Η επιστροφή του αρχηγού Φλιώνη και η άνοδος του Κόνιαρη, λύνουν τα χέρια του Καντζούρη

Η επιστροφή του αρχηγού Φλιώνη και η άνοδος του Κόνιαρη, λύνουν τα χέρια του Καντζούρη
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον Δημήτρη Φλιώνη και τον Αντώνη Κόνιαρη που ήταν οι λύσεις στα προβλήματα των τελευταίων αγώνων.

Η μεγάλη πρόκριση ανήκει στο παρελθόν και πλέον όλοι στην ΑΕΚ ετοιμάζονται για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ την Τρίτη στα Λιόσια.

Ένας αγώνας που μόνο εύκολος δεν θα είναι και ελπίζω να μην το δουν έτσι και οι παίκτες γιατί δεν αντέχεται πάλι να τρέχουμε να γυρνάμε διαφορές στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ωραίο να το βλέπεις 1-2 φορές, δείχνει μια καλή νοοτροπία, μια αυταπάρνηση, αλλά δεν είναι και για.. χόρταση. Ας ελπίσουμε η ΑΕΚ να μπει όπως πρέπει στο γήπεδο, από την αρχή και να επιβάλλει το παιχνίδι της.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μια τριάδα γκαρντ πολύ ικανή στο σκοράρισμα και η Ένωση θα πρέπει να τους περιορίσει, αλλά όταν έχεις κλειδώσει Ανγκόλα και Μακόλουμ, είναι βέβαιο ότι αν είναι συγκεντρωμένοι μπορούν να τον κάνουν και αυτό. Μεγάλο κομμάτι της αμυντική συνέπειας της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια, οφείλεται στην επιστροφή του Φλιώνη και στην απόδοση του Κόνιαρη.

Πραγματικός αρχηγός

Ο Δημήτρης Φλιώνης ταλαιπωρήθηκε πολύ από πέρσι και πέρασε έναν δύσκολο τραυματισμό. Ήταν ένα ερωτηματικό καταρχάς πότε θα γυρίσει και κυρίως πώς θα γυρίσει. Ξεκίνησε λίγο σκουριασμένα, που είναι απόλυτα λογικό και σιγά σιγά ανέβασε την απόδοση του για να φτάσουμε στην εμφάνιση της Τετάρτης που θύμισε τον περσινό καλό Φλιώνη. Το σημαντικό είναι ότι το παιδί πατάει καλά στα πόδια και αυτό φαίνεται. Η παρουσία του νεαρού γκαρντ, λύνει πολλά προβλήματα της ομάδας, αφού όπως λένε και μέσα στην ΑΕΚ είναι ισορροπιστής. Μπορεί να ταιριάξει με οποιοδήποτε σχήμα και οποιονδήποτε άλλο γκαρντ, μπορεί να παίξει μόνος του στον άσο, αλλά και δίπλα από κάποιον άλλο, συμπληρώνοντας τον. Η επιθετική του βελτίωση από πέρσι και ο τρόπος που επιλέγει τις προσπάθειες του, δίνουν ακόμα ένα όπλο στον Ηλία Καντζούρη, που διαθέτει έναν παίκτη που μπορεί να πάει κάθετα στο καλάθι, ενώ είναι καλός και στα spot τρίποντα. Στους τελευταίους 3 αγώνες, ο Φλιώνης μέτρησε 5.7 πόντους, 40% στο τρίποντο, 83.3% στις βολές, 4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ, σε περίπου 24 λεπτά, με μεγάλα σουτ στο τέλος των αγώνων.

Ο Ηλίας Καντζούρης ψάχνει για σταθερές στο παιχνίδι της ΑΕΚ, έχει τον Μίτσελ που σίγουρα είναι ο καλύτερος παίκτης μέχρι τώρα και θέλει να έχει δίπλα του στηρίγματα. Ο Φλιώνης μπορεί να γίνει τέτοιος και μαζί με τον Γουίλιαμς και τον Στρέλνιεκς να είναι τα σίγουρα χαρτιά της ομάδας.

Η επιστροφή του Κόνιαρη

Ένας ακόμα παίκτης που έκανε καλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό είναι ο Αντώνης Κόνιαρης. Ο Έλληνας γκαρντ, από τον οποίο ο προπονητής της ΑΕΚ περίμενε και περιμένει πολλά πράγματα, μετά τα 47 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε απέναντι στον Προμηθέα και ουσιαστικά του έδειξε ο προπονητής του την δυσφορία του για την απόδοση του, επέστρεψε. Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι παίκτες στο μέγεθος του Κόνιαρη και με την άμυνα που μπορεί να παίξει, δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες. Απέναντι στην Καρσίγιακα ήταν εκπληκτικός στην άμυνα πάνω στον Μακόλουμ, του έκανε την ζωή δύσκολη και τον υποχρέωσε σε δύσκολα σουτ, βγάζοντας τον εκτός παιχνιδιού. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 2 νίκες με την Ρέτζιο Εμίλια και την Καρσίγιακα, έχει το 2ο μεγαλύτερο +/- στην ομάδα με +13.5 στα περίπου 14 λεπτά μέσο όρο, που αγωνίστηκε.

Ο κόουτς Καντζούρης δοκίμασε και τους 2 Έλληνες γκαρντ μαζί και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Σε συνδυασμό με τον Στρέλνιεκς, δηλαδή έναν πιο ποιοτικό παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα και τους Μάιλς και Μίτσελ στην ρακέτα, δημιουργείται μια πεντάδα που μπορεί να παίξει και καλή άμυνα αλλά και να σκοράρει στην επίθεση. Σημασία έχει και για τους δύο να αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοση τους, ειδικά ο Κόνιαρης για να μπορέσει να γίνεται πιο φυσιολογικά το ροτέισον, ώστε να μην εξαρτάται η ομάδα τόσο πολύ από τις ορέξεις του Φρέιζιερ.

Έμεινε ακόμα ένα αγώνας για να κλείσει η χρονιά, ο 4ος στην έδρα της ΑΕΚ. Αν πάρει την νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ και κάνει το 4/4 μέσα στον Δεκέμβριο, θα μιλάμε για έναν πάρα πολύ καλό μήνα, που η ΑΕΚ είχε να δώσει εξαιρετικά κρίσιμα ματς, με το βάρος της αποτυχίας από πάνω της και όμως τα κατάφερε, με έναν τρόπο που θα έχουμε να το λέμε στο μέλλον. Μακάρι να μην χρειαστεί να ξαναγυρίσει από το -25, αλλά τουλάχιστον αυτό δείχνει ότι η ομάδα μπορεί να βγάλει σκληράδα και χαρακτήρα, να αποκτήσει μια ταυτότητα πιο μαχητική καθώς μέχρι τώρα ήταν συνεχώς μια flat γραμμή.

Καλές γιορτές σε όλους.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X