Είναι ο Τομ ο... Άγιος Βασίλης;
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για τον άνθρωπο που αλλάζει τα δεύτερα ημίχρονα της ΑΕΚ πλέον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέτοιες μέρες εορτών όλοι κοιτάμε πως να «αποκτήσουμε» κάτι που δεν έχουμε. Να καλύψουμε το «κενό» μας. Η ΑΕΚ είχε πρόβλημα στο γκολ. Στο πρόσωπο του Τομ Φαν Βέερτ, ψάχνει τον… Άγιο Βασίλη, με τον σάκο με τα γκολ.

Στην Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκη δεν έπαιξε συνολικά μισή ώρα. Με τον ΟΣΦΠ πρόλαβε να έχει και μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ μάλιστα. Πήρε θέση βασικού στον αγώνα Κυπέλλου με την Κηφισιά, «ζεστάθηκε» από γκολ-πέναλτι, αλλά ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να δώσει όσα το δίδυμο Γκαρσία-Αραούχο στην επίθεση σε πολυσύνθετα κομμάτια που απαιτεί το σχέδιο Αλμέιδα. Έτσι έμεινε στον πάγκο με την Λαμία, μπήκε στο 62’ στο 0-0 και στο 67’ «καθάρισε» την μπουγάδα. Τελείωσε το ματς με 2 γκολ με κεφαλιά. Αυτή είναι η δουλειά του, αυτή κάνει μια ολάκερη καριέρα.

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πια ότι στον πάγκο, αν… στραβώνει ένα παιχνίδι έχει τον «αρμόδιο». Τι θέλει ο Ολλανδός; Να παίζει και την μπάλα εκεί που πρέπει. Στο κουτί. Τα περσινά του γκολ στο Βόλο ήταν όλα «κεντρικά» στην εστία, ή από το πλάι και κοντά σε αυτήν. Έτσι φτιάχτηκε ο Βόλος να παίζει. Όπως τα έβαλε και με την Λαμία. Άρα πρέπει να έρθει η μπάλα σωστά πάνω του. Πως; Με γεμίσματα. Ότι έκανε ο Μάνταλος στο 1-0, ότι έκανε ο Ρότα στο 2-0. Και οι δύο σέντρες από δεξιά. Οτι ξέρει να κάνει ο Φερνάντες και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει από τα Ιωάννινα…

Είναι ο Τομ ο... Άγιος Βασίλης;

Τι κάνει ο Φαν Βέερτ που δεν κάνουν οι άλλοι στην ΑΕΚ;

Έχει μία τρομερή ικανότητα ο Τομ Φαν Βέερτ με μία επαφή να στέλνει την μπάλα εκεί που δεν φτάνει ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Σε γωνίες, χαμηλά, ψηλά. Αν έχει και λίγο ρέντα και είναι υγιής θα δώσει και άλλα γκολ-νίκες στην ΑΕΚ. Κάτι που… μυρίζομαι ότι θα έχει ανάγκη και στο Βόλο και στα Ιωάννινα. Σε ματς με ομάδες που θα προσέξουν περισσότερο την αμυντική λειτουργία τους σε σχέση με την ανάπτυξη τους. Εκτός περιοχής θα «σπάσει» την μπάλα (πχ όπως είδαμε να πασάρει έξυπνα στον χώρο στον Λιβάι Γκαρσία στο 2-0 με την Λαμία), σπανίως θα απειλήσει με σουτ.

Άρα η μπάλα πρέπει να πάει στα άκρα και από εκεί, σωστά μέσα στην περιοχή. Αυτό το πλάνο θα το δούμε πολλές φορές μετά το 60’ σε παιχνίδια της ΑΕΚ από εδώ και πέρα, όταν ο Ολλανδός θα είναι στο χορτάρι. Επίσης, θα δούμε μαζί του και τις φάσεις μετά από ριμπάουντ. Απόκρουση τερματοφύλακα και μετά ο Ολλανδός να… μυρίζεται την φάση για να την εκμεταλλευτεί. Και αυτό έλειψε από την ΑΕΚ. Μία φορά το θυμάμαι να έγινε. Στο ματς Κυπέλλου με το Κοσίδη να ανοίγει το σκορ από κοντά, μετά το σουτ του Αραούχο.

Το θέμα «γκολ» στην ΑΕΚ αλλάζει ουσία πλέον. Αλλάζει η κουβέντα. Και για αυτό θα πρέπει να προετοιμάζεται κατάλληλα και για το πως θα εκμεταλλεύεται τον Ολλανδό όταν αυτός θα είναι στο γήπεδο, κυρίως στα β’ ημίχρονα. Μπορεί να μην είναι ο Νο1 βασικός, ο παίκτης-κλειδί στο σχέδιο Αλμέιδα, αλλά θα δώσει γκολ, θα δώσει νίκες, βαθμούς-χρυσάφι. Και αυτό, επαναλαμβάνω, χρυσοπληρώνεται στην αγορά… Θα το δούμε στο φινάλε της χρονιάς.

Τα 2 γκολ και η ασίστ του Φαν Βέερτ με την ΑΕΚ κόντρα στην Λαμία:

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X