Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια και στην Αθήνα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια και στην Αθήνα! (VIDEO)

Μαθηματική εξασφάλιση του πρώτου αθηναϊκού τίτλου της ΑΕΚ με 13 νίκες και μόνο μία ισοπαλία!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν από 83 χρόνια τέτοια μέρα, η ΑΕΚ είχε ήδη στην κατοχή της το Κύπελλο του 1932 και το νταμπλ του 1939. Ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, όμως της έλειπε ένας τίτλος κατώτερος μεν ιεραρχικά, αλλά πολύ σπουδαίος και σημαντικός μέχρι το 1959, οπότε και καταργήθηκε λόγω της καθιέρωσης της Α’ Εθνικής Κατηγορίας.

Μιλάμε για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Αθήνας, τον οποίον η ΑΕΚ κατέκτησε για πρώτη φορά τη σεζόν 1939-40, με το 3-0 επί του Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη χρονιά είχε κατακτήσει και Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας, είχε χάσει τον τίτλο της πόλης (που στην ουσία ήταν σαν πανελλήνιο πρωτάθλημα, με την ισχύ των ομάδων που συμμετείχαν) από τον Παναθηναϊκό.

Όμως, την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ δεν παιζόταν. Κατέκτησε τον αθηναϊκό τίτλο με επτά βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό (με βαθμολογικό σύστημα 3-2-1) και με μόνο μια ισοπαλία σε 14 ματς. Σκόραρε 57 φορές, με μέσο όρο δηλαδή ανά αγώνα παραπάνω από τέσσερα γκολ!

Το 3-0 επί του (τρίτου στην τελική κατάταξη) Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης Τρύφωνα Τζανετή και ένα του Κυτίδη, οριστικοποίησε και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ η κυριαρχία της ΑΕΚ επισφραγίστηκε με το 4-0 επί του Παναθηναϊκού την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η ΑΕΚ «κουβάλησε» μαζί της τη βαθμολογία της από το πρωτάθλημα Αθηνών στο πρωτάθλημα Νότου, όπου βγήκε πρώτη, πάνω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Εθνικό, Απόλλωνα, Αθηναϊκό, Αστέρα και Προοδευτική. Στον τελικό με τον πρωταθλητή Βορρά ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 στην Αθήνα και 4-3 στη Θεσσαλονίκη, για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας για δεύτερη φορά στη σειρά. Και θα είχε πάρει κι άλλους τίτλους, αν  ο πόλεμος δεν είχε διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα.

H σύνθεση της ΑΕΚ στις 17 Δεκεμβρίου 1939: Δελαβίνιας, Γάσπαρης, Παπαδόπουλος, Καπάνταης, Κοντούλης, Μάγειρας, Κυτίδης, Βασιλείου, Χατζησταυρίδης, Τζανετής, Μαρόπουλος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X