Μπελάδες για Μπαρτσελόνα: Δικαστής υποψιάζεται ότι η συμφωνία Πικέ-Ρουμπιάλες μπορεί να ωφέλησε τους «μπλαουγκράνα» διαιτητικά!

Μπελάδες για Μπαρτσελόνα: Δικαστής υποψιάζεται ότι η συμφωνία Πικέ-Ρουμπιάλες μπορεί να ωφέλησε τους «μπλαουγκράνα» διαιτητικά!
Photo Credits: INTIME

Μπελάδες στην Μπαρτσελόνα λόγω Πικέ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο δικαστής που ερευνά την πώληση του Ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία υποψιάζεται ότι η συμφωνία μεταξύ του Ζεράρ Πικέ και του Λουίς Ρουμπιάλες για την πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης θα μπορούσε να ωφελήσει την Μπάρτσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως αποκάλυψε τον περασμένο Απρίλη η «El Confidencial»ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες και η «Kosmos Holding» εταιρεία του Ζεράρ Πικέ, συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή του ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία, ένα εγχείρημα που συνοδευόταν από προμήθειες… εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση του άλλοτε αρχηγού της Μπαρτσελόνα και του προέδρου της ισπανικής Ομοσπονδίας εξετάζει την πιθανότητα η σχέση των δύο να ευνόησε διαιτητικά τους «μπλαουγκράνα».

Επιστολή εστάλη στην Ανδόρα για τον εντοπισμό λογαριασμών με τον ανακριτή να υπογραμμίζει ότι «είναι διαβότητο» πως ο ποδοσφαιριστής έπαιζε για την Μπαρτσελόνα και ότι οι διαιτητές που σφύριζαν τους αγώνες του «εξαρτώνται από την RFEF».

Επιπρόσθετα, επικεφαλής του Ερευνητικού Δικαστηρίου με αριθμό 4 της Majadahonda σε μια δικαστική επιτροπή που απευθύνεται στην Ανδόρα με σκοπό τον εντοπισμό των λογαριασμών του πρώην παίκτη της Μπάρτσα, επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αλλά και στη συνέχεια, ο παίκτης ήταν ενεργός με την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα και ότι οι διαιτητές που σφύριζαν τους αγώνες του εξαρτώνται από τη Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF), της οποίας προεδρεύει ο Λουίς Ρουμπιάλες.

Η «El Confidencial» προσθέτει το ακόλουθο κείμενο που αντιστοιχεί στην προαναφερθείσα επιστολή αίτησης: «Ο Ζεράρ Πικέ είναι διαβόητο ότι ανήκε ως παίκτης την εποχή των συμφωνιών και επί του παρόντος ανήκει στη Μπαρτσελόνα [το αίτημα υποβλήθηκε πριν από την αποχώρησή του] ένας σύλλογος που μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται σε μία από τις ρήτρες ενός από τα συμβόλαια που προβλέπονται ρητά με την έννοια ότι, εάν δεν παρευρεθείτε στο τουρνουά ως συμμετέχων επειδή δεν έχετε λάβει την κατάταξη στην ισπανική διοργάνωση που σας δίνει το δικαίωμα εάν το κάνετε αυτό, δημιουργείται μια οικονομική κύρωση που μεταφράζεται σε απώλεια εισοδήματος για την RFEF ύψους 5.000.000 ευρώ για κάθε έκδοση στην οποία συμβαίνει αυτό»

Η δικαστής προσθέτει στο έγγραφό της ότι «στις διοργανώσεις του ισπανικού πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της SM el Rey, το όργανο διαιτησίας εξαρτάται εκ του νόμου από την ίδια την RFEF μέσω της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών».

Η πρώτη διοργάνωση του Ισπανικού Σούπερ Καπ -με τη μορφή Final 4- που διεξήχθη στην Σαουδική Αραβία ήταν τον Ιανουάριο του 2020, την οποία κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι εναντίον της Ατλέτικο, με τις Μπαρτσελόνα και Βαλένθια να συμμετέχουν επίσης στη διοργάνωση. Εβδομάδες πριν από τον εορτασμό εκείνης της διοργάνωσης, ο Ρουμπιάλες παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι η εταιρεία του Πικέ είχε παρέμβει στις διαπραγματεύσεις.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X