Η ΑΕΚ σταμάτησε να κλαψουρίζει και παίζει για να κερδίζει

Η ΑΕΚ σταμάτησε να κλαψουρίζει και παίζει για να κερδίζει
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την ΑΕΚ που βλέπει και... χαίρεται που έβγαλε την κακομοιριά από πάνω της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπό άλλες συνθήκες, άλλα χρόνια, με άλλα δεδομένα, με τόσα που… έτυχαν στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, θα είχαμε στήσει μνημόσυνο.

Πως να κερδίσεις χωρίς αυτόν; Tι θα γίνει τώρα που δεν παίζει ο άλλος;

Η απάντηση ήρθε από την ομάδα. Τον προπονητή και τους παίκτες. Δεν ενθουσίασε χθες η ΑΕΚ, δεν μας… τύφλωσε με την μπάλα που έπαιξε, τα στάνταρ της ήταν μακριά από την προ διακοπής ομάδα που καμαρώναμε, αλλά μπήκε για να κάνει μία δουλειά. Να βρει τον τρόπο μέσα από το πλάνο της για να κερδίσει. Και εν τέλει το κατάφερε. Μέσα από τα λάθη της, αλλά με περίσσια υπομονή και πίστη, το έκανε. Έστω και απέναντι στην Λαμία. Σε μία στροφή που οι άλλοι έχασαν βαθμούς, και τέτοια νίκη είναι… χρυσάφι. Και λίγο πιο κοντά στην κορυφή. Η ψυχολογία ανεβαίνει.

Η ΑΕΚ σταμάτησε να κλαψουρίζει. Σταμάτησε να καταριέται την τύχη της, την ατυχία της, την μοίρα της. Και άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο. και για αυτό άρχισε να κερδίζει. Μέσα από δουλειά, συνεργασίες, πλάνο. Τίποτε στην τύχη. Η Λαμία έφυγε, όπως έπρεπε, από την Νέα Φιλαδέλφεια. Μέχρι να μπει το πρώτο γκολ και μετά ξέσπασμα. Και τώρα ο Βόλος. Πολύ πιο δύσκολο τέστ για την ΑΕΚ, αλλά ελπίζει να έχει και τον Τσούμπερ πια στην εξίσωση για να γεμίσει τα άκρα.

Ο Φεν Βέερτ πληρώνεται για αυτό από την ΑΕΚ

Τουλάχιστον τώρα έχει… ζεστό τον Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός ήρθε για να κάνει αυτή την δουλειά. Να σκοράρει. Όπως μου είπε στην Ολλανδία τον περασμένο μήνα «Θέλω την μπάλα εκεί που πρέπει και μετά άσε με να κάνω τη δουλειά μου…». Δίχως αλαζονεία, αλλά με περίσσια σιγουριά. Στα 32 περπατά. Ξέρει ποιος είναι. Πρώτος σκόρερ πέρυσι με 17. Τώρα μετρά ήδη 3. Και συνεχίζει. Και ελπίζουμε να δίνει λύσεις εκεί που… κολλάει η ΑΕΚ. Όπως έγινε σε πολλά παιχνίδια φέτος. Όπως πήγε να γίνει και με την Λαμία, αλλά όλα έγιναν όπως έπρεπε μετά.

Ο Φαν Βέερτ είναι φορ που… πληρώνεται για να σκοράρει. Και αυτό το πληρώνεις στην αγορά. Θυμηθείτε τις χαμένες ευκαιρίες που έχουμε δει φέτος… Η δουλειά του είναι να σκοράρει και ο Αλμέιδα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο και τους παίκτες να την φέρνει εκεί που είναι αυτός με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Η ΑΕΚ σταμάτησε να κλαψουρίζει και παίζει για να κερδίζει

Για την εμφάνιση δεν θα αναλύσω πολλά, διότι δεν με… γέμισε.

Αλλά είναι η αλήθεια ότι είναι και αναμενόμενο. Να μην έχει ρυθμό και αυτοματισμούς. Άρα να μειώνεται και η ταχύτητα των απειλών στην περιοχή, άρα λιγότερες φάσεις για να σκοράρεις και όχι σε καλές συνθήκες. Αυτή του Πινέδα ήταν μία τεράστια ευκαιρία στο 2′. Οι άλλες… σκοτωμένες.

Μόνο ο Ρότα με ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε κάποιες στιγμές οι ποιοτικές επαφές του Μάνταλου. Ως εκεί… Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες δεν έφτασε στο πικ του. Και δη περισσότερο… μπέρδεψε θαρρώ την ομάδα το δίδυμο στον άξονα Γιόνσον-Σιμάνσκι, με τον Πινέδα όχι μπροστά τους, αλλά στα άκρα. Κάτι που δεν τσούλησε και δεν νομίζω να το ξαναδούμε… Ο Αλμέιδα έριξε μία ιδέα, αλλά αυτή δεν έπιασε. Στη μία ώρα αγώνα την άλλαξε και το επόμενο σχέδιο έπιασε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Να κάνεις και λάθη, αλλά να τα διορθώνεις.

ΥΓ: Η μεταγραφική κουβέντα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση σιγά-σιγά…

ΥΓ1: Πολλά παράπονα από τους φιλάθλους για την ορατότητα με πλέξι γκλας… Από φωτό που είδα, δικαίως.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Να χαίρεστε όσους και ότι αγαπάτε!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X