Μιχαλοπούλου και Κόλλια μιλούν στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ ανήκει στην Α’ Εθνική»

Μιχαλοπούλου και Κόλλια μιλούν στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ ανήκει στην Α’ Εθνική»
Photo Credits: INTIME

Οι δύο αρχηγοί της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ μιλούν στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αποτελεί ένα από τα νέα τμήματα στην οικογένεια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αλλά πολύ σύντομα έδειξε πως όχι απλά ήρθε για να μείνει αλλά και για να πρωταγωνιστήσει.
Στην πρώτη της κιόλας χρονιά πανηγύρισε την άνοδο από την Γ’ Εθνική και φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Β’ Εθνική. Με νέο προπονητή τον καταξιωμένο και έμπειρο, Νίκο Γκαλίτσιο και ένα πολύ ενισχυμένο ρόστερ με έμπειρες αλλά και ταλαντούχες αθλήτριες η ΑΕΚ δείχνει να βαδίζει ολοταχώς για την ιστορική άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια, που αποτελεί και όνειρο όλων των ανθρώπων του τμήματος. Η ομάδα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα καθώς στις πρώτες 4 αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι δύο αρχηγοί, Μαρινίκη Μιχαλοπούλου και Χριστίνα Κόλλια μιλούν στο enwsi.gr για την φετινή πορεία της ομάδας και τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

– Τι σημαίνει για εσάς να αγωνίζεστε με τη φανέλα της ΑΕΚ;

Μ. Μ: Αποτελεί τιμή για εμένα να αγωνίζομαι σε ένα σύλλογο με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως η ΑΕΚ , και ειδικά να είμαι μέλος της προσπάθειας που γίνεται στη συμμετοχή και εδραίωση του club και στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Χ.Κ: Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι σε έναν σύλλογο με την ιστορία της ΑΕΚ και αυτό που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι είναι η ομάδα πουυποστηρίζω από μικρό παιδί. Νιώθω πολύ περήφανη και διατεθειμένη να δώσω το 100% για αυτήν την ομάδα.

-Η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά φέτος  το πρωτάθλημα, πιστεύετε πως είστε το   φαβορί για την άνοδο;

Μ. Μ: Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για εμάς , έχουμε καταφέρει στις 4 αγωνιστικές που έχουν περάσει να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο κατακτώντας τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και αυτό έχει συμβεί γιατί βλέπουμε το κάθε παιχνίδι και αντίπαλο ξεχωριστά . Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος , στόχος είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία αλλά πριν φτάσουμε σε αυτή θα πρέπει με σοβαρότητα να κάνουμε σωστά όλη τη διαδρομή . Οι αγώνες και τα πρωταθλήματος κερδίζονται εντός των γηπέδων, οπότε οι χαρακτηρισμοί είναι απλά λόγια. Θα δουλέψουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να καταφέρουμε το στόχο μας αναγνωρίζοντας πως η διαδρομή είναι δύσκολη καθώς έχουμε απέναντι ποιοτικές ομάδες με εμπειρία στην κατηγορία.

Χ.Κ: Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κριθεί η άνοδος. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μας και θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε κάνει πράγματι μια πολύ καλή αρχή, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε με πολύ πειθαρχία και προπόνηση για να καταφέρουμε να κερδίσουμε την άνοδο στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Έχουμε δείξει στην μέχρι τώρα πορεία μας ότι είμαστε ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος παίζοντας ωραίο και ποδόσφαιρο χωρίς να δίνουμε δικαιώματα στις άλλες ομάδες και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει φαβορί.

-Θα θέλατε να συνδυάσετε το όνομα σας με την πρώτηιστορική άνοδο της ΑΕΚ στην Α1;

Μ.Μ: Αυτοσκοπός σίγουρα δεν είναι αυτός , θα έλεγα ούτε η προσωπική αναγνώριση είναι ο στόχος μου. Με απασχολεί πολύ περισσότερο που είμαι μέρος μια νέας προσπάθειας που γίνεται και με ενδιαφέρει να δώσω το 110% για να συμβάλω στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Σημασία όπως λένε δεν έχει το όνομα στη πλάτη αλλά το σήμα στη φανέλα. Πρώτα απ’ όλους και απ΄ όλα έρχεται η ομάδα σαν σύνολο και ο σύλλογος.

Χ.Κ: Η ΑΕΚ πρέπει να βρίσκεται στην Α κατηγορία και να πρωταγωνιστεί. Είναι πολύ τιμητικό για εμένα να είμαι μέρος αυτής της οικογένειας και της προσπάθειας που γίνεται από την αρχή βήμα- βήμα για να πάει η ομάδα εκεί που αξίζει. Μόνο περήφανη θέλω να είμαι στο τέλος της χρονιάς.

– Θεωρείτε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο αξίζει μεγαλύτερης προσοχής και προβολής στην Ελλάδα;

 

Μ.Μ: Το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα είναι υπό συνθήκες σε ανάπτυξη. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα κορίτσια μικρότερων ηλικιών να το επιλέγουν ως το άθλημα που θέλουν να ασχοληθούν , γεγονός που είναι παραπάνω από ενθαρρυντικό για το μέλλον του αθλήματος. Σίγουρα λοιπόν θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στο άθλημα και να γίνουν σημαντικές αλλαγές έτσι ώστε στα χρόνια που θα ακολουθήσουν να ανεβεί το επίπεδο συλλογικά ,όχι μόνο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι αλλά και το θεσμικό.

Χ.Κ: Με την πάροδο του χρόνου το γυναικείο ποδόσφαιρο όλο και αναπτύσσεται και περισσότερα κορίτσια ασχολούνται σοβαρά με αυτό. Το γυναικείο έχει την ανάγκη αλλά και αξίζει να προβληθεί περισσότερο στην Ελλάδα. Σίγουρα όμως έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης για να κερδίσει την προσοχή που του αρμόζει, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η μεγαλύτερη κατηγορία είναι ερασιτεχνική.

Μιχαλοπούλου και Κόλλια μιλούν στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ ανήκει στην Α’ Εθνική» Μιχαλοπούλου και Κόλλια μιλούν στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ ανήκει στην Α’ Εθνική»

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X