Μίτσελ: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα της ΑΕΚ»

Μίτσελ: «Τέτοιες νίκες δείχνουν τον χαρακτήρα της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Η αποστολή της ΑΕΚ ήταν εξ αρχής δύσκολη. Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα πιο ζόρικα μέσα στο παιχνίδι. Διότι η Ένωση βρέθηκε να «κυνηγάει» ακόμα και με 25 πόντους διαφορά, σε ένα πρώτο ημίχρονο που έμοιαζε με Γολγοθά. Όπως συνέβη όμως και κόντρα στην Ρέτζιο Εμίλια, έτσι και απέναντι στην Καρσίγιακα η Ένωση βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη.

Το τελικό 80-72 αποτύπωσε την κυριαρχία των παικτών του Ηλία Καντζούρη στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, δείχνοντας ταυτόχρονα πως κάτι πολύ καλό μπορεί να χτίσει η φετινή ΑΕΚ, όταν βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση. Για όλα αυτά ωστόσο, σημαντικό μερίδιο ανήκει στον Ακίλ Μίτσελ.

Ο σέντερ από τον Παναμά είναι ο κορυφαίος παίκτης της φετινής ΑΕΚ. Και όχι στα λόγια, αλλά μέσα στο παρκέ. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σημείο αναφοράς, «σκεπάζοντας» τα καλάθια. Βέβαια, αυτή τη φορά είχε και ένα ξεχωριστό κίνητρο.

Ποιο ήταν αυτό; Η παρουσία της οικογένειάς του στην Ελλάδα. «Δεν ήθελα να πω κάτι, αλλά το μυστικό έσπασε. Ήταν πολύ ωραίο να τους έχω μαζί μου. Θα είναι μαζί μου για τις γιορτές. Θα είμαι μαζί με την μητέρα και τον αδερφό μου και θα απολαύσουμε αυτές τις μέρες», είπε στο SDNA με το χαμόγελο να γεμίζει το πρόσωπό του. Η παρουσία τους ήταν το κρυφό του κίνητρο, ώστε να πραγματοποιήσει ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση.

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε.

Η σημασία του παιχνιδιού ήταν μεγάλη, άρα και η νίκη ήταν ανάλογη. Στο ερώτημα αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν, η απάντηση ήρθε αβίαστα. «Μέχρι τώρα, ναι είναι. Ακολουθεί η Τόφας. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Γι αυτό τον αγαπάμε», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι το process για να φτάσει η ομάδα από νίκη σε νίκη.

«Τη μία μέρα είσαι πρωταθλητής και την επόμενη θα πρέπει να ξεκινήσεις τη διαδικασία από την αρχή. Είναι μια μεγάλη νίκη που θα την χαρούμε για ένα βράδυ και από την επόμενη μέρα θα μπούμε στη διαδικασία να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι μας».

Η νίκη ήρθε σε ένα παιχνίδι που δεν ξεκίνησε καλά και «στράβωσε» ακόμα πιο πολύ όσο περνούσαν τα λεπτά. Το πρώτο ημίχρονο και ιδίως τα πρώτα 18 λεπτά αποτύπωναν την κυριαρχία της Καρσίγιακα. Ουδείς όμως στο στρατόπεδο της ΑΕΚ είχε μπει σε κατάσταση πανικού.

«Έβαλε σουτ η Καρσίγιακα και εμείς… παγώσαμε», ανέφερε σχετικά με το τι πήγε στραβά στο πρώτο μέρος, όμως δεν έμεινε εκεί. «Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές. Προφανώς δεν το θέλεις αυτό, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει. Είχαμε κάποια καλά σουτ. Παίξαμε καλά στην άμυνα, όμως τα σουτ δεν μπήκαν».

Η ΑΕΚ άλλωστε έχει ένα σταυροδρόμι να βαδίσει έπειτα από το άσχημο ξεκίνημά της. «Σε αυτές τις περιπτώσεις δύο πράγματα μπορούν να συμβούν, να σκύψεις το κεφάλι ή να συνεχίσεις να παλεύεις εστιάζοντας σε κάθε κατοχή τη φορά, να συνεχίσεις να παίζεις άμυνα και να παίρνεις τα σουτ. Οι Θεοί του μπάσκετ το λατρεύουν, οπότε ήταν μαζί μας στο τέλος».

Διαβάστε τη συνέχεια

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Η ΑΕΚ οφείλει να κινηθεί γρήγορα μεθοδικά και ουσιαστικά
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X