Η ΑΕΚ σαν σε προπόνηση 0-2 την Κηφισιά και τώρα… πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ σαν σε προπόνηση 0-2 την Κηφισιά και τώρα… πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με σκόρερ τους Λιβάι Γκαρσία και Τομ Φαν Βέερτ απάντησε στο πολύ σκληρό παιχνίδι της Κηφισιάς και έκανε αυτό που έπρεπε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το πρώτο επίσημο ματς μετά τη διακοπή με σωστό τρόπο και έφυγε με διπλό πρόκρισης, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Έτσι, είναι πλέον το γκραν φαβορί για την πρόκριση, αφού υπάρχει τον Ιανουάριο και ο επαναληπτικός στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Η Ένωση κέρδισε άνετα με 0-2 την Κηφισιά στην Ριζούπολη χάρη στα γκολ των Γκαρσία και Φαν Βέερτ, σε ένα ματς με πολλά νέα πρόσωπα από πλευράς ΑΕΚ και πολύ… ξύλο από πλευράς Κηφισιάς. Ωστόσο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα… ζεστάθηκε, πήρε ρυθμό και τώρα κοιτά το ματς πρωταθλήματος με την Λαμία την Τετάρτη στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena».

Ο Τομ Φαν Βέερτ πέτυχε με πέναλτι το πρώτο του επίσημο γκολ στην ΑΕΚ και γενικώς ήταν κινητικός και είχε καλή εικόνα, κάτι που δεν ίσχυσε για τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με τον Γάλλο να κάνει πολλά εύκολα λάθη και να δείχνει νευρικός στη μία ώρα αγώνα που έπαιξε δεξιά στην άμυνα.

Η ΑΕΚ δεν είχε καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, δεν πίεσε εκεί που έπρεπε και στο βαθμό που γνωρίζουμε, όπως μας είχε συνηθίσει προ διακοπής, αλλά την λύση έδωσε ο Λιβάι Γκαρσία με εκπληκτικό γκολ στο 34’ και… άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Μετά το 0-2 στο ημίχρονο, έκανε διαχείριση στο ματς και ο Ματίας Αλμέιδα έδωσε χρόνο σε πολλούς παίκτες του.

Το LIVE του αγώνα Κηφισιά-ΑΕΚ

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στην 11άδα με πολλές αλλαγές σε σχέση με τη διάταξη προ της διακοπής και ότι… περιμέναμε πριν τον αγώνα. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή, με τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Μουκουντί με τον Μήτογλου στα στόπερ, τον Γιόνσον με τον Φράνσον στον άξονα, δεξιά τον Γκαρσία, αριστερά τον Μάνταλο και τον Αραούχο πίσω από τον Φαν Βέερτ που ήταν στην κορυφή στην επίθεση. Μάνταλος και Αραούχο άλλαζαν συνεχώς θέσεις για να μπερδέψουν τον αντίπαλο, ο οποίος κατέβηκε με 11άδα… πρωταθλήματος.

Η Κηφισιά ξεκίνησε με θάρρος στο ματς, αλλά γρήγορα η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και απείλησε με δύο στημένα. Στο 10’ ήρθε και η πρώτη φάση. Εκτέλεση φάουλ από τον Μάνταλο, ο Μουκουντί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Λίγα λεπτά μετά η Ένωση πίεσε ξανά και πάτησε περιοχή. Στο 15’ η ΑΕΚ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση με τον Μάνταλο που μοίρασε για τον Γκαρσία στα αριστερά της περιοχής. Αυτός έψαξε τον Αραούχο στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπαρμπόσα απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Αμέσως μετά η Ένωση είχε νέα καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Αναγνωστόπουλου. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά πρώτα ο Μουκουντί και στη συνέχεια ο Φαν Βερτ δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα προς την εστία.

Η «απάντηση» της Κηφισιάς ήταν σοβαρή και άκρως επικίνδυνη. Η Κηφισιά μάλιστα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρει. Αρχικά ο Κουϊρουκίδης αφού κέρδισε τον Μουκουντί, μπήκε στην περιοχή και βγήκε τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς, αλλά το τελείωμά του απέκρουσε ο πορτιέρε της ΑΕΚ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τετέι έστρωσε στον Ταλάλ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στα πόδια του Χατζισαφί που έκανε την προβολή σωστά.

Η ΑΕΚ έδειχνε νευρική με την μπάλα, δεν είχε ρυθμό και σωστές συνεργασίες και έτσι αδυνατούσε να βγάλει την καλή εικόνα που γνωρίζαμε. Στο 22’ πάντως πλησίασε ξανά με δυνατό σουτ του Γκαρσία που έφυγε λίγο άουτ. Η Κηφισιά είχε «μπλοκάρει» την ΑΕΚ που δυσκολευόταν να φτιάξει σωστά φάσεις για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Σιντιμπέ δεν έδινε καθόλου βοήθειες και έκανε πολλά εύκολα λάθη. Στο 28’ ήρθε ένα νέο σουτ, εκτός περιοχής. Ο Φράνσον έκανε ένα σουτ από το ημικύκλιο αλλά το τελείωμα ήταν κακό. Ο Φαν Βέερτ προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς την εστία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Αραούχο σκόραρε στο 29ο λεπτό, έπειτα από πάσα του Φαν Βέερτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Και εκεί που δεν πήγαινε τίποτε καλά για την ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία έδωσε την λύση. Στο 34’ ο 25χρονος επιθετικός μπήκε στη γωνία της περιοχής και με ένα απίθανο ψιλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Αναγνωστόπουλου για το εντυπωσιακό 0-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο. Ο Μαζουλουξής έδιωξε πρώτα την μπάλα και στη συνέχεια με τις τάπες χτύπησε… δολοφονικά τον αρχηγό της Ένωσης. Ο Φαν Βερτ ευστόχησε από τα 11 μέτρα και πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ για το 0-2, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο.

Το β’ 45λεπτο άρχισε δίχως αλλαγές από Πετράκη και Αλμέιδα. Στο 50’ η ΑΕΚ πλησίασε το γκολ με καλές προϋποθέσεις, αλλά το σουτ του Αραούχο έφυγε άουτ. Πλέον το ματς είχε πολύ αργό ρυθμό, η Κηφισιά έδειχνε να έχει συμβιβαστεί και η ΑΕΚ έκανε τη διαχείριση, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς Κηφισιάς ήταν συνεχή και επικίνδυνα. Στο 58’ ο Πετράκης έβαλε Νάα και Καλλέργη και η Κηφισιά έφτιαξε δύο φάσεις. Στο 60’ ο Τετέι γύρισε από τα δεξιά και βρήκε τον Νάα, που όμως σούταρε συρτά άουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καλλέργης έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ ελέω Φαν Βέερτ έψαχνε περισσότερο την μπαλιά στην περιοχή και έτσι είδαμε περισσότερα γεμίσματα από το συνηθισμένο. Ο Αλμέιδα μετά την μία ώρα αγώνα έβαλε Ρότα και Σιμάνσκι για να τους δώσει ρυθμό ενόψει πρωταθλήματος. Ο Πολωνός έπαιξε δίπλα με τον Δανό, με την ΑΕΚ να παίζει με δύο αμυντικά χαφ, ώστε να ελέγξει τον ρυθμό και να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους από την αντίπαλο της.

Στο 72’ η ΑΕΚ έφτιαξε την καλύτερη ευκαιρία της βραδιάς, Μάνταλος-Φαν Βέερτ συνδυάστηκαν άψογα με τον Ολλανδό με τακουνακι να βγάζει τετ α τετ τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε σουτ με το εξωτερικό που έφυγε άουτ. Στο 77’ ο Μπαρμπόσα ανέτρεψε τον Λιβάι Γκαρσία, με τον διαιτητή Τσετσίλα να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αλμέιδα αμέσως μετά έβαλε τον Πινέδα για να πάρει και αυτός λεπτά συμμετοχής, στην θέση του Μάνταλου.

Στο 80′ Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε ωραία το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, χωρίς όμως ιδιαίτερη δύναμη. Αυτό βοήθησε τον Αναγνωστόπουλο να πέσει στη γωνιά του και να απομακρύνει. Στο τέλος του ματς ο Αλμέιδα έβαλε στο παιχνίδι τους Χριστόπουλο και Σκόνδρα. Στα τελευταία λεπτά Φαν Βέερτ και Πινέδα απείλησαν ξανά, αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Και κάπου εκεί τελείωσε το ματς για την ΑΕΚ, η οποία… καθάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου από το πρώτο ματς.

Ο MVP του αγώνα Κηφισιά-ΑΕΚ

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε αυτό που έπρεπε για να ξεκλειδώσει το ματς. Έτρεχε, πίεζε και παρότι δεξιά προσπαθούσε να είναι απειλητικός με κάθε τρόπο. Και στο 34′ από την αυτοπεποίθηση του έκανε την σέντρα σουτ που έγινε το… 0-1 εκεί που δεν περίμενε κανείς. Και από δεξιά ήταν απειλητικός, παρότι εμφανώς έξω από τα νερά του.

Το κλειδί του αγώνα Κηφισιά-ΑΕΚ

Η επέμβαση του Στάνκοβιτς στο 0-0 στο 14′ στο τετ α τετ του Κουϊρουκίδη και η σωτήρια επέμβαση του Χατζισαφί αμέσως μετά στο σουτ του Ταλάλ κράτησαν το μηδέν πίσω και η ΑΕΚ έκανε μετά αυτό που έπρεπε στην επίθεση, με 2 γκολ πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Κηφισιά-ΑΕΚ 0-2

Γκολ:

34’ σουτ Λιβάι Γκαρσία 0-1, 45+3’ πέναλτι Φαν Βέερτ 0-2

Κίτρινες: 37’ Πέιος, 45’ Μαζουλουξής, 60’ Νάας, 70’ Μπαρμπόσα

Κόκκινες: 77’ Μπαρμπόσα

Τα γκολ του Κηφισιά-ΑΕΚ



Η μετάδοση του αγώνα Κηφισιά-ΑΕΚ

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X