Η επιστροφή της ΑΕΚ και πώς γύρισαν οι ανταγωνιστές της

Η επιστροφή της ΑΕΚ και πώς γύρισαν οι ανταγωνιστές της
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είδε τα ματς όλων των ομάδων στο κύπελλο και έχει τα πρώτα συμπεράσματα για όσα μας επιφυλάσσει η επανεκκίνηση της σεζόν.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ωραίο το Μουντιάλ και περίεργα τα συναισθήματα τώρα που ολοκληρώνεται, αλλά σαν την ΑΕΚ και όσα συμβαίνουν στην εσωτερική πραγματικότητα δεν έχει. Δεν τα πήγαμε και καλά με τις ομάδες που υποστηρίζω παραδοσιακά, αλλά νομίζω πως άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου που παίχθηκε. Σε αυτό προφανώς συνέβαλε, ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε φουλ φόρμα είναι απόλυτα έτοιμοι από τα πρωταθλήματα τους.

Γι’ αυτό άλλωστε προχώρησαν ομάδες που έχουν στην πλειοψηφία τους παίκτες που είναι απόλυτα ενεργοί στις ομάδες τους και μάλιστα εκείνες που αγωνίζονται και με συγκεκριμένο τρόπο που εναρμονίζεται με αυτό των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Για το φινάλε, κλείνω προς το… κάρμα για τη δικαίωση του παικταρά Μέσι, αλλά κυρίως να δούμε καλό τελικό. Στη μικρή εσωτερική μας επικαιρότητα, σαφέστατο το μεγάλο γεγονός ήταν η επιστροφή όλων σε αγωνιστικό ρυθμό μέσω των αγώνων Κυπέλλου.

Η κόντρα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ, αλλά και οι ομάδες που αναμένεται να ανταγωνιστούν μαζί της ως το φινάλε της σεζόν για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, μπήκαν ξανά σε αγωνιστικό ρυθμό και νομίζω πως έδειξαν αρκετά πράγματα που μας σχηματοποιούν πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της σεζόν. Ηδη, από την πρεμιέρα τους μετά τη διακοπή – αν και σαφέστατα δεν υπήρχε κάποιο μεγαθήριο στους αντιπάλους, πού να τους έβαλε πολύ υψηλό δείκτη δυσκολίας – έδειξαν πως έχουν διαφορά και γι’ αυτό όλοι πέρασαν με εύκολες νίκες και βρίσκοντας καλή ευκαιρία για να πάρουν ένα επίσημο παιχνίδι μετά από καιρό.

Θεωρώ πως είναι αρκετά σαφές έπειτα και από την επιστροφή των ομάδων, πώς ο βασικός ανταγωνιστής της ΑΕΚ για τους τίτλους θα είναι ο Παναθηναϊκός, αφού ο Γιοβάνοβιτς καταφέρνει και διατηρεί μία ομάδα σε υψηλά επίπεδα συνοχής, βρίσκει λύσεις. Βέβαια, δεν μπορώ να βγάλω ποτέ από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έχει πολλούς τρόπους για να μένει ζωντανός στη διαδικασία, ενώ θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ στο χειρότερο σενάριο για εκείνον θα είναι ρυθμιστής της κατάστασης.

Η διαφορά ποιότητας

Για την ΑΕΚ ζητούμενο είναι να βρει γρήγορα πολλά από τα στοιχεία που την έκαναν στο πρώτο μισό της σεζόν να παίζει το πιο θεαματικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Εγραψα πολλές από τις σκέψεις μου μετά το ματς με την Κηφισιά, αν και ήταν η ομάδα που είχε το μικρότερο ενδιαφέρον η επιστροφή της. Κι αυτό γιατί έχοντας πάρα πολλά ζητήματα απουσιών, χρησιμοποίησε μία εντελώς πειραματική εντεκάδα, την οποία δεν πρόκειται να δούμε ποτέ ξανά στη διάρκεια της σεζόν.

Θεωρώ σημαντικό πάντως, ότι ακόμα και αυτό το ιδιαίτερο σχήμα μπόρεσε να δείξει πράγματα. Κράτησαν τους ρόλους, τη φιλοσοφία, τη λογική του παιχνιδιού που θέλει να παίζει ο Αλμέιδα. Σαφέστατα όμως, είναι άλλο πράγμα να έχεις οργανωτή στο κέντρο τον Πινέδα και πολύ διαφορετικό να κάνει αυτή τη δουλειά ο Φράνσον. Πιστεύω πως ο Αλμέιδα θα φρεσκάρει ακόμα περισσότερο την ομάδα του, που έδειξε να μην έχει την ένταση που εμφάνιζε, αν και νομίζω πως όλο αυτό είναι και ένα μέρος του σχεδίου της προετοιμασίας που έκανε προκειμένου να αντέξει να πάει στα κόκκινα ως το φινάλε της περιόδου.

Επιτακτική η ενίσχυση

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η ΑΕΚ αρχής γενομένης από το ματς με τη Λαμία θα έχει κάποιες επιστροφές όπως ο Τζαβέλλας, ενώ από το ματς με τον Βόλο θα μπορεί να υπολογίζει καλώς εχόντων των πραγμάτων στους Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Αμραμπατ. Ποδοσφαιριστές κρίσιμους για τη λειτουργία της ομάδας, ενώ από την 1η Ιανουαρίου μπαίνει και παίζει κατευθείαν ο Φερνάντες που ήδη έχει πάρει όλο το διάστημα του χρόνου προσαρμογής που χρειάζεται ο καθένας στην ομάδα.

Είναι μείζον για την ΑΕΚ να προχωρήσει και σε περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση, καθώς ςίναι προφανές πως υπάρχουν θέματα. Ειδικά στο κέντρο της άμυνας δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο εάν θα προστεθεί ένας ακόμα στόπερ. Επίσης, χτύπησαν ανησυχητικά καμπανάκια στη θέση του αριστερού μπακ, τόσο με την εικόνα του Χατζισαφί, όσο και με αυτό που παρουσίασε ο Σιντιμπέ, ενώ αποτελεί δική μου εκτίμηση πώς νν βρεθεί η κατάλληλη λύση θα είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να προσθέσει ακόμα μία λύση μεσοεπιθετικά, για να αντέξουν σε ματς ανά πέντε μέρες μέχρι τον τελικό της 20ης Μαΐου.

Οι λεπτομέρειες στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως επέστρεψε πολύ δυνατός. Ηταν εξαιρετικός κατά διαστήματα στο ματς με τον Βόλο και κυριάρχησε απόλυτα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που δουλεύει καλά επί ενάμιση χρόνο υπό τις οδηγίες του Γιοβάνοβιτς και αυτό αποτελεί ακόμα το μεγάλο του όπλο. Έχει παίκτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο και έχουν καλή ποιότητα. Εχει βέβαια τη δύναμη της έδρας και τη σταθερή αβάντα από τη διαιτησία.

Γιατί είναι φανερό σε όποιον δει τη φάση ενώ το ματς βρισκόταν ακόμα στο 0-0, πως ακόμα και αν υποθέσουμε πως δεν συνιστά αποβολή του Μάγκνουσον το μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον επιθετικό του Βόλου, φάνηκε πως αυτή η διεκδίκηση της μπάλας που έκανε ο Μπερνάρ στη μεσαία γραμμή προσέφερε στους διαιτητές την αφορμή που ήθελαν για να «σβήσουν» τη φάση. Μικρές λεπτομέρειες που όμως, πάντα κάνουν τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο και ο Παναθηναϊκός τις έχει όλες με το μέρος του, ειδικά αυτή τη σεζόν.

Ερωτηματικά για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, μπορεί πολλοί ενθουσιάστηκαν με τα γκολ που έβαλε ο Μαρσέλο και την επιθετική δεινότητα που έδειξε, αλλά τα ζητήματα παραμένουν. Αυτό που είδα εγώ είναι πως ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και έδειχνε πως μπορεί να κάνει εντυπωσιακά πράγματα είναι ο Φορτούνης. Πώς θα χωρέσει όμως, στην ίδια 11άδα ο Μίτσελ τον Φορτούνη, τον Χάμες, τον Μπιελ και τον Μαρσέλο;

Πως θα βρει λύσεις για να καλύψει την άμυνα του που έμπαζε, είναι ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί. Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε πως μπορεί ο Ολυμπιακός να έβαλε τέσσερα γκολ, αλλά πίσω θα μπορούσε να δεχτεί άλλα τόσα αν Ατρόμητος είχε στοιχειωδώς σοβαρές αντιδράσεις στην επιθετική του λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και αυτός με ομάδα χαμηλότερης κατηγορία, προσπαθεί να βρει ταυτότητα από τον Λουτσέσκου, αλλά κατά την άποψή μου αν δεν ενισχυθεί σοβαρά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντέξει σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Ο μακρύς δρόμος

Διαβάστε περισσότερα

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X