Μια φάση στην Λεωφόρο που δείχνει πολλά

Μια φάση στην Λεωφόρο που δείχνει πολλά

Ο Γκρανκάσας δίνει όλη την αλήθεια για τα απίθανα στο Παναθηναϊκός - Βόλος και πως επιχειρούν να σημαδέψουν την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είδαμε με πολύ μεγάλη προσοχή την φάση στον αγώνα Παναθηναϊκός – Βόλος, στο 24΄. Με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Κι έχουμε άποψη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αν το μαρκάρισμα του Μάγκνουσον ήταν για κόκκινη ή για κίτρινη, λέμε πως είναι πολύ πιθανό να ήταν για κόκκινη. Δεν είμαστε απόλυτοι όμως. Καθώς έχουμε δει σε περίπου παρόμοιες φάσεις κι εντός κι εκτός συνόρων να δίνεται και κόκκινη, αλλά και σε κάποιες ίσως λιγότερες περιπτώσεις να δίνεται κίτρινη.

Για το φάουλ που τελικά δόθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μπερνάρντ, επίσης είδαμε πολύ προσεκτικά την φάση. Χωρίς χρήση VAR, είναι πολύ πιθανό διαιτητής να δώσει φάουλ σε αυτή την περίπτωση. Όμως με την χρήση VAR και μετά από τα κατατοπιστικά ριπλέι που είδαμε, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως δεν υπάρχει κανένα φάουλ. Αν δεν έχει βάλει το πόδι του ο ίδιος ο Μπερνάρντ με τρόπο τέτοιο που ο παίκτης του Βόλου δεν μπορεί να αποφύγει την επαφή, τότε στην καλύτερη περίπτωση έχουν μπλεχτεί τα πόδια τους.

Η φάση αυτή, θα πρέπει να πούμε ξανά πως εύκολα μπορεί να δοθεί φάουλ μέσα στο ματς καθώς δεν είναι εύκολο να μη ξεγελαστείς. Όμως από την στιγμή που πήγαμε στο VAR, το να δοθεί τελικά φάουλ δεν δικαιολογείται.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν. Υπάρχει μια περίπτωση για την οποία είναι πολύ πιθανό να έχουμε κόκκινη για τον Μάγκνουσον. Και υπάρχει και μια περίπτωση που κακώς τελικά υποδεικνύεται φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού. Με αυτή την υπόδειξη δεν θα είμαστε τόσο κακοπροαίρετοι για να πούμε πως 100% φαγώθηκε η κόκκινη, αλλά αφαιρέθηκε κάθε πιθανότητα να υπάρξει κόκκινη. Κοινώς, καθαρίσαμε κι όλα καλά.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη περίεργο. Όταν τελικά ο Διαμαντόπουλος κάνει την κίνηση πως θα πάει στο VAR, κάτι του λέει ο Μπαριέντος του Βόλου και ο διαιτητής από την Αρκαδία του δείχνει χαρακτηριστικά με το χέρι προς το σημείο που έγινε η φάση με το υποτιθέμενο φάουλ στον Μπερνάρντ. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην οθόνη. Το πιθανότερο είναι πως ο Μπαριέντος του διαμαρτύρεται για αποβολή του αμυντικού του Παναθηναϊκού κι αυτός του λέει να δούμε αν έγινε φάουλ εκεί.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Μανούχος από το VAR έχει πει στον Διαμαντόπουλο για περίπτωση φάουλ. Έχει φροντίσει δηλαδή ο διαιτητής από την Αργολίδα, να ενημερώσει τον συνάδελφο του γι΄αυτό. Κι αν δείτε τα ριπλέι που παρουσιάζονται στον Διαμαντόπουλο, πρώτα του δείχνουν την υποτιθέμενη περίπτωση φάουλ. Με λίγα λόγια ο Μανούχος έχει φροντίσει να υποδείξει στον Διαμαντόπουλο από την αρχή πως υπάρχει… έξοδος διαφυγής από την εξέταση για κόκκινη ή όχι. Και ο Διαμαντόπουλος απλά την αξιοποιεί. Υποδεικνύοντας ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ.

Κοινή συνισταμένη και για τους δύο διαιτητές λοιπόν σε όλη την εξέλιξη με επίκεντρο αυτή την φάση, είναι η ξεκάθαρα αποτυπωμένη πρόθεση τους να μην υποδείξουν κάτι βαρύ κατά του Παναθηναϊκού. Κι όταν ξεκινάς έτσι, θα βρεις τον τρόπο εφόσον δεν μιλάμε για εξόφθαλμες περιπτώσεις. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η προπαγάνδα. Που είτε θα κάνει το μαύρο άσπρο παρουσιάζοντας ως δεδομένο πως έγινε το φάουλ στον Μπερνάρντ, είτε θα φροντίσει να πνιγεί η περίπτωση τελείως. Και τα δύο συμβαίνουν μετά το ματς, σε μεγάλο κομμάτι τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού.

Συγκρίνετε αυτή την στάση με το τι έγινε από το ίδιο μεγάλο κομμάτι του έντυπου και του ηλεκτρονικού σε μια άλλη φάση με τον Διαμαντόπουλο στο επίκεντρο, από το VAR αυτή την φορά. Αυτή του πέναλτι που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ ο Κουτσιαύτης στο ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Με την σύγκριση αυτή, καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι γίνεται και τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σε αυτόν τον τομέα.

Οι απόψεις με πολύ συγκεκριμένη επιχειρηματολογία υπέρ του σωστού της απόφασης για την ανατροπή του Άμραμπατ λοιδωρήθηκαν, έγιναν αντικείμενο ειρωνείας από την ίδια μερίδα του Τύπου. Προσοχή δεν βάζουμε καν στο παιχνίδι την επικοινωνία του Ολυμπιακού εδώ. Δεν μιλάμε γι΄αυτούς… Η μερίδα του τύπου στην οποία αναφερόμαστε, αγνόησε ακόμη και οπτικό υλικό από τις εξέδρες της OPAP Arena που δεν άφηναν καμιά αμφιβολία για το ορθό της απόφασης του Διαμαντόπουλου και κατέληξαν όλοι μαζί στο φαινομενικά αθώο, αλλά ακραία δηλητηριώδες: «Η ΑΕΚ θα έβαζε γκολ έτσι κι αλλιώς βέβαια με τέτοια ανωτερότητα, αλλά προηγήθηκε με ένα πέναλτι που δεν ήταν και δεν το χρειαζόταν».

Με αυτό τον τρόπο, δόθηκε το πάτημα στον Μπένετ που πασχίζει καθώς φαίνεται να δώσει απαντήσεις στην ερυθροπράσινη προπαγάνδα, να αποκλείσει τον Διαμαντόπουλο από τους ορισμούς της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Και το αποτέλεσμα το είδαμε με την επιστροφή του σε αγώνα του Παναθηναϊκού. Για τον Μανούχο δε, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Περιττό.

Ο Γκρανκάσας

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X