ΑΕΚ: Το σόου του Σουηδού, η «σφαγή» του ΟΑΚΑ, το τέλος του Χάλαμα (VIDEO)

ΑΕΚ: Το σόου του Σουηδού, η «σφαγή» του ΟΑΚΑ, το τέλος του Χάλαμα (VIDEO)

Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ που αρχικά μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 με δύο γκολ του Σάντμπεργκ, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τους Ενωσίτες που μεγάλωσαν κατά τη δεκαετία του ’80, ο μεγάλος αντίπαλος και η ομάδα που δημιουργούσε δεκάδες προβλήματα στο παρασκήνιο, ήταν ο ΠΑΟ. Τα ντέρμπι εναντίον του ήταν πάντα γεμάτα ένταση και εξαίρεση δεν αποτέλεσε αυτό που καταγράφηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1984. Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ από τους «πράσινους», σε ένα ματς που στιγματίστηκε από την εκνευριστική διαιτησία του Αδαμόπουλου, τις απίστευτες γκολάρες του Σάντμπεργκ, αλλά και σήμανε παράλληλα το τέλος του Βίνσεντ Χάλαμα από την Ενωση. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ο ΠΑΟ πήρε προβάδισμα στο πρώτο κόρνερ που κέρδισε. Η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και ο Αντωνίου με προβολή έκανε το 1-0. Μετά, ήρθε ο Σάντμπεργκ. Ο μεγάλος Σουηδός κανονιέρης σμπαράλιασε την άμυνα του ΠΑΟ. Με δύο απίστευτες γκολάρες έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Εάν μάλιστα ο Αδαμόπουλος δεν έκλεινε τα μάτια σε ανατροπή του Μαύρου μέσα στην περιοχή, τότε η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος.

Το ματς ήταν κρίσιμο και για τον ΠΑΟ, καθώς ο Γκμοχ έπαιζε το κεφάλι του. Στο ημίχρονο αντικατέστησε τον Ζάετς, αλλά το σημείο κλειδί ήταν η πίεση που έφερε στην ΑΕΚ ο Αδαμόπουλος με συνεχή σφυρίγματα. Ο Σαραβάκος από ξεκάθαρη θέση οφσάιντ ισοφάρισε και η ΑΕΚ στα όρια του εκνευρισμού, έχασε το ματς από κεφαλιά του Χαραλαμπίδη. Ηταν τόσο έντονη η απογοήτευση, που ο Βλάχος αποβλήθηκε για σκληρό παιχνίδι επί του Κυράστα.

Το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Βίνσεντ Χάλαμα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Επιλογή του Ζαφειρόπουλου, ο Τσεχοσλοβάκος είχε έρθει για να αναμορφώσει την Ενωση, αλλά απέτυχε. Μαζί με τον Χάλαμα, απομακρύνθηκε από την ΑΕΚ και ο Φράντισεκ Στάμπαχερ, ο επιθετικός μέσος που είχε φέρει από την πατρίδα του. Η Ενωση τους αντικατέστησε με τον Αντώνη Γεωργιάδη στον πάγκο και τον Μάρτον Εστερχάζι στην 11άδα, αποδίδοντας ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X