Ο Γκατσίνοβιτς, ο Κικάνοβιτς και η Τετάρτη για την ΑΕΚ

Ο Γκατσίνοβιτς, ο Κικάνοβιτς και η Τετάρτη για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την επέμβαση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και τη μεταγραφική υπόθεση του Αμερικανού -με βοσνιακή καταγωγή- ακραίου επιθετικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έγινε γνωστό πως ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα περάσει τελικά την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το οστικό οίδημα που αντιμετώπιζε στους κοιλιακούς. Η απώλεια του Σέρβου που ήταν καθοριστικός στην πορεία της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, είναι τεράστια. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την απουσία και του Ελίασον το κενό στα άκρα τουλάχιστον μέχρι το τέλος Γενάρη είναι πολύ μεγάλο.

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστά αυτά τα μαντάτα, ξεκίνησε το γνωστό γαϊτανάκι που συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί δεν έκανε την επέμβαση όταν ξεκίνησε το Μουντιάλ, τι κάνουν εκεί στην ΠΑΕ και στο ιατρικό επιτελείο, εσείς οι δημοσιογράφοι δεν κάνετε ρεπορτάζ και παπαγαλίζετε ότι σας λέει η ΠΑΕ και πολλά άλλα. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο απλά και αφού πρέπει να τα κάνουμε πενηνταράκια θα τα κάνουμε.

Καταρχάς όταν μιλάμε για θέματα ιατρικά, ΔΕΝ δικαιούμαστε, ούτε εμείς, αλλά ούτε και εσείς να έχουμε και να έχετε άποψη! Εκτός αν είστε γιατροί και έχετε εξετάσει τον κάθε… ασθενή.

Όταν λοιπόν η πληροφόρηση που υπάρχει από την ΑΕΚ αλλά και από το ιατρικό επιτελείο, αναφέρει ότι «προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος επέμβασης», εμείς με ποιες ιατρικές γνώσεις θα έπρεπε να βγούμε και να πούμε «να κάνει επέμβαση τώρα ο Γκατσίνοβιτς;». Όταν ο ίδιος ο παίκτης έλεγε τόσο τις προηγούμενες μέρες όσο και σε αυτήκοους μάρτυρες στη Ριζούπολη πως «πάω καλά», πως θα βγούμε εμείς να πούμε ότι δεν πάει; Ή πως θα βγει να πει η ΑΕΚ κάτι διαφορετικό;

Μήπως θα έπρεπε η ΑΕΚ ή ο οποιοσδήποτε ρεπόρτερ να βγούνε και να πούνε ότι ο παίκτης είναι… off για να ικανοποιηθεί η «ανθρωποφαγία» ορισμένων; Μήπως θα έπρεπε να τον πάμε… σηκωτό στο χειρουργείο; Και αν τελικά με τη συντηρητική αγωγή (την οποία ακολουθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές παγκοσμίως με ανάλογο πρόβλημα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες) το ξεπερνούσε, τότε δε θα ήταν… χασάπηδες αυτοί που ήθελαν να τον στείλουν για νυστέρι;

Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών, δεν είναι «χτύπησα και χειρουργώ για να διορθώσω τη ζημιά». Όπως λέει ο Λάκης Νικολάου, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ (και όχι ο φούφουτος που έμαθε ιατρική από το… google): «ένα ποσοστό 80% παικτών που παθαίνουν αυτή τη ζημιά, πάνε καλά με την συντηρητική αγωγή. Δεν είναι δηλαδή σύνηθες σε όλους τους ποδοσφαιριστές που κάνουν αυτό το σύνδρομο να οδηγούνται στο χειρουργείο».

Επίσης όταν είσαι ποδοσφαιριστής και αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, πιστεύει κανένας από εσάς ότι η πρώτη του επιλογή είναι «πάμε να χειρουργηθούμε;». Εννοείται ότι πρώτα θα παλέψει να αποφύγει το νυστέρι και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες πριν καταλήξει σε αυτή τη «λύση». Όταν όμως είναι αναπόφευκτο, θα το αποφασίσει.

Σύμφωνα πάντα με όσα λέει ο Λάκης Νικολάου: «Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε πολύ νωρίτερα από ότι θα μπορούσε να μπει για επέμβαση και αυτό για να μη μείνει εκτός πολύ αργότερα». Αν τώρα κάποιος πιστεύει ή θεωρεί ότι «ξέρει καλύτερα» ας στείλει το βιογραφικό του στην ΠΑΕ για να μας… βοηθήσει και εμάς να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας.

Όπως προανέφερα, η απώλεια του Γκατσίνοβιτς, σε συνδυασμό με την απουσία του Ελίασον συν το γεγονός ότι ο Αλμέιδα τουλάχιστον μέχρι το ματς στα Γιάννινα δε θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Φερνάντες και δεδομένα στο παιχνίδι με τη Λαμία ο Στίβεν Τσούμπερ και ο Νόρντιν Άμραμπατ θα είναι εκτός, προκαλούν σημαντικό πρόβλημα στα άκρα και ο «Πελάδο» καλείται να ανακατέψει την τράπουλα αρκετά.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να δούμε τον Γκαρσία πάλι δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και μπροστά τον Αραούχο με τον Φαν Βέερτ. Προχωράμε έτσι και όπου μας βγει μέχρι να επιστρέψουν ή να μπούνε όλοι σιγά σιγά στην αγωνιστική εξίσωση.

Η περίπτωση του Κικάνοβιτς

Ο 22χρονος Αμερικανός με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας παίκτης που ξέρει πολύ καλά ο Ματίας Αλμέιδα. Αυτός τον ανέδειξε και παίζει σε δύο θέσεις, όπου η ΑΕΚ έχει ανάγκη. Είναι σε εξαιρετική ηλικία, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και έχει από το… καλοκαίρι τις «ευλογίες» του «Πελάδο».

Το να καταφέρει λοιπόν -αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί αυτή η μεταγραφή- να κάνει από το Γενάρη μία προσθήκη και ενόψει της νέας χρονιάς, είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Διότι ο Κικάνοβιτς μπορεί να παίξει και το ρόλο του αριστερού εξτρέμ και αυτόν του δεύτερου επιθετικού.

Με δεδομένο λοιπόν ότι πίσω από τον Αραούχο υπάρχει μόνο ο Πινέδα για να κάνει αυτή τη δουλειά με ανάλογη ένταση, αλλά κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει το καλοκαίρι και στο φτερό δεν υπάρχει πια ο Γκατσίνοβιτς που βγήκε «υπηρεσιακά» και ο Τσούμπερ δεν είναι απόλυτα έτοιμος, δεν είναι καθόλου λάθος να κάνεις μία τέτοια επένδυση.

Το αν κάνει ή όχι θα το αποφασίσουν αυτοί που έκαναν το καλοκαίρι τις μεταγραφές και φυσικά ο Αλμέιδα. Απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν, υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη για τις επιλογές τους.

Από εκεί και πέρα, η ανάγκη για την απόκτηση ενός αριστερού στόπερ παραμένει και το ιδανικό θα ήταν η ΑΕΚ να μην αργήσει πολύ. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά θα ήταν super για την ομάδα και τον προπονητή να έχει όσο το δυνατό συντομότερο όλα τα «εργαλεία» που χρειάζεται στα χέρια του για να «χτίσει» και να εξελίξει ακόμα περισσότερο την ομάδα.

ΥΓ: Το γήπεδο κάθε μέρα ομορφαίνει ολοένα και περισσότερο. Την Τετάρτη όλος ο χώρος πέριξ του θα έχει πάρει την τελική του μορφή. Εντός το χορτάρι είναι σε εξαιρετική κατάσταση τα LED Ribbon θα δώσουν μία ακόμα εκπληκτική «πινελιά» και το μόνο που απομένει είναι να «ξεμπερδέψουμε» όσο το δυνατό πιο γρήγορα για να κάνουμε καλά… ΑΕΚούγεννα.

ΥΓ 2: Έφυγε λέει ο Ολυμπιακός Β στο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλιθέα εξαιτίας μίας διαιτητικής απόφασης! Που πήγαν αυτά τα περιβόητα: «Να φτιάξετε ομάδα να κερδίζετε και τους διαιτητές;». Θα στείλουν λένε υλικό στη FIFA και στην UEFA για να τους… ενημερώσουν. Αλήθεια θα μας πούνε τι απάντηση πήραν από τη FIFA και την UEFA στις προηγούμενες καταγγελίες που έκαναν ή… μπα;

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X