Μπένετ: «Μιλάμε με Μαρινάκη, έχουμε καλή σχέση - Εγώ κάνω τους ορισμούς διαιτητών»

Μπένετ: «Μιλάμε με Μαρινάκη, έχουμε καλή σχέση - Εγώ κάνω τους ορισμούς διαιτητών»
Photo Credits: INTIME

Ο Στιβ Μπένετ μίλησε για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία συνέντευξη παραχώρησε στην «ΕΡΑΣΠΟΡ» ο Στιβ Μπένετ, εκεί όπου αναφέρθηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και τους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Για το αν η διαιτησία στο Μουντιάλ έχει δώσει αφορμές: «Είναι φυσιολογικό αλλά και Παγκόσμιο φαινόμενο να υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία. Αλλά και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Οι καλύτεροι διαιτητές είναι στο Κατάρ. Αυτοί είναι οι καλύτεροι όλων. Ο κόσμος παίρνει απόφαση αν του αρέσει η διαιτησία».

Για την Ελλάδα: «Είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση και οι διοικούντες πρέπει να απαντήσουν. Η απόφαση προέρχεται από πολλούς και αυτό περιπλέκει τα πράγματα».

Για τη θέση που πήρε: «Μου έκανε εντύπωση που ήρθα εδώ για να πάρω τη θέση του Κλάτενμπεργκ. Έχω υπάρξει διεθνής διαιτητής και στην Elite κατηγορία, ενώ βρίσκομαι πάρα πολλά χρόνια στη διαιτησία από πολλούς ρόλους. Η επιλογή μου δεν είναι έκπληξη για την εν λόγω θέση. Φυσικά είναι ρίσκο, αλλά όλες οι επιλογές είναι ρίσκο στη ζωή. Θέλω να βελτιώσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Υπάρχει μία νοοτροπία εδώ που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Θέλω να βελτιώσω την εικόνα εδώ. Πρέπει όμως και εμείς να αλλάξουμε την νοοτροπία εδώ».

Αν επηρεάζεται από την ΚΕΔ: «Υπάρχει πίεση, αλλά δεν με επηρεάζει κάτι τέτοιο. Πιστεύω θα τα καταφέρω».

Για τον Μαρινάκη: «Δεν έχω μεγάλη επαφή, αλλά έχουμε καλή σχέση. Δεν έχω καθημερινή τριβή, όμως όποτε καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι υπήρχε καλό κλίμα. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως οι ορισμοί γίνονται από εμένα τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από τον πρόεδρο της Λίγκας, ή οποιοδήποτε άλλο. Τα κριτήρια που λαμβάνω για τους ορισμούς είναι πολλά, όμως οι ορισμοί γίνονταιαπό εμένα προσωπικά. Αν υπήρχε παρέμβαση, θα σκεφτόμουν αν θα έμενα».

Για τον πρώτο γύρο: «Ο κόσμος έχει καταλάβει το επίπεδο των διαιτητών στην Ελλάδα. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές μετά τα παιχνίδια με τους διαιητές. Λάθη γίνονται και θα γίνονται πάντα, είναι ανθρώπινο. Προσπαθώ να διορθώσω τα πράγματα και ελπίζω ο δεύτερος να είναι καλύτερος από τον δεύτερο».

Για το πέναλτι στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ: «Είναι μία μεγάλη συζήτηση. Οι οπαδοί έχουν χωριστεί στα δύο και είναι λογικό. Οι διαιτητές παίρνουν τις αποφάσεις και πρέπει να το κάνουν μέσα στο γήπεδο και μετά να ρωτάνε το VAR. Πρέπει το VAR να αναρωτηθεί αν υπάρχει λάθος και μετά με επέμβει», ενώ συμπλήρωσε: «Η απόφαση έγινε από τον διαιτητή στο ντέρμπι, αυτός είδε το πέναλτι. Ο VAR παρενέβει και μίλησε με τον διαιτητή».

Για τα κριτήρια των ξένων διαιτητών: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξουμε διαιτητές από την Elite για να έρθουν στην Ελλάδα. Λάβαμε μία επιστολή από τη FIFA, πως οι διαιτητές σε όλη την Ευρώπη κοιτάνε πρώτα τα δικά τους πρωταθλήματα και μετά ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ξένο ματς. Να ξεκαθαρίσουμε πως ο ξένος διαιτητής δεν είναι… αναγκαστικά καλύτερος από τον Ελληνα. Σπαταλάμε πολλά λεφτά για τους διαιτητές από το εξωτερικό, αν βελτιώναμε τους εγχώριους διαιτητές τότε θα ήταν και οικονομικό για εμάς».

Στο τι δεν αποδέχεται: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από εμένα να συζητήσω με τον οποιοδήποτε, ακόμα και αν υπάρχει λάθος να ζητήσουμε και συγγνώμη. Πολλοί λειτουργούν εν βρασμώ, ωστόσο υπάρχει πάντα συνεννόηση».

Για ΕΠΟ και Λίγκα: «Φυσικά υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Το θέμα είναι η επαγγελματική διαιτησία ή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Μίλαγα πολύ με τον Κλάτενμπεργκ, όμως δεν συμφωνώ απόλυτα με όσα είχε κάνει. Η ερώτησή μου είναι, πως γίνεται να φτιάξουμε την ελληνική διαιτησία όταν καλούμε συνεχώς ξένους;»

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X