμως χωρίς άλλους συμπαραστάτες και ειδικά τον Μίτσελ δεν γινόταν να γυρίσει ο αγώνας. Από τους Θεσσαλονικείς, κορυφαίοι ήταν ο Χαντς που ήταν ασταμάτητος στις προσωπικές του ενέργειες και ο Ράιλι που πέτυχε πολύ κρίσιμους πόντους στο τέλος, ενώ ο ΠΑΟΚ συνολικά σκόραρε 12 τρίποντα στην κακή περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φρέιζιερ, Φλιώνη, Γουίλιαμς, ΜακΓκρίφ και Μάντσεν, ενώ ο Άρης Λυκογιάννης με τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Σλαφτσάκη, Μαργαρίτη. Εντυπωσιακό ξεκίνημα από την ΑΕΚ με τον Φρέιζιερ να ευστοχεί σε 2 τρίποντα και τους Μάντσεν Γουίλιαμς να σκοράρουν από κοντά για να προηγηθεί με 10, προτού ο Χάντς και ο Φράνκε μειώσουν με τρίποντα (12-7). Ο Φράνκε σκόραρε ξανά από την περιφέρεια όμως η Ένωση με γρήγορο παιχνίδι χτύπησε με τον Μάντσεν στον αιφνιδιασμό (16-10). Μετά το αρχικό ξέσπασμα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε τον αγώνα, με πικ εν ρολ επιθέσεις και κακές αντιδράσεις της άμυνα της Ένωσης και ισοφάρισε με τον Σλαφτσάκη (16-16). Με καλάθι του Χαντς στον αιφνιδιασμό ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος (21-20).

Ο Χαντς ήταν μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα της ΑΕΚ, με συνεχόμενους πόντους έφερε μπροστά τον ΠΑΟΚ για να μειώσει ο Μίτσελ (25-27). Οι 2 ομάδες έσφιξαν τις άμυνες τους με την Ένωση να πηγαίνει μέσα στο καλάθι για να εκμεταλλευτεί τον Μίτσελ, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδιζε επιθετικά ριμπάουντ που του επέτρεπαν να βρίσκεται μπροστά στο σκορ (29-35) με τον Ράιλι και τον Πόλεϊ να εκτελούν από τα 6.75. Κακές τοποθετήσεις για τους παίκτες της ΑΕΚ στο ριμπάουντ, με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ να δίνουν συνεχώς δεύτερες ευκαιρίες στην ομάδα τους (31-38). Ο Φρέιζιερ κουβάλησε την ΑΕΚ επιθετικά και με δικό του καλάθι μείωσε η Ένωση στους 3 πόντους με την λήξη του ημιχρόνου (36-39).

Ο Φρέιζιερ συνέχισε επιθετικά από εκεί που έμεινε με συνεχόμενους πόντους αλλά τα ριμπάουντ ήταν ακόμα πρόβλημα (43-43). Η Ένωση ανέβασε την ένταση της στην άμυνα και με την βοήθεια του κόσμου πέρασε ξανά μπροστά με τον Γουίλιαμς (47-45). Οι 2 ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, με το προβάδισμα να αλλάζει σε κάθε φάση χέρια και τον Γουίλιαμς να έχει ζεσταθεί επιθετικά (50-53). Χαντς με άλλο ένα τρίποντο έδωσε απόσταση 6 πόντων για τον ΠΑΟΚ, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να ευστοχήσουν σε ζευγάρι βολών (52-56).

Κακό ξεκίνημα στο δεκάλεπτο για την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να κάνει με τον Χαντς ένα 2-7 σερί και να ξεφεύγει πάλι στο σκορ (54-63). Η Ένωση προσπάθησε να επιστρέψει στο σκορ, με τον Φρέιζιερ να είναι και πάλι το Α και Ω στην επίθεση αλλά δεν μπορούσε να βρει συμπαραστάτες (58-68) ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ εκτελούσε τις αλλαγές στην άμυνα με τρίποντα. Στο τέλος η ΑΕΚ προσπάθησε για την τελική αντεπίθεση με τους Γουίλιαμς και Φρέιζιερ αλλά η άμυνα της ομάδας ήταν κακή και δεν μπορούσε να σταματήσει τους γκαρντ του ΠΑΟΚ που προσπερνούσαν τους παίκτες τους και μοίραζαν ασίστ (67-73).

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 71-83

Δεκάλεπτα: 21-20, 36-39, 52-56, 71-83

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης , Φρέιζιερ 22, Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος ,Φλιώνης 10, ΜακΓκρίφ 6, Μάντσεν 7, Μαυροειδής, Παπαδάκης, Γουίλιαμς 16, Μίτσελ 5,  Στρέλνιεκς 5.

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Φράνκε 13, Ράιλι 23, Χαντς 17, Μαργαρίτης 7, Πόλεϊ 11, Σλαφτσάκης 6, Χριστίδης 2, Κωνσταντινίδης, Σαϊμπέρτ, Καλλιοντζής, Σαλούστρος 4.




4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X