Το ζήτημα της αριστερής πλευράς στην ΑΕΚ είναι πιο σοβαρό από απλά το ματς με το Βόλο

Το ζήτημα της αριστερής πλευράς στην ΑΕΚ είναι πιο σοβαρό από απλά το ματς με το Βόλο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με την αριστερή πτέρυγα της ΑΕΚ ενόψει Βόλου και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην τελική ευθεία πριν από το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Βόλο, κρίσιμο διότι με τη διαφορά να έχει μειωθεί στο -6 από την κορυφή κάθε αγώνας πλέον -αλλά ειδικά ο πρώτος μετά το ψαλίδισμα της απόστασης- έχει μοναδική σημασία για την ομάδα, ο Ματίας Αλμέιδα έχει εκ νέου να διαχειριστεί ένα σωρό προβλήματα. Αλλά αυτό που φαίνεται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο γρίφο για εκείνον, είναι η αριστερή πτέρυγα.

Μετά και την απώλεια του Πέτρου Μάνταλου μειώθηκαν οι λύσεις για τα άκρα της μεσαίας γραμμής και σίγουρα το να μετατεθεί ξανά εκεί ο Πινέδα είναι ένα ρίσκο χωρίς ιδιαίτερες πιθανότητες επιτυχίας καθώς ο Μεξικανός δεν δείχνει να πατάει καλά εκκινώντας από τα άκρα και ταυτόχρονα η ΑΕΚ χάνει την πολυλειτουργικότητά του στον άξονα. Άλλωστε και ο ίδιος ο προπονητής το εμπέδωσε και το άλλαξε στη διάρκεια του αγώνα με τη Λαμία όταν πέρασε δεξιά τον Γκαρσία και τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης τον Φαν Βέερτ. Ενδεχομένως, αυτός να είναι και ο δρόμος για την Τετάρτη.

Παρόλο που Ολλανδός αποκτήθηκε με αυτό ακριβώς το σκεπτικό από τον προπονητή, δηλαδή να υπάρχει ένας καλός σκόρερ στον πάγκο ο οποίος θα είναι ταγμένος σε αυτό το ρόλο και θα τον υπηρετεί δίχως να τον ενδιαφέρει πότε και για πόσο θα μπαίνει στο παιχνίδι, θα υπάρξουν και ματς στα οποία θα χρειαστεί να είναι βασικός. Αυτό με το Βόλο μοιάζει να είναι ένα από αυτά και φυσικά δίνει την ευκαιρία στον προπονητή να έχει στο παιχνίδι έναν κανονικό δεξιό εξτρέμ καθώς ο Γκαρσία την ξέρει τη θέση, δίχως ταυτόχρονα να στερείται την ύπαρξη ενός γκολτζή στην επίθεση.

Αυτό ωστόσο δεν λύνει το γρίφο της αριστερής πλευράς όπου πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Αν ο Αλμέιδα δεν σκεφτεί κάποιο τρικ με τη μετάθεση ενός άλλου χαφ στη συγκεκριμένη θέση, τότε ίσως ο Χατζισαφί να είναι η πιο νορμάλ περίπτωση για να ξεκινήσει αριστερά και πιο ψηλά. Πίσω του κάλλιστα μπορεί να καλύψει αυτό το ρόλο ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, άλλωστε όπως αρκετές φορές έχουμε συζητήσει, είναι μία θέση στην οποία έχει παίξει σε περισσότερα από 85 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του. Δοκιμάστηκε εκεί και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία, οπότε είναι και τακτικά έτοιμος.

Γενικότερα όμως, το ζήτημα της αριστερής πτέρυγας είναι υπαρκτό και περίπλοκα προσεγγίσιμο. Όταν η ΑΕΚ θα έχει πίσω τον Γκατσίνοβιτς κι αν ο Τσούμπερ ανταποκριθεί σ’ ένα καλό επίπεδο στις απαιτήσεις του προπονητή και της ομάδας, τότε πρόβλημα δεν θα υφίσταται. Όμως με τα «εάν» και τα «εφόσον» να μπαίνουν μπροστά, συνήθως λαμβάνονται οι λάθος αποφάσεις και η ΑΕΚ πολλές φορές κατά το παρελθόν την έχει πατήσει έτσι. Να μην κινείται δραστήρια δηλαδή βλέποντας το πρόβλημα κι απλά να περιμένει τη λύση μέσα από υποθέσεις.

Γι’ αυτό και ο προπονητής έχει στοχεύσει περισσότερο σε αυτή την πλευρά για τις μεταγραφές του χειμώνα, όχι μόνο για αριστερό μπακ προκειμένου να καλυφθεί η απουσία του Μοχαμάντι, αλλά και για έναν ακραίο μεσοεπιθετικό που θα μπορεί να παίζει με τον τρόπο που το κάνει ο Γκατσίνοβιτς. Εκεί ακριβώς έρχεται και κολλάει ο Κικάνοβιτς τον οποίο ο κόουτς ξέρει πολύ καλά και ειδικά τώρα που η ομάδα έχει στρώσει πάνω στη λογική του, πιστεύει ότι θα «κουμπώσει» πιο γρήγορα και εύκολα από κάθε άλλον παίκτη. Διότι, πολύ απλά, ο Αμερικανός με το βοσνιακό διαβατήριο γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς θέλει ο προπονητής.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X