Η ΑΕΚ επέστρεψε με τρομερό Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την επιστροφή της ΑΕΚ σε αγωνιστικούς ρυθμούς, την πρόκριση και τον τρομερό Λιβάι Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέτοια ματς συνήθως είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται διαδικαστικά. Η ΑΕΚ δεν ήθελε να πέσει θύμα έκπληξη. Η τύχη την είχε ευνοήσει ώστε να παίξει για τους «16» του κυπέλλου με μία ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Και μπορεί η Κηφισιά να είναι μία ομάδα που φέτος έχει μπει πάρα πολύ δυνατά και προχωρά μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πώς μπορεί να κερδίσει την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στα μεγάλα σαλόνια, αλλά δεν παύει να είναι η…Κηφισιά.

Αρα, η ΑΕΚ ακόμα και με τόσες απουσίες είναι σαφές, ότι δεν μπορούσε να έχει πάρα πολύ μεγάλα ερωτηματικά για το αν θα νικήσει. Ετσι, όλα έγιναν εύκολα. Η Ενωση νίκησε, πήρε την πρόκριση επί της ουσίας από χθες και το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει κάποιος είναι αναμφίβολα η τρομερή κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία. Μολονότι χρησιμοποιήθηκε σε ένα ρολό που τον είχαμε συνηθίσει κατά την προηγούμενη διετία του με τη φανέλα της ΑΕΚ – δηλαδή στα άκρα της επίθεσης – αυτό που είδαμε είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης.

Είδαμε τον Λιβάι να κάνει πάρα πολλές φορές κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ετσι, εκμεταλλεύτηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα που έχει και τη δυνατότητα να βγαίνει στον κενό χώρο και να νικά εύκολα κάθε αντίπαλο του. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να γίνει ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ. Το γκολ που πέτυχε είναι επικό, από εκείνα που μένουν αξέχαστα στη μνήμη και σίγουρα δείχνει πως είναι σε τρομερή ψυχολογική κατάσταση.

Ελειψε η φρεσκάδα από την ΑΕΚ

Κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, ειδικά τώρα στο ξεκίνημα της επιστροφής στην αγωνιστική δράση, όπου θα χρειαστεί από όσους είναι παρόντες να παίξουν και για εκείνους που είναι απόντες σε αυτή τη φάση και να δώσουν πολλά. Είναι δεδομένο, ότι η ΑΕΚ δεν είχε το ρυθμό και την ένταση των προηγούμενων αγώνων που μας έχει συνηθίσει στην εποχή του Αλμέιδα. Είναι επίσης φανερό, ότι η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να παίξει με τον ίδιο τρόπο, με μία 11άδα που καλά-καλά δεν έχει παίξει ποτέ ούτε σε οικογενειακό δίτερμα.

Αλλά από την άλλη, φάνηκε πως υπήρχαν παίκτες που προσπάθησαν να κρατήσουν ρόλους, θέσεις, λογικές που έχει καθιερώσει ο Αργεντινός στην ομάδα. Αυτό που θα περίμενα να δω σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, είναι ένταση από τους παίκτες. Περισσότερη φρεσκάδα στο παιχνίδι. Ισως η έλλειψη φρεσκάδας να είναι απόρροια της κόπωσης που υπάρχει από την σκληρή προετοιμασία που έκαναν όσοι είχαν μείνει στην ομάδα, αλλά και την επιβάρυνση που κουβαλούν όσοι έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σιντιμπέ και αριστερό μπακ

Στα επιμέρους θέματα, ο Σιντιμπέ όσο κι αν θέλουμε, φαίνεται πως αργεί ακόμα να είναι στο επίπεδο που χρειάζεται η ΑΕΚ. Αρχικά για να μπορέσει να είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση από τον Ρότα και στη συνέχεια να κάνει τη διαφορά. Οσον αφορά τον Χατζισαφί στα αριστερά, είναι μία λύση που δίνει ασφάλεια μεν, αλλά δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω με τρεξίματα και επιθετικό παιχνίδι. Αρα, δεν θα απέκλεια με δεδομένη την κατάσταση που εμφάνισαν οι δύο παίκτες που παρουσιάζονταν ως οι βασικές επιλογές για να καλύψουν το κενό του Μοχαμάντι όσο θα είναι τραυματίας και εκτός αγώνων, να ανοίξει σύντομα κουβέντα και για την απόκτηση αριστερού μπακ.
Εξαιρετικός ο Στάνκοβιτς με πάρα πολύ καλές τοποθετήσεις και σιγουριά στις κινήσεις του. Είχε θέματα το αμυντικό δίδυμο του Μουκουντί με τον Μήτογλου. Προσπάθησε ο Μάνταλος, έστω και με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει, να μπει στα παπούτσια του Γκατσίνοβιτς. Δεν μπορεί από αυτό το παιχνίδι για την ΑΕΚ να μην υπάρχει σε πρώτο βαθμό η παρουσία του Φαν Βέερτ. Πρώτη φορά 11δάτος, αλλά έτοιμος σε όλα.

Φαν Βέερτ και ενίσχυση

Διαβάστε τη συνέχεια

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X